ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Πότε; Ποτέ!

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο «μισός» Παναθηναϊκός νίκησε 77-76 τον πιο έτοιμο Ολυμπιακό και πήρε παλικαρίσια πρόκριση, στην επόμενη φάση του κυπέλλου και παραμένει αναπάντητο το ερώτημα... πότε ο Ολυμπιακός θα κερδίσει σε κρίσιμο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Πότε; Ποτέ!

Σε ένα «ντέρμπι» για γερά νεύρα ο Παναθηναϊκός γύρισε από το -13, με το φινάλε του να είναι για καρδιακούς. Εικόνες ντροπές στο φινάλε, με τους περίπου είκοσι οπαδούς του «τριφυλλιού» που βρέθηκα στο γήπεδο, να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Εστεμπάν Μπατίστα που σημείωσε το νικητήριο καλάθι, με τους Διαμαντίδη, Παππά και Γιάνκοβιτς άξιους συμπαραστάτες.

Παράλληλα το «τριφύλλι» επικράτησε για 16η φορά των Πειραιωτών σε 23 αναμετρήσεις.

Το ματς

Από την αρχή της αναμέτρησης και το πρώτο δεκάλεπτο οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση.  Με τον Γιάνκοβιτς λοιπόν να αποδεικνύεται λίρα εκατό στην επίθεση για τους πράσινους, με την άμυνά τους να… φρενάρει τους αντιπάλους τους και τους Σπανούλη (0/2 τρίποντα, 2 λάθη) Πέτγουεϊ να μην μπορούν να δώσουν λύσεις, οι γηπεδούχοι πήραν… κεφάλι στο σκορ. Κι όχι απλώς προηγήθηκαν, αλλά έφτασαν με τον Σλότερ και στο +10 (14-4)!

Η είσοδος του Λαφαγιέτ –που οργάνωσε καλύτερα-, η δεδομένη κούραση του τριφυλλιού (δεν είχαν βγει λεπτό οι Διαμαντίδης, Φώτσης, Μπατίστ), η καλή άμυνα των Πειραιωτών και ο «καυτός» Λοτζέσκι (ο μόνος που έβαζε τρίποντα) έκανε ξανά το ντέρμπι… ντέρμπι (16-14), προτού με μια βολή ο Μπατίστα διαμορφώσει το σκορ στο 10′, 17-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ψηλοί του Ολυμπιακού είχαν φορτωθεί με φάουλ.Στο 14’ ο Ιβάνοβιτς έριξε στο παρκέ τον Γιώργο Διαμαντάκο αντί του Εστέμπαν Μπατίστα ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα είχε βγει νικητής σε πολλές μάχες. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά στο 17’ (28-25) με τον Γιάνκοβιτς να φτάνει τα τρία φάουλ, ωστόσο το ντέρμπι συνεχιζόταν με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Όχι για πολύ βέβαια καθώς η ομάδα του «τριφυλλιού» πάτησε ξανά γκάζι περνώντας μπροστά με 33-28, έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Νίκου Παππά, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με 33-32 υπέρ του Παναθηναϊκού με κορυφαίο τον Μπατίστα (10 π., 6 ριμπ.).

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά, είχε κακές επιλογές επιθετικά κι έδωσε το δικαίωμα στους «ερυθρόλευκους» ν’ ανοίξουν τον ρυθμό και να τρέξουν σερί 13-0 στο 24’ (45-33).

Η διαφορά διατηρήθηκε σε διψήφιο αριθμό, ωστόσο οι «πράσινοι» παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους και προσπαθούσαν να μειώσουν με όσες δυνάμεις και λύσεις είχαν. Και βέβαια τον Γιώργο Διαμαντάκο ν’ αρπάζει την ευκαιρία που του δόθηκε στο πρώτο του ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων, ήταν πίσω στο σκορ (49-60), στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι αλλά δύο πράσινες «βόμβες» από Μπλουμς και Παππά ανάγκασαν τον Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ-άουτ, βλέποντας πως η διαφορά «ψαλιδίστηκε» στους 5 (55-60)!

Πολλές φορές τα τρίποντα είναι και λίγο… ρώσικη ρουλέτα. Την ώρα λοιπόν που ο Μπλουμς έχανε την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο, Λαφαγέτ και Λοτζέσκι έβρισκαν το «χέρι» τους απ’ τα 6,75 και έγραφαν εκ νέου το +10 για του παίκτες του Μπαρτζώκα (58-68).

Το ματς είχε (πάρα) πολύ ζουμί! Το πάλευε ο Παππάς με προσωπικούς του πόντους, αλλά ο Λοτζέσκι ξανά έκρυβε… άσο κι έδειχνε να «κλειδώνει» την πρόκριση προς τον Ολυμπιακό με το 68-75 στα 1:55’ πριν το τέλος. Με 1/2 το σκορ έγινε 75-76 υπέρ του Ολυμπιακού όμως ο Μπατίστα έτρεξε σαν… τανκ μέχρι το καλάθι του Ολυμπιακού, παρέσυρε δυο παίκτες των «ερυθρόλευκων» και καρφώνοντας με δύναμη έδωσε την τεράστια-νίκη πρόκριση στον Παναθηναϊκό με 77-76!

Τα δεκάλεπτα: 17-14,  33-32, 49-60, 77-76.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Διαμαντάκος, Σλότερ 7, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης 7 (1), Παππάς 19 (3), Μπλουμς 8 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστα 12.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 3, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (4), Πρίντεζης 13.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ