ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Ο «Τάφος» που άνθισε ξανά (pics, vids)

Κλείνει σήμερα τα 54 χρόνια ζωής. Μιας ζωής, γεμάτης δόξας, τίτλων και Παναθηναϊκής μαγείας. Ο «Τάφος του Ινδού» γιορτάζει και μαζί του, γιορτάζουν όλοι οι Παναθηναϊκοί, παλιοί και νέοι.

Ο «Τάφος» που άνθισε ξανά (pics, vids)

Ήταν 19 Μαρτίου του 1960, όταν οι έφηβοι του Παναθηναϊκού επικράτησαν των αντιστοίχων του Μίλωνα με 94-60, εγκαινιάζοντας το κλειστό γήπεδο κάτω από τις Θύρες 6-7 της Λεωφόρου.

1.500 άνθρωποι έμειναν στην ιστορία, όντας οι πρώτοι που βρέθηκαν στον «Τάφο» για να παρακολουθήσουν αγώνα των «πράσινων».

tafos2

Ο «Τάφος του Ινδού» ήταν το πρώτο κλειστό γυμναστήριο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, έχοντας για δάπεδο, ένα μείγμα φελλού και πίσσας, σε σχέση με το τσιμέντο που είχαν όλα τα ανοικτά γυμναστήρια στη χώρα, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των αθλητών που ασκούνταν εκεί.

Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Σαλαμίνα
Δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Σαλαμίνα 71 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
tafos3
tafos4

Οι ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ (γυναικών και ανδρών) φιλοξενούνταν και φιλοξενούνται (κάποιες από αυτές) εκεί, διαγράφοντας πορείες γεμάτες τίτλους και επιτυχίες.

Όταν βαφτίστηκε «Τάφος»… από τον νονό Τάσο Στεφάνου

«Αφού είχε γίνει το γήπεδο, είχαμε πάει με κάτι συμπαίκτες μου στον κινηματογράφο «Αρτζεντίνα». Εκεί έπαιζε την ταινία του Φριτζ Λανγκ «Ο τάφος του Ινδού». Με το που είδα τα σκαλιά που κατέβαιναν είπα «Ρε παιδιά αυτό είναι σαν το γήπεδό μας». Έγινε χαμός από τα γέλια. Αργότερα το είπα στον δημοσιογράφο Γιώργο Δόγα, και έτσι έμεινε αυτή η ονομασία», ομολογεί σε συνέντευξη του, στην εφημερίδα «Goal» ο Τάσος Στεφάνου, ένας εκ των γηραιότερων φίλων του Παναθηναϊκού και μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ για πάρα πολλά χρόνια.

tafos5

«Πεδίον δόξης λαμπρόν…»

«Τάφος», ίσον τίτλοι. Η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κατέκτησε 14 πρωταθλήματα Ελλάδας, από το ’61 μέχρι και το ’84 και με την έλευση του Νίκου Γκάλη στην ομάδα, το τμήμα μετακόμισε στο κλειστό της Γλυφάδας.

Για τις επιτυχίες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, ούτε λόγος, καθώς αποτελεί την κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, μακράν της δεύτερης στο άθλημα, ενώ πολλές επιτυχίες γνώρισε και η ανδρική ομάδα βάλει των «πρασίνων», όπως και η γυναικεία ομάδα μπάσκετ, όπου αγωνίζεται ακόμα εκεί και αποτελεί την κορυφαία ομάδα γυναικών στο μπάσκετ στην Ελλάδα.

tafos6
ÊÏÑÙÍÁÉÏÓ ÁÍÄÑÉÔÓÏÓ ÔÆÏÏÕÍÓ ÉÙÁÍÍÏÕ   ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÑÇÓ

Ο Ερασιτέχνης του έδωσε ξανά ζωή

Το κλειστό βρέθηκε λίγο πριν την «καταστροφή» τα τελευταία χρόνια, αφότου όμως ανέλαβε η νέα διοίκηση του Ερασιτέχνη (σε συνεργασία με την προηγούμενη, που κράτησε όσο μπορούσε τον «Τάφο») το κλειστό συντηρήθηκε, βελτιώθηκε και αποτελεί πλέον τη «μέκκα» του «πράσινου» ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Μετά από διόρθωση στην οποία προέβη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς, τα πραγματικά γενέθλια του Τάφου του Ινδού, είναι η 19η Μαρτίου.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.