ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Νίκη… και καλές γιορτές!

Με γκολ των Καρέλη (45') και Χουχούμη (86'), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας, κλείνοντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις του για το 2014.

Νίκη… και καλές γιορτές!

Νικηφόρα έκλεισε τις υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε σχετικά εύκολα 2-0 της Κέρκυρας, ανανεώνοντας το ραντεβού με τους οπαδούς του για το 2015.

Ο Γιάννης Αναστασίου, παρέταξε το «τριφύλλι» με πολλές αλλαγές, ούτως ώστε να φρεσκάρει την ομάδα του, από τα συνεχόμενα ματς.

Το ματς

Το «τριφύλλι» αγωνίστηκε με σχηματισμό 4-3-1-2 με τους Καρέλη και Πέτριτς στη γραμμή κρούσης.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, χάθηκε από πλευράς των «Φαιάκων», με τον Καικούτ να σουτάρει απελπιστικά άουτ από πλεονεκτική θέση στο 7ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» μπήκαν με στόχο να επιβάλουν το ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τους δραστήριους Καρέλη και Ντίνα στα πρώτα λεπτά. Το μόνο αξιοσημείωτο στο πρώτο 20λέπτο, ήταν η «λόμπα» που επεχείρησε ο Δώνης, με τον Σέτκους να διώχνει σε κόρνερ.

Η Κέρκυρα απ την πλευρά της, έδειχνε καλά κλεισμένη, καθώς δεν ήθελε να δώσει κενούς χώρους στους γρήγορους ποδοσφαιριστές του Αναστασίου, για να δημιουργήσουν καταστάσεις μπροστά στα καρέ της.

Το «τριφύλλι» προσπάθησε ν’ απειλήσει από στημένες φάσεις, όμως η κεφαλιά του Δώνη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χουχούμη στο 25’, πρώτα έσκασε στο χορτάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Σέτκους.

Η μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό, ήρθε στο 35ο λεπτό, ξανά με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Δώνη που θα μπορούσε να βρει δίκτυα με την κεφαλιά που έπιασε, αλλά την απέκρουσε έστω και δύσκολα ο Σέτκους.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Θανάσης Ντίνας, με προσωπική ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους μέσα στην περιοχή, όμως το συρτό σουτ, το έδιωξε ξανά ο Σέτκους σε κόρνερ.

Το ημίχρονο έκλεισε με τους καλύτερους οιωνούς για το «τριφύλλι», καθώς ο Πράνιτς επεχείρησε ένα σουτ έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Καρέλη και κατέληξε στα δίκτυα του Σέτκους στο 45ο λεπτό.

Αμέσως μετά οι δύο ομάδες, αποχώρησαν για τα’ αποδυτήρια, καθώς ο διαιτητής Λαμπρόπουλος, δεν κράτησε περαιτέρω καθυστερήσεις.

Στο β’ μέρος ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς κάποια αλλαγή στους αρχικούς 11, ενώ η Κέρκυρα προχώρησε σε μια διορθωτική κίνηση, καθώς τη θέση του Ζορμπά, μπήκε ο Κόντος.

Παράλληλα η Κέρκυρα έχασε και την πρώτη καλή στιγμή του β’ μέρους, καθώς το σουτ Χαβίτο, το έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 48’, καθώς έχασε διπλή ευκαιρία, με τον Σέτκους να διώχνει την προβολή του Πέτριτς αρχικά, αλλά και το δυνατό σουτ του Πράνιτς.

Τα πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης, είχε και δοκάρι από πλευράς «τριφυλλιού», με τον Χουχούμη, μετά από σέντρα-σουτ στο 50ο λεπτό.

Οι «πράσινοι» μπήκαν καλύτερα σε σχέση με την έναρξη του ματς, δείχνοντας διάθεση να τελειώσουν το ματς νωρίς στο β’ μέρος.

Ο Ντάνιελ Πράνιτς έχασε ακόμα μια καλή στιγμή για το «τριφύλλι», καθώς δοκίμασε ένα πολύ φιλόδοξο σουτ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ στο 56ο λεπτό.

Το «σόλο» του Πέτριτς απ’ τα δεξιά στο 62’, δεν μεταφράστηκε σε γκολ, καθώς ο Σέτκους έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Ο Γιάννης Αναστασίου, προχώρησε και στις πρώτες διορθωτικές κινήσεις, καθώς στο 64ο λεπτό απέσυρε τον Καρέλη, βάζοντας στη θέση του, τον Τάσο Λαγό, με το σχήμα να μετατρέπεται σε 4-3-2-1 και με μοναδικό προωθημένο τον Πέτριτς.

Εκ νέου ο Παναθηναϊκός, που βρισκόταν μονίμως μπροστά στα καρέ της Κέρκυρας, έχασε διπλή καλή στιγμή με τον δίδυμο Πράνιτς και Πέτριτς, να μην μπορούν να νικήσουν τον Σέκτους στο 70ο λεπτό

Το ματς στη συνέχεια είχε ένα «νεκρό» διάστημα, καθώς ο ρυθμός έπεσε, με τα σημάδια κούρασης να κάνουν την εμφάνισή τους για το «τριφύλλι».

Η Κέρκυρα απ’ την πλευρά της, προσπάθησε να παίξει το τελευταίο της χαρτί, για να αποσπάσει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας, όμως το ανέβασμα στα καρέ του «τριφυλλιού» πέρασε χωρίς αποτέλεσμα.

Όλα τελείωσαν στο 86ο λεπτό, καθώς το «τριφύλλι» σφράγισε τη νίκη, με τον Διαμαντή Χουχούμη να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, μετά από προσωπική ενέργεια και σουτ με το δεξί!

Ο Μλάντεν Πέτριτς στο 90’, παραλίγο να προσφέρει το highlight της βραδιάς, καθώς μετά από εντυπωσιακή προσποίηση, επιχείρησε το δυνατό σουτ, όμως ο Σέτκους, απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του αγώνα, καθώς ο Λαμπρόπουλος με τη συμπλήρωση τριών επιπλέον λεπτών, σφύριξε τη λήξη του αγώνα, που βρήκε το «τριφύλλι» να κλείνει νικηφόρα τις υποχρεώσεις του για το 2014, επικρατώντας εύκολα της Κέρκυρας με 2-0.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Δώνης, Καρέλης (65’ Λαγός), Ντίνας (83’ Μπούι), Μπούρμπος, Πράνιτς (88’ Κλωναρίδης), Πέτριτς.

Κέρκυρα: Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς (46’ Κόντος), Ναγιάρ (76’ Σάντσεθ), Καϊκούτ, Γκόμες, Καρντόσο (53’ Κρητικός), Μαρκόφσκι, Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ