ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Μεγάλος «πολεμιστής»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έμεινε μήνες στον Παναθηναϊκό αλλά πρόλαβε να κάνει πολλούς φίλους που χάρηκαν ιδιαίτερα το αποψινό σόου στο Φάληρο. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Μεγάλος «πολεμιστής»

«Δικαιώθηκε» ο Πιτ Παπαδάκος που στις 5 Οκτώβρη είχε δηλώσει στον «Πρωταθλητή» ότι τον Δεκέμβρη ο ΟΗΕ του Μίτσελ θα έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα. Εδώ και λίγα λεπτά, πάντως, είναι στο -5 κι ο πύρινος κόσμος που δεν λυγά ποτέ (όταν όλα πάνε πρίμα βεβαίως γιατί σε αντίθετη περίπτωση πολλοί αποδεικνύονται πανηγυρτζήδες ολκής) ήδη έχει ξεκινήσει τις «φιλοφρονήσεις» με την αστυνομία έξω απ’ το Καραϊσκάκη.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει παρά να ρεφάρει τους χαμένους πόντους με Λεβαδειακούς, Καλλονές, ΟΦΗ νικώντας σε Αγρίνιο, Τρίπολη, δύσκολη αποστολή δεδομένης της φόρμας των αντιπάλων αλλά και την κακή παράδοση σε αυτές τις έδρες. Άξια η ομάδα του Αναστασιάδη αλλά τον Παναθηναϊκό τρέμουν στο λιμάνι γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είναι ίδια η δυναμική μας μ’ αυτή του «Δικεφάλου».

Χαζεύαμε το κοουτσάρισμα του Άγγελου (μα φουλ-μπακ ο «Σάλπι»;) και μας έπιασε μελαγχολία που πριν μερικές εβδομάδες οι δικοί μας μπήκαν στο τερέν για να κρατήσουν το «Χ» αντί να ρισκάρουν λίγο περισσότερο, ενδεχομένως με την χρησιμοποίηση Κλωναρίδη στην πλάτη Μποτίων, Ελαμπντελαουίδων, Αμπιντάλ κι Αυλωνίτηδων.

Σε λίγη ώρα ο βλοσυρός τεχνικός θα γνωρίσει την αποθέωση από χιλιάδες φίλους τους ΠΑΟΚ που θα κατακλύσουν το «Μακεδονία», μια μικρή δικαίωση για τον κορυφαίο (κατά την ταπεινή μας άποψη) Έλληνα κόουτς των τελευταίων ετών. Δεν θυμόμαστε να έχει περάσει πιο παρεξηγημένη προσωπικότητα απ’ τον «πράσινο» πάγκο. Επί των ημερών του ήρθαν καταπληκτικοί ποδοσφαιριστές και μάλιστα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο όπου οι επιλογές δεν είναι πολλές (Γιούρκας, Ολιζαντέμπε, Μπόατενγκ). Η ομάδα πραγματοποίησε κάμποσα καταπληκτικά παιχνίδια, ήταν θετική στα ντέρμπι, αλλά ο τύπος έφαγε το κεφάλι του λόγω …εμφάνισης!

Το μονίμως ξινισμένο πρόσωπό του, οι κορώνες για… «θανάτους», το unfair με την περίπτωση Πάολο Σόουζα («δεν μπορεί το παλικάρι» έλεγε, άσχετα αν μερικούς μήνες μετά ο Πορτογάλος «φύσαγε» στο Τσάμπιονς Λιγκ), ο διαχωρισμός των αποδυτηρίων σε Έλληνες-ξένους, η πολεμική που ασκούσε στον Τύπο (που με την σειρά του δεν τον γούσταρε καθόλου) αρκούσαν για την απομάκρυνσή του. Εκείνη την εποχή -αν δεν μας απατά η μνήμη μας- μονάχα ο Περικλής Στέλλας και ο Βασίλης Βέργης προειδοποιούσαν ότι έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για τον σύλλογο συγκριτικά με το τσουνάμι που προκάλεσε η οδυνηρή ήττα από την Στουρμ Γκρατς (1-2) του Ίβιτσα Όσιμ.

Δεν άργησαν να δικαιωθούν όταν ο Στράτος Αποστολάκης (!) πέταξε εκτός βασικού σχήματος Ολιβάρες, Σόουζα για να βάλει βασικό τον Κουτσουρέ κόντρα στον ΟΣΦΠ με αποτέλεσμα να βαρεθούμε να μετράμε γκολ στο Λεωφόρο! Επί Αναστασιάδη ο Ολυμπιακός των σούπερ σταρ είχε γλιτώσει πανωλεθρία στο πρώτο ματς (1-1, με τον Ελευθερόπουλο να βγάζει τα άπιαστα) ενώ στο πρωτάθλημα (0-0) ο ΠΑΟ είχε δύο δοκάρια με Βόκολο, «Λύμπε». Μαζί με τον αείμνηστο Κυράστα του λόγου του «έφτιαξαν» απίστευτα τους Έλληνες εκείνης της φουρνιάς, κάτι που καρπώθηκε η Εθνική στην Πορτογαλία.

Στο τριφύλλι το look είναι ΠΑΝΤΑ σημαντικό ζήτημα (ασχέτως αν λίγοι το παραδέχονται), στοιχείο που εκφράζει τον παναθηναϊκό ελιτισμό κι ως εκ τούτου δύσκολα θα μακροημέρευε στον πιο κοσμοπολίτικο σύλλογο προπονητής που επικαλούνταν για τα πάντα τα θεία κι έκραζε δημοσίως τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές (Βλάοβιτς, Σόουζα)!

Πάντως, παρότι έμεινε μήνες μονάχα στα λημέρια μας πρόλαβε να κάνει πολλούς φίλους στην από εδώ πλευρά, αφού τα παιχνίδια με τη Γιούβε και το ΕΠΙΚΟ 90λεπτο στο «Ολντ Τράφορντ» δεν πρόκειται να ξεχαστούν στον αιώνα τον άπαντα! Μαγκιά του το σημερινό «διπλό», το θετικό πρόσημο σε παλιότερες δουλειές με υψηλό δείκτη ρίσκου (Εθνική Κύπρου, Πλατανιάς, ΠΑΣ Γιάννενα) αλλά κι η πρόθεσή του να πολεμήσει για να στεφθεί πρωταθλητής με την ομάδα της καρδιάς του!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ