ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Άνετη νίκη σε γιορτινή ατμόσφαιρα

Σε ένα ματς γιορτή, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 92-61 για την 9η αγωνιστική της Basket League και ευχαρίστησε έτσι τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Πρώτοι σκόρερ για το «τριφύλλι», ήταν οι Γιάνκοβιτς και Γκιστ με 18 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Άνετη νίκη σε γιορτινή ατμόσφαιρα

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τους περίπου 10 χιλιάδες φίλους που βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με τον Πανιώνιο, «υποδέχτηκαν» αρκετές εκπλήξεις από την «πράσινη» ΚΑΕ, ενώ οι παίκτες του «τριφυλλιού» τους ευχαρίστησαν από την μεριά τους με ουσία και θέαμα.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν είχε στην διάθεση του τους Μπατίστα και Μαυροκεφαλίδη που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, αλλά οι λύσεις στην ρακέτα βρέθηκαν και ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Ο Πανιώνιος δυσκόλεψε τις προσπάθειες των «πρασίνων» για μόνο ένα πεντάλεπτο. Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου ο Γκιστ και ο Γιάνκοβιτς πρωταγωνίστησαν για το 30-18, σκορ με το οποίο έκλεισε και το δεκάλεπτο.

Στην δεύτερη περίοδο, δύο τρίποντα από τον Μπλουμς έφτασαν την διαφορά στο συν 18 για το «τριφύλλι». Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός δεν «κατέβασε» ταχύτητα και πήγε στα αποδυτήρια με την διαφορά στους 16 πόντους (49-33). Οι Γκιστ και Γιάνκοβιτς ήταν οι πρωταγωνιστές για τους «πράσινους» στο πρώτο μέρος, αφού σημείωσαν 14 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Ο Πανιώνιος δεν μπήκε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο 26′ στους 31 πόντους (69-38).Τα επίπεδα του σκορ δεν έπεσαν μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου και το δεκάλεπτο έκλεισε με το «τριφύλλι» να έχει διαφορά 30 πόντων (77-47).

Το παιχνίδι μπορεί να είχε ουσιαστικά κριθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι «πράσινοι» κατέβασαν ταχύτητα. Με τον Παπαγιάννη να μπαίνει στο παρκέ για το τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κρατάει την διαφορά του σκορ στα ίδια επίπεδα. Έτσι, κάπως φυσιολογικά ήρθε και το τελικό 92-61.

Δεκάλεπτα: 30-18, 49-33, 74-47, 92-61

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 10(2), Μποχωρίδης 3(1), Γιάνκοβιτς 18(2), Φώτσης 8(1), Παππάς 5(1), Διαμαντίδης 6(1), Γκιστ 19(1), Ράιτ 5, Διαμαντάκος 2, Μπλουμς 12(4), Παπαγιάννης 2.

Πανιώνιος (Αλεξανδρής): Ξανθόπουλος 2, Βεργίνης 6, Κουκούλας 4, Σπυρόπουλος 6, Στρναντ, Μπίλης, Σταμάτης, Γουντς 12, Κόλμαν 9, Κορόλεφ 7(1), Προύιτ 5(1), Χάνκοκ 8.

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ