ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Λευκή πετσέτα…

Ο κάκιστος σε άμυνα και επίθεση Παναθηναϊκός, «παραδόθηκε» στις ορέξεις των Κάρτερ και Μαργαρίτη, φεύγοντας από την Πυλαία με το βαρύ, 71-54.

Λευκή πετσέτα…

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να κυνηγάει από την αρχή τον ΠΑΟΚ και με εξαίρεση ένα καλό διάστημα στο τέλος της δεύτερης και στην αρχή της τρίτης περιόδου, δεν «μπήκε» ποτέ στο πνεύμα του αγώνα και μοιραία ηττήθηκε δίκαια και καθαρά, με το βαρύ 71-54.

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλο σε λάθη, ενώ η τραγική αμυντική λειτουργία, μέσα και έξω από το “ζωγραφιστό” έδωσαν την ευχέρεια στους παίκτες του Μαρκόπουλου, να βάζουν τη μπάλα στον καλάθι του Παναθηναϊκού, με χαρακτηριστική ευκολία.

Ο Γκιστ έδωσε τρομερές μάχες, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του, σε αντίθεση με την πολυφωνία του ΠΑΟΚ, με Κάρτερ και Μαργαρίτη, συνεπικουρούμενοι από Μπρέμερ και Λάνγκφορντ, οι οποίοι έκαναν σμπαράλια, το όποιο πλάνο του Παναθηναϊκού, για να φτάσει στη νίκη μέσα στην Πυλαία.

Το ματς

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου «κατέβηκε» στο παρκέ με τους Βον, Σαλούστρο, Κάρτερμ Όντουμ και Μαργαρίτη, ενώ οι «νταμπλούχοι» με τους Διαμαντίδη, Σλότερ, Φώτση, Μπατίστα και Γιάνκοβιτς.

Οι γηπεδούχοι «μπήκαν» στο ματς πιο δυνατά και με τον Σαλούστρο και τον Κάρτερ έδωσαν προβάδισμα στον ΠΑΟΚ 3-0, 8-2 στα πρώτα τριάμισι λεπτά του ματς. Οι «πράσινοι» έκαναν πολλά λάθη ειδικά στην επίθεση, δίνοντας την ευχέρεια στον «δικέφαλο» να προηγείται συνεχώς στο σκορ (11-8, 17-13).

Η ομάδα του Ιβάνοβιτς έκανε 6 λάθη στην πρώτη περίοδο, με τους Γιάνκοβιτς και Νέλσον με προσωπικούς πόντους να κρατάνε τον Παναθηναϊκό στο ματς. Ο Κάρτερ έβρισκε συνεχώς τρόπους να σκοράρει, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να τον σταματήσει, με τον Αμερικάνο με προσωπική ενέργεια να διαμορφώνει το 19-13 της πρώτης περιόδου.

Ο Ιβάνοβιτς με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, πέρασε στο παρκέ τον Γκιστ, ο οποίος μαζί με τον Νέλσον (είχε μπει νωρίτερα), προσπάθησαν να δώσουν ενέργεια στο «τριφύλλι», αλλά ο ΠΑΟΚ πότε με τον Λάνγκφορντ, πότε με τον Κάρτερ διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ (22-13, 23-17).

Με ένα σερί 6-1 των πρωταθλητών, το σκορ «μαζεύτηκε». Γκιστ και Νέλσον έβαλαν τη μπάλα στο… πλεχτό και κατάφεραν να μειώσουν (28-25), με τον Αμερικάνο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού να ισοφαρίζει σε 30-30, για πρώτη φορά στο ματς, 1:33 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, οι «πράσινοι» έβγαλαν μια καταπληκτική άμυνα, με τον Γιάνκοβιτς να κλέβει τελικά τη μπάλα και στη συνέχεια Νέλσον και Γκιστ, μετά από άψογη και πανέμορφη συνεργασία, με καλάθι του δεύτερου, έδωσαν το πρώτο προβάδισμα του «τριφυλλιού» στο ματς, με 30-32, σκορ ημιχρόνου.

Ο Μπατίστα με καλάθι του στην αρχή του Β΄ μέρους έκανε το 30-34, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με τον Κάρτερ και τον Μαργαρίτη δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει σε κανένα σημείο του ματς.

Μπρέμερ και Μαργαρίτης πήραν την σκυτάλη από τον Κάρτερ και με προσωπικούς πόντους έδωσαν ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (45-40 και 48-45), οι «πράσινοι» συνέχισαν τα λάθη και την κάκιστη αμυντική λειτουργία, με το ματς να παίρνει φωτιά.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να κάνουν λάθη στην επίθεση, ενώ στην άμυνα δεν είχαν την απαραίτητη ενέργεια και συγκέντρωση, δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να βρεθεί μπροστά με 53-45, στις αρχές της 4ης περιόδου.

Ο Μαργαρίτης με πέντε συνεχόμενους πόντους, εκτόξευσε τη διαφορά στους 11 (58-47), με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, 6:47 για τη λήξη του ματς.

Ο Μπατίστα με δύο γρήγορα φάουλ θα φτάσει τα 5, 6:44 πριν τη λήξη του αγώνα, βάζοντας άλλον ένα προβληματισμό στο μυαλό του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Γκιστ κρατούσε μόνος του το «τριφύλλι» (59-49), ωστόσο η κακή άμυνα της ομάδας του Ιβάνοβιτς, αλλά και η εξαιρετική από την άλλη άμυνα του ΠΑΟΚ, έδεσαν… «κόμπο» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος 4 λεπτά πριν τη λήξη του ματς, βρισκόταν πίσω με το σκορ να είναι 63-51, μετά από καλάθι του Κάρτερ.

Οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να πάρουν τα αμυντικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να μην «εξαργυρώνουν» τις όποιες καλές άμυνες έπαιζαν, με αποτέλεσμα να κυνηγούν συνεχώς το σκορ (65-51, 3:19 για τη λήξη).

Η τραγική εικόνα σε άμυνα και επίθεση του Παναθηναϊκού στο Β΄ μέρος έδωσε την ευκαιρία στον γηπεδούχο να φτάσει σε μια ασφαλή διαφορά, ελέγχοντας πλήρως το ματς. Η είσοδος του Χαραλαμπόπουλου στα 2:00 για τη λήξη του ματς, ήταν η απόδειξη της… λευκής πετσέτας του Ιβάνοβιτς στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ενέργεια και διάθεση, την οποία εν πολλοίς… κατανάλωσε στο ματς με την Μακάμπι και πλέον «πέφτει» από την κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 30-32, 50-45, 71-54.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 15 (2), Κάρτερ 18 (1), Μαργαρίτης 16 (2), Όντουμ 10 (2), Μπρέμερ 7 (2), Σαλούστρος 5 (1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 4, Γιάνκοβιτς 9 (1), Φώτσης 2, Νέλσον 8, Μαυροκεφαλίδης 5, Γκιστ 18 (2), Μπατίστα 8.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ