ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Κυρίαρχος για τρίτη χρονιά! (vid)

Το Panathinaikos24.gr ξαναγράφει την ιστορία του Παναθηναϊκού. Kάθε εβδομάδα θα παρουσιάζονται οι χρονιές του Παναθηναϊκού στην Α’ Εθνική κατηγορία αρχής γενομένης από τη σεζόν 1959-1960. Τρίτο μέρος του αφιερώματος με το πρωτάθλημα της σεζόν 1961-1962.

Κυρίαρχος για τρίτη χρονιά! (vid)

Η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν του Χάρι Γκέιμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού βρήκε τους «πράσινους» να ενισχύονται σημαντικά αν και είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Με προσωπικές ενέργειες ο αείμνηστος Αντώνης Μαντζαβελάκης ενέταξε στο δυναμικό της ομάδας σημαντικούς παίκτες.

Οι Γιάννης Χολέβας, Αριστείδης Καμάρας, Κώστας Τουμπέλης και Στέλιος Παναγιωτίδης φόρεσαν τα «πράσινα» και έκαναν την ομάδα ακόμα πιο ισχυρή. Ο τότε ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού εξασφάλισε και την υπογραφή από την Δόξα Δράμας του πληρέστερου Έλληνα ποδοσφαιριστή, Τάκη Λουκανίδη.

Λόγω του καθεστώτος μεταγραφών που ίσχυε εκείνη την εποχή, ο μέσος πέρασε κάποιους μήνες στην Κύπρο ως «αγροτικό». Όταν έφτασε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1961 αναφώνησε το περίφημο: «Παναθηναϊκέ μου ήρθα», δείχνοντας την ανυπομονησία του.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά της σεζόν ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος εξασφαλίστηκε με σχετική άνεση, αφού η πρώτη ήττα ήρθε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο γύρος του θριάμβου έγινε και πάλι στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο, με το τελικό 1-1 να μην εμποδίζει τους φίλους του τριφυλλιού να πανηγυρίσουν έξαλλα τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο.

Αναλυτικά και οι 30 αγώνες του πρωταθλήματος:

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου 4-0 (0-1)

Παναθηναϊκός-Φωστήρας 4-2 (3-3)

Εθνικός Πειραιώς-Παναθηναϊκός 1-5 (3-0)

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-3 (2-1)

Παναθηναϊκός-Δόξα Δράμας 6-3 (0-1)

Παναθηναϊκός-Απόλλων Αθηνών 2-2 (0-0)

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-3 (4-1)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 4-1 (2-3)

Προοδευτική-Παναθηναϊκός 2-5 (5-0)

Απόλλων Καλαμαριάς-Παναθηναϊκός 0-2 (α.α) (2-0)

Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός 6-2 (2-5)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-1 (2-1)

Παναθηναϊκός-Αιγάλεω 3-0 (0-0)

Άρης-Παναθηναϊκός 1-5 (0-1)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2 (1-1)

*Στην παρένθεση ο αγώνας του δεύτερου γύρου

Η ομάδα: Ανδρέου Γιώργος, Βουτσαράς Μιχάλης, Δομάζος Μίμης, Δρακότας Χρήστος, Θεοφάνης Δημήτρης, Καμάρας Αριστείδης, Κοσμίδης Γιάννης, Λινοξυλάκης Κώστας, Λουκανίδης Τάκης, Μπενάρδος Μίμης, Νεμπίδης Γιάννης, Παναγιωτίδης Στέλιος, Πανάκης Βαγγέλης, Παπαεμμανουήλ Ανδρέας, Πιτυχούτης Ζαχαρίας, Τζουνάκος Νίκος, Τουμπέλης Κώστας, Φυλακούρης Δημήτρης, Χολέβας Γιάννης

Προπονητής: Χάρι Γκέιμ: Δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για τον Άγγλο και τρίτος συνολικά για τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Μικρά-μικρά:

  • Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα με 81 βαθμούς αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό με 78 (Βαθμολογικό σύστημα 3ν. 2ισ 1ητ.)
  • Οι Γιώργος Ανδρέου και Κώστας Λινοξυλάκης αγωνίστηκαν και στα 30 παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ακολούθησαν οι Βουτσαράς, Καμάρας και Πιτυχούτης με 29.
  • Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Γιάννης Χολέβας με 17 γκολ. Τον ακολούθησαν οι Δομάζος με 16 και Τουμπέλης με 13

Επιμέλεια: Πηνελόπη Παπαδήμου

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.