ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Είχε Μπλουμς και πέρασε…

Με πρώτο σκόρερ τον Γιάνις Μπλουμς (16 πόντους), ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του στη Basket League, επικρατώντας έστω και δύσκολα με 72-59 του Κόροιβου Αμαλιάδας.

Είχε Μπλουμς και πέρασε...

Το απόλυτο σερί στις εγχώριες διοργανώσεις συνέχισε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε έστω και δύσκολα εκτός έδρας του Κόροιβου Αμαλιάδας με 72-59.

Οι «πράσινοι» ζορίστηκαν ιδιαίτερα από τους παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου, αλλά ευτύχησαν να έχουν σε καλή μέρα τους Μπλουμς και Ράιτ, που ηγήθηκαν της «πράσινης» επίθεσης σημειώνοντας 16 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Η εκκίνηση δεν ήταν καλή για τις δύο ομάδες και έγινε χειρότερη για τον Παναθηναϊκό, καθώς πριν καλά καλά συμπληρωθεί το δίλεπτο στο ματς, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης τέθηκε εκτός ματς, λόγω ενός προβλήματος στον προσαγωγό.

‘Έτσι μετά και το ατυχές γεγονός με τον τραυματισμό του Έλληνα σέντερ, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τον Νίκο Παππά ώστε να τον βοηθήσει στην αρχή του ματς.

Παράλληλα ο Τζούλιαν Ράιτ δημιουργούσε σκορ και οδήγησε το τριφύλλι στο +8 (16-8).

Το 1ο δεκάλεπτο δεν ήταν πλούσιο σε φάσεις και σκορ, με τον Γιάνκοβιτς να διαμορφώνει το (18-10) με τη λήξη.

Στο 2ο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» ζεστάθηκαν από την περιφέρεια και με τους Φώτση, Μπλουμς ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά στο +20 για το (37-17), με τον Μαρκόπουλο από πλευράς Κόροιβου, να μην μπορεί να βρει λύσεις.

Ο Τζούλιαν Ράιτ παράλληλα έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων και με τον Κόροιβο να μην βρίσκει λύσεις στην επίθεση έκλεισε το ημίχρονο (41-23) για το «τριφύλλι».

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και με τον Αντώνη Φώτση ορεξάτο και τον Γιάνκοβιτς να προσφέρεις λύσεις στο σκοράρισμα, το «τριφύλλι» επέβαλε πλήρως το ρυθμό του, για το (49-31).

Κάπου εκεί ξύπνησαν οι παίκτες του Μαρκόπουλου και ξαναμπήκαν στο ματς, βλέποντας τους  «πράσινους» να κολλάνε επιθετικά, ο Κόροιβος έτρεξε ένα σερί 11-2 μειώνοντας στο κλείσιμο του 3ου δεκαλέπτου σε (42-51).

Στο 4ο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν και με την κλάση του Μπλουμς, έκοψαν τα φτερά του Κόροιβου, που κρυφοκοίταζε την έκπληξη.

Ο Μπλουμς και ο Γιάνκοβιτς με δύο συνεχόμενα τρίποντα σημείωσαν το (65-55), με τον Λετονό γκαρντ να σημειώνει δύο λεπτά αργότερα το (72-59), που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 23-41, 42-51, 59-72.

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Μάτζετ 11, Λόουρι 11, Παπαπέτρου 3, Βασίλιεβιτς 5, Γκάρετ 25, Ρούμπιο 4.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 5 (1), Γιάνκοβιτς 11 (2), Φώτσης 11 (3), Παππάς 7 (1), Διαμαντίδης 3 (1), Γκιστ 7, Μπλουμς 16 (4), Ράιτ 12.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ