ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

«Φοβούνται πως θα τους καρφώνει σε κάθε ματς για αυτό φωνάζουν για τον Μπουμπλή» (pics)

Αυτή η ατάκα ανήκει στον Γιώργο Βαρδινογιάννη, μετά τις φωνές που προερχόντουσαν κυρίως από τον Ολυμπιακό στη θέα του παικταρά, Χουάν Ραμόν Ρότσα, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80.

«Φοβούνται πως θα τους καρφώνει σε κάθε ματς για αυτό φωνάζουν για τον Μπουμπλή» (pics)

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια να φέρει τον Ρότσα στην Ελλάδα από το 1975, όταν ο 21χρονος τότε Ρότσα έδειχνε το μεγάλο του ταλέντο στα γήπεδα της Αργεντινής.

rotsa6

Τη λύση όσον αφορά την απόκτηση του Ρότσα από τους «πράσινους»  έδωσε ο Δήμος Αιγάλεω, όπου αποκάλυψε ότι υπήρχε σχέση του Ρότσα με την Ελλάδα και το επώνυμο του ήταν Μπουμπλής.

Τα κατάφεραν 4 χρόνια αργότερα

Χρειάστηκε να περάσουν 4 ολόκληρα χρόνια για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει τον Ρότσα, όταν επί διοικήσεως Βαρδινογιάννη πια, το 1979 η Μπόκα Τζούνιορς θα δεχτεί την πρόταση των «πρασίνων» και θα παραχωρήσει τον Ρότσα στο «τριφύλλι».

rotsa5

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 1979 όταν ο Ρότσα, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στα 26 του χρόνια πια. Στις 20 του ίδιου μήνα εκδόθηκε από την ΕΠΟ το δελτίο του Γιάννη Μπουμπλή όπως ήταν το Ελληνικό του όνομα, ο οποίος κάνει ντεμπούτο στις 23/12/1979 στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο (2-2, ασίστ του Ρότσα στον Κουρόπουλο για το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού).

«Κάψα» Ολυμπιακού, διαδηλώσεις και Ελληνική υπηκοότητα το ΄86

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Ο Ολυμπιακός έκανε τα δικά του, όπως πάντα, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε με τον Μπουμπλή στη σύνθεση του, να προκαλεί τρόμο στους αντιπάλους του.

rotsa7

Ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σταύρος Νταϊφάς, κατάφερε με καταγγελίες και με βοήθεια από άλλες ομάδες (Λάρισα) να προχωρήσουν το θέμα του Ρότσα με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το δελτίο του.

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης τότε είπε την μνημειώδη φράση: «Φοβούνται πως θα τους καρφώνει σε κάθε ματς για αυτό φωνάζουν για τον Μπουμπλή», ωστόσο ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών ενώ ο ίδιος ο Ρότσα κινδύνευσε με ποινική δίωξη.

rotsa2

Οι οπαδοί των «πρασίνων» έκαναν μέχρι και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ο Ρότσα τιμωρήθηκε και δεν αγωνίστηκε στο μπαράζ τίτλου με τον Ολυμπιακό στο Βόλο τη σεζόν 1981-1982 με τον Παναθηναϊκό να χάνει τελικά τον τίτλο.

Ο «Ινδιάνος» έγινε Έλληνας

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αγωνίστηκε ως ξένος μέχρι και τον Ιούνιο του 1986, όταν τελικά πήρε την Ελληνική υπηκοότητα. Ο Ρότσα έχει μείνει στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών και ως παίκτης αλλά και ως προπονητής, με αμέτρητες επιτυχίες.

241 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 13 γκολ σε 9,5 χρόνια παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Κατέκτησε 2 νταμπλ τις σεζόν ΄83-΄84 και ΄85-΄86, τρία κύπελλα ΄82, ΄88, ΄89 ενώ με τη φανέλα των Μετροπολιτάνο και Νιούελς Ολντ Μπόις κατέκτησε το πρωτάθλημα Αργεντινής.

rotsa3
rotsa4

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ