ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πλήρωσε λάθη και αστοχία

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε εξαιρετικά στη Μόσχα για ένα ημίχρονο, όπου προηγήθηκε με τον Μπεργκ (14'), αλλά προδόθηκε από το χαμένο τετ α τετ του Μπαϊράμι στο 43' και από τα λάθη στο δεύτερο μέρος, γνωρίζοντας την ήττα από την Ντιναμό με 2-1. Τα γκολ για την ομάδα της Μόσχας οι Βενκέρ (55') και Ιόνοφ (61').

Πλήρωσε λάθη και αστοχία

Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά για το γόητρο και τους ηρωικούς οπαδούς που βρέθηκαν παρά το τσουχτερό κρύο στο γήπεδο, το «τριφύλλι» φιλοξενήθηκε από την Ντιναμό Μόσχας για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Οι πράσινοι στάθηκαν αξιοπρεπέστατα για παραπάνω από ένα ημίχρονο, όμως προδόθηκαν από τα λάθη των αμυντικών του και γνώρισε την ήττα με 2-1.

Το ματς

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.069 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, αλλά το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Ρωσική ομάδα που στην πρώτη της καλή στιγμή, είδε τη μπάλα μετά το σουτ του Κουράνι να σταματά στο δοκάρι του Κοτσόλη στο 4’.

Το «τριφύλλι» προσπάθησε με σαφή προσανατολισμό να πιέσει τους Ρώσους και παίζοντας από τα’ αριστερά κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ με κεφαλιά του Μπεργκ στο 14’ μετά από υποδειγματική σέντρα του Νάνο.

Οι Ντιναμό στη συνέχεια πίεσε καθώς ήθελε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η σωστή αμυντική λειτουργία των παικτών του Παναθηναϊκού δεν της επέτρεπαν να φτάσει στα καρέ του Κοτσόλη.

Μάλιστα το «τριφύλλι» έχασε μοναδική ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, καθώς μετά από ασίστ του Μπεργκ, ο Μπαϊράμι μπήκε νωχελικά στη φάση και έστειλε άουτ τη μπάλα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 43’.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ματς, πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές και το «τριφύλλι» ήταν αυτό που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, καθώς το σουτ του Πέτριτς στο 53’, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η Ντιναμό βλέποντας το «τριφύλλι» να απειλεί τα καρέ του Γκαμπούλοφ, προσπάθησε να αμυνθεί και το κατάφερε αρκετά καλά.

Παράλληλα έφερε και το ματς στα ίσια με τυχερό γκολ, καθώς ο Βενκέρ σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Τριανταφυλλόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτσόλη στο 55’.

Ο σωστός αμυντικά Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη, έδειξε να έχει προβλήματα, με την Ντιναμό να τα εκμεταλλεύεται και στο 61’ μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Ιόνοφ, μετά το τραγικό λάθος του Μέντες.

Το «τριφύλλι» στη συνέχεια προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ των δύο γρήγορων γκολ και απείλησε την εστία του Γκαμπούλοφ, με τον Χρήστο Δώνη, όμως η κεφαλιά του νεαρού χαφ, έφυγε ελάχιστα άουτ στο 63’.

Ο Παναθηναϊκός απειλούσε συνέχεια τα καρέ του Γκαμπούλοφ και στο 67’ έχασε εκ νέου καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν το σουτ του Μπεργκ, κόντραρε πρώτα σε αμυντικό και μετά στο σώμα του Σουηδού, φεύγοντας άουτ.

Στο 69’ το «τριφύλλι» έχασε και άλλη μια ευκαιρία, καθώς η μπάλα μετά το τεχνικό πλασέ του Λαγού, κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαμπούλοφ.

Η Ντιναμό από κείνο το σημείο και μετά ανέλαβε πρωτοβουλίες και λίγο έλειψε να σημείωσε και τρίτο γκολ, αφού το σουτ του Βαλμπουενά κατέληξε δοκάρι του Κοτσόλη.

Στο 80’ η Ντινάμο θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη, αλλά το πλασέ του Κουράνι, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι «πράσινοι» θέλησαν να πάρουν έστω το βαθμό της ισοπαλίας, όμως το σουτ του Κλωναρίδη στο 85’, πέρασε χωρίς πρόβλημα για τα καρέ του Γκαμπούλοφ.

Ο Βαλμπουενά είδε τον Κοτσόλη να τον σταματάει στο 89’ διώχνοντας σε κόρνερ το πλασέ του.

Στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι το τελικό σφύριγμα, οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου, ανέβηκαν μέτρα στο χορτάρι, αλλά η Ντιναμό ήταν αυτή που έχασε ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Κοτσόλη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Ρουμπνίκοφ. Έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Ντιναμό νικήτρια, αλλά με τον Παναθηναϊκό ν’ αφήνει το στίγμα του, ότι κάτι θα μπορούσε να πάρει παραπάνω.

Ντιναμό Μόσχας (Τσερτσέσοφ): Γκαμπούλοβ, Μπούτνερ, Σάμπα, Ντάγκλας, Ρότενμπεργκ, Βανκέρ, Ιόνοβ (81′ Τζούτζακ), Βαλμπουενά, Νομπόα, Ζιρκόφ (72′ Γιουσούποβ), Κουράνι (88′ Προυντνίκοφ).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος (56′ Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες (86′ Πράνιτς), Λαγός, Δώνης, Μπεργκ (78′ Κλωναρίδης), Μπαϊράμι, Πέτριτς.

ÄÕÍÁÌÏ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015)DINAMO MOSCOW - PANATHINAIKOS(EUROPA LEAGUE 2014-2015)
ÄÕÍÁÌÏ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015)  DINAMO MOSCOW - PANATHINAIKOS(EUROPA LEAGUE 2014-2015)
ÔÏ 0-1 ÌÐÅÑÃÊ  ÄÕÍÁÌÏ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015) BERG  DINAMO MOSCOW - PANATHINAIKOS(EUROPA LEAGUE 2014-2015)
ÌÐÏÕÑÌÐÏÓ ÍÏÌÐÏÁ  ÄÕÍÁÌÏ ÌÏÓ×ÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2014-2015) BOURBOS NOBOA  DINAMO MOSCOW - PANATHINAIKOS(EUROPA LEAGUE 2014-2015)
ΠΕΤΡΙΤΣ  ΔΥΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ(ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ 2014-2015) PETRIC  DINAMO MOSCOW - PANATHINAIKOS(EUROPA LEAGUE 2014-2015)

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.