ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνεντεύξεις

Π. Καλαϊτζάκης στο P24.gr: «Δείξαμε καρδιά και αρ@@δια – Τώρα πάμε να πάρουμε την Ευρωλίγκα»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε στο Panathinaikos24.gr και στον Γιώργο Πετρίδη μετά το τέλος του 5ου αγώνα με τη Μακάμπι, που σηματοδότησε την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four.

Π. Καλαϊτζάκης στο P24.gr: «Δείξαμε καρδιά και αρ@@δια – Τώρα πάμε να πάρουμε την Ευρωλίγκα»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε 81-72 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και εξασφάλισε την πρόκρισή του στο Final Four της Ευρωλίγκας μετά από 12 χρόνια, κάτι που συνιστά τεράστια επιτυχία.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών του 5ου αγώνα της σειράς με τους Ισραηλινούς ήταν αναμφίβολα ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος μίλησε μετά το τέλος του ματς στον Γιώργο Πετρίδη και στο Panathinaikos24.gr.

Αρχικά, αναφέρθηκε στα πρώτα του συναισθήματα μετά την πρόκριση στο Final Four: «Είναι φανταστικά τα πρώτα συναισθήματα. Δεν έχω λόγια. Μετά από 12 χρόνια η ομάδα προκρίθηκε σε Final Four. Το περιμέναμε. Το είχαμε βάλει στόχο από την αρχή και όλοι οι κόποι μιας πολύ δύσκολης χρονιάς ανταμείφθηκαν. Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι. Παρ’ όλα αυτά, η δουλειά δεν τελείωσε. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα. Τώρα πάμε στο Final Four χωρίς να έχουμε να χάσουμε τίποτα. Πάμε να πάρουμε την Ευρωλίγκα».

Για τα στοιχεία που άλλαξαν μέσα σε τόσους λίγους μήνες κι έφεραν τον Παναθηναϊκό από τη 17η θέση στο Final Four, είπε ότι «έγινε μια τρομερή επένδυση από τον πρόεδρο και από τη διοίκηση. Φέραμε έναν πολύ αξιόλογο προπονητή και κάποιους τεράστιους παίκτες. Άλλαξε όλη η εικόνα μας. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν και να θέλαμε λίγο χρόνο γιατί ήμασταν μια εντελώς καινούρια ομάδα με 10-12 νέους παίκτες. Ήταν πολύ δύσκολο να δέσουμε, αλλά τα καταφέραμε και τελειώσαμε δεύτεροι την κανονική περίοδο και τώρα είμαστε στο Final Four».

Για τον χαρακτήρα που έχει αυτή η ομάδα τόνισε: «Δείξαμε καρδιά και αρ@@δια! Όπως είχα δηλώσει, το παιχνίδι δεν θα κρινόταν με τις τακτικές και ποιος θα λάβει το λέι-απ. Το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος το θέλει πιο πολύ, στο physicality. Πιστεύω ότι καταφέραμε να επιβληθούμε της Μακάμπι, παρότι δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Βάλαμε και τον κόσμο στην εξίσωση».

Για την επιρροή του Σλούκα και του Παπαπέτρου και την προσωπική του συμβολή με την άμυνα πάνω στον Μπράουν: «Ο Σλου ήταν αυτός που όλη στη σειρά έλεγε στον κόουτς ότι πρέπει να μείνει στον πάγκο και να πάρω εγώ ή ο Τζέριαν περισσότερα λεπτά πάνω στον Μπράουν. Θυσιάστηκε για την ομάδα. Το είδαμε και σήμερα όταν ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο εκείνος ζήτησε να μπει να βοηθήσει με… ένα πόδι. Αυτό κάνουν οι μεγάλοι παίκτες, αυτό κάνουν οι μεγάλοι χαρακτήρες. Και αυτός και ο Παπαπέτρου. Πολλοί δεν μιλάνε για τον Ιωάννη. Στο πρώτο παιχνίδι έπαιξε δύο λεπτά και στα επόμενα ματς ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας, επιθετικά και αμυντικά.

Νομίζω ότι ήταν ο πρώτος ή ο δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής. Νομίζω ότι ο Παπ ήταν το κύριο συστατικό μετά το πρώτο ματς και άλλαξε τη σειρά. Γύρισε από έναν δύσκολο τραυματισμό που πολλοί δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν. Πραγματικά τον έβλεπα κάθε μέρα στο γήπεδο. Ακόμα και στα παιχνίδια που δεν του είχαν βγει ή που δεν έπαιζε καθόλου, καθόταν στο γήπεδο κι έκανε προπόνηση μέχρι αργά. Η σκληρή δουλειά πάντα ανταμείβεται. Ήταν αρχηγός μας τα προηγούμενα χρόνια, είναι πολύ έμπειρος παίκτης κι έκανε τεράστιο step-up στη σειρά».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα κάνει τατουάζ για την πρόκριση στο Final Four, ξεκαθάρισε ότι «δεν ξέρω αν θα κάνω. Αν το πάρουμε, ίσως να κάνω ένα ακόμα τατουάζ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ