ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Μπορεί (;) και χωρίς τον αρχηγό

Ο προημιτελικός με τον Ολυμπιακό απέδειξε ότι ο μόνιμος πρωταθλητής μπορεί να κάνει ανατροπές ακόμα κι όταν ο ηγέτης του κάθεται στον πάγκο.

Μπορεί (;) και χωρίς τον αρχηγό

Αθλητής που ακουμπά τα 35 δεν είναι ότι καλύτερο να επιβαρύνεται με 30λεπτες συμμετοχές, ενώ μεσολαβούν ελάχιστες ώρες ανάμεσα στα παιχνίδια.

Ο κόουτς Ιβάνοβιτς αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Δημήτρη Διαμαντίδη απόντων Νέλσον, Παππά, κάτι που δεν νομίζουμε να επαναληφθεί μόλις «μαζευτεί» όλο το ρόστερ κάτω από τις οδηγίες του.

Ο αειθαλής αρχηγός θα είναι πάντα εκεί όταν το παιχνίδι πηγαίνει στην κόψη του ξυραφιού, πλην όμως σήμερα φαντάζει ως ο μόνος αργός παίκτης στην μπακόρτ, εκεί που η ταχύτητα Σλότερ, Νέλσον, Παππά «βγάζει μάτια», απαραίτητο στοιχείο για να παίξει ο Εξάστερος το μπάσκετ που γουστάρει ο προπονητής του.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 220.524 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καμιά σχέση με πέρσι όταν ο Καστοριανός, ο Κάρι κι ο Ούκιτς (με τους διαλυμένους αχιλλείους) ήταν η πιο αργή περιφερειακή γραμμή της Ευρώπης. Γι αυτό άλλωστε η ομάδα προχώρησε στην απόκτηση του Ζακ Ράιτ την άνοιξη, με τον Αμερικανό να φαντάζει σπρίντερ μπροστά στους συμπαίκτες του.

Τώρα τα πράγματα άλλαξαν! Τα γρήγορα πόδια των …συντρόφων του κάπτεν στην περιφέρεια είναι το καλύτερο τονωτικό γι αυτόν αφού όταν η μπάλα «ζεματάει» αυτός θα πατά παρκέ, έτοιμος να προσφέρει λύσεις με το τεράστιο μπασκετικό iq που κουβαλά.

Στον προημιτελικό π.χ έβλεπε Παππά, Σλότερ να «τρέχουν» τους αντιπάλους στο 4ο δεκάλεπτο κι ο ίδιος φρόντισε να «τελειώσει» τον συγχυσμένο Ολυμπιακό μ’ ένα τρίποντο-μαχαιριά και την ασίστ πάρε-βάλε στον Μπατίστα! Απόδειξη ότι ο Εξάστερος μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και χωρίς ο κορυφαίος παίκτης της σύγχρονης ιστορίας του ν’ αφήνει τα… κόκκαλά του στο παρκέ.

Δημήτρης Στρατής

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.