ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Γι’ αυτό ασχολήθηκα με τον Παναθηναϊκό»

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε στην κατάσταση που ήταν ο σύλλογος, όταν παρέλαβε την ΠΑΕ, η Παναθηναϊκή Συμμαχία, το πλάνο που υπάρχει και την εξυγίανση.

«Γι' αυτό ασχολήθηκα με τον Παναθηναϊκό»

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Γιάννη Αλαφούζου στο sdna.gr.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τι πρέπει να έχει στο μυαλό του;  Ότι η εταιρία λαϊκής βάσης παρέλαβε ένα χάος, μια καμένη γη;

«Όχι καμένη γη. Παραλάβαμε τεράστιο χρέος και τεράστιο κόστος λειτουργίας. Ο Παναθηναϊκός λειτουργούσε σε τρελό κόστος σε σχέση με τα έσοδά του. Να σας πω δύο παραδείγματα. Ο Μπουμσόνγκ με τον Τοτσέ, ο οποίος είναι κύριος και καλός ποδοσφαιριστής, ασχέτως εάν δεν του ταίριαξε απόλυτα η ομάδα, στοίχιζαν όσο όλο μας το ρόστερ σήμερα! Δεν γυρίσαμε το διακόπτη για να εξαφανιστεί το χρέος».

Πριν αναλάβετε είχατε εικόνα της κατάστασης;

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.229 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Είχα εικόνα, αλλά όταν ξεκινάς κάτι έχεις απλά μία εικόνα, δεν καταλαβαίνεις όλο το μέγεθος. Πριν αναλάβω είχα μιλήσει πολύ με τον Δημήτρη Γόντικα και με τον Αδαμάντιο Πολέμη, ο οποίος είχε ασχοληθεί πολύ προσωπικά με τα οικονομικά του Παναθηναϊκού και ήταν πάρα πολύ ανήσυχος με την όλη κατάσταση. Με βοήθησε πολύ. Περίμενα ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα».

Είχατε και άλλες προσδοκίες όταν αναλάβατε;

«Δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν υπήρχε κανείς διατεθειμένος να πάρει το ρίσκο. Εάν υπήρχε άλλη επιλογή δεν θα είχα αναλάβει τον Παναθηναϊκό».

Στο θεμελιώδες ερώτημα πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, ποια είναι η απάντηση;

«Γιατί θεώρησα ότι δεν έπρεπε να πάει στη Γ’ Εθνική ο Παναθηναϊκός. Έπρεπε να σωθεί με κάθε κόστος».

Μεσολάβησε κάτι για να εμπλακείτε;

«Η ζωή είναι μικρή. Όλοι μας κάνουμε κάτι στη ζωή. Κάποιοι επιλέγουν να περνούν πιο καλά, κάποιοι επιλέγουν να προσφέρουν μέσα από τη συμμετοχή στα κοινά. Θεώρησα ότι αφού είχα τη δυνατότητα κυρίως από πλευράς επιχειρηματικής εμπειρίας, γνώσης γενικά των οικονομικών, έπρεπε κάτι να κάνω. Εάν δεν κάνουμε τίποτα και εμείς, θα καταστραφεί το σύμπαν!».

Ολόκληρη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στο sdna.gr και τον δημοσιογράφο, Σταμάτη Γαρρή εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.