ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μία καριέρα… όνειρο

Ο Στάθης Ταυλαρίδης είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού και το Panathinaikos24 σας παρουσιάζει την πλούσια καριέρα του 34χρονου αμυντικού, από τον Ηρακλή και την Άρσεναλ μέχρι την συμφωνία με το «τριφύλλι».

Μία καριέρα... όνειρο

Ο Στάθης Ταυλαρίδης γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1980 στις Σέρρες και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή, με τον οποίο και αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 17 ετών. Με τις εμφανίσεις του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έγινε ιδιαίτερα γνωστός, αφού στο πρόσωπο του έβλεπαν έναν παίκτη που μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα στην καριέρα του.

Και είχαν δίκιο. Με τον Ηρακλή πραγματοποίησε 66 συμμετοχές σκοράροντας και μία φορά, μέχρι να έρθει στον δρόμο του ο Αρσέν Βενγκέρ και η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» τον απέκτησαν το 2001, με ένα ποσό που έφτανε τις 792 χιλιάδες λίρες και όλα έδειχναν πως ένα σπουδαίο μέλλον ανοίγεται για τον νεαρό αμυντικό.

gun..

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά, αφού μέχρι το 2003 ο Ταυλαρίδης είχε μετρήσει μόλις 8 συμμετοχές, με την 1 μόνο να είναι για το πρωτάθλημα. Στις αρχές του 2003, η Πόρτσμουθ τον αποκτάει ως δανεικό, αλλά ούτε εκεί θα πάρει τις ευκαιρίες που περιμένει με αποτέλεσμα να γυρίσει γρήγορα πίσω στην Άρσεναλ.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.983 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ήταν φανερό πως ο παίκτης δεν ήταν στα σχέδια του Βενγκέρ, και έτσι η πρόταση για δανεισμό του από την Λιλ τον Ιανουάριο του 2004 έμοιαζε ως μία πολύ καλή ευκαιρία για να δείξει στο Σαμπιονά πλέον, αυτά που μπορεί να κάνει.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Με την γαλλική ομάδα πραγματοποιεί 16 συμμετοχές και έτσι αναγκάζει την Λιλ το ίδιο καλοκαίρι να τον αγοράσει με τον Ταυλαρίδη να υπογράφει τριετές συμβόλαιο. Στην Γαλλία θα πάρει τις ευκαιρίες που θέλει και σε 3 χρόνια πραγματοποιεί γεμάτες σεζόν, αφού συνολικά μετράει 99 συμμετοχές, ενώ η Λιλ αγωνίζεται μέχρι και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το καλοκαίρι του 2007 η Λιλ όμως αποφασίζει να τον πουλήσει και η πρόταση των 2.5 εκ. ευρώ από την Σεντ Ετιέν θα φέρει τον Ταυλαρίδη στα «πράσινα». Εκεί ο Έλληνας στόπερ θα κάνει και πάλι πολύ καλές εμφανίσεις και αυτό θα φανεί και από την σχέση του με τον κόσμο της ομάδας, αλλά και από το γεγονός πως θα βρεθεί να φοράει σε ορισμένες φορές και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μετά από 72 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, είχε έρθει η ώρα της επιστροφής.

etien

Το καλοκαίρι του 2010 ο Ταυλαρίδης αποφασίζει λοιπόν να γυρίσει στην Ελλάδα και η Λάρισα κάνει μία εξαιρετική μεταγραφική κίνηση. Ο 30χρονος πλέον αμυντικός, θα αγωνιστεί ως βασικός στην πρώτη του χρονιά στην Λάρισα, αλλά ο υποβιβασμός της ομάδας το επόμενο καλοκαίρι θα τον κάνει να σκεφτεί και πάλι το μέλλον του. Έτσι αποφασίζει να κατηφορίσει αυτή την φορά για λογαριασμό του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αλλά και εκεί θα αγωνιστεί για μία μόνο σεζόν λόγω κυρίως των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου.

larisa

Ο Ατρόμητος είναι ο επόμενος σταθμός του και εκεί πραγματικά ο Ταυλαρίδης θα ξεχωρίσει. Το Περιστέρι ήταν αυτό που χρειαζόταν ο Ταυλαρίδης και για 2,5 χρόνια εκεί θα είναι από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες της ομάδας. Μαζί με τους Φυντανίδη και Λαζαρίδη θα δημιουργήσουν μία εξαιρετική άμυνα, ενώ η ομάδα παράλληλα πάει από το καλό στο καλύτερο.

Ç ÕÐÏÃÑÁÖÇ ÓÕÌÂÏËÁÉÏÕ ÓÕÍÅÑÃÁÓÉÁÓ ÔÏÕ ÓÔÁÈÇ ÔÁÕËÁÑÉÄÇ ÌÅ ÔÇÍ ÐÁÅ ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ

Πλέον όμως είχε έρθει η ώρα για τον ίδιο, αν και στα 34 του χρόνια, να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να αγωνιστεί με την φανέλα του Παναθηναϊκού, που όπως λέει και ο ίδιος υποστηρίζει από μικρός. Οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» θα δουν έναν παίκτη που θα δίνει ότι έχει μέσα στο γήπεδο, ενώ η μεγάλη εμπειρία του στα ξένα πρωταθλήματα είναι προφανώς ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης έχει μία σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αλλά σίγουρα έχει ένα μεγάλο παράπονο. Τις μόλις 2 συμμετοχές με την Εθνική ανδρών, αφού ποτέ ο Ότο Ρεχάγκελ ή ο Φερνάντο Σάντος τον εμπιστεύτηκαν.

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.