ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Πάτησε γκάζι…

Μ' ένα ξέσπασμα στο 2ο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανελευσινιακού 91-54. Κορυφαίος για τους πράσινους ο Εστεμπάν Μπατίστα με 17 πόντους. Σκόραραν οι 11 από τους 12 παίκτες. Ντεμπούτο στην Α1 ο Μιχάλης Λούντζης.

Πάτησε γκάζι...

Μπροστά σε λιγοστό κόσμο το «τριφύλλι» αντιμετώπισε τον Πανελευσινιακό με αρχική πεντάδα τους Νέλσον, Μπλουμς, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Μπατίστα.

Το σκορ ήταν αρκετά χαμηλό στην έναρξη του ματς, με τον Μπατίστα να είναι ο κύριος εκφραστής της «πράσινης» επίθεσης καθώς ολοκλήρωσε το 1ο δεκάλεπτο με 7 πόντους.

Η ομάδα της Ελευσίνας παρατάχθηκε με αρκετά προβλήματα, καθώς μόνο 8 παίκτες είχε ετοιμοπόλεμους ο προπονητής της ομάδας Τζίμης Κουστένης.

Οι «πράσινοι» στο 1ο δεκάλεπτο ήταν αρκετά άστοχοι από τη γραμμή των 6,75 καθώς είχαν 0/7, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 15-16.

Το ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου, βρήκε τους φιλοξενούμενους να διευρύνουν το προβάδισμα τους στο +5 για το (15-20) μ’ ένα 6-0 σερί. Το «τριφύλλι» απάντησε γρήγορα με ένα 7-0 σερί, με πέντε πόντους του Φώτση και δύο του Νέλσον, ανέκτησε το προβάδισμα για το (22-20).

Το +5 για το «τριφύλλι» το σημείωσε ο Μαυροκεφαλίδης που πέτυχε και τους πρώτους του πόντους, σ’ ένα κακό από πλευράς ποιότητας ματς.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από 17 λεπτά στο ματς, το «τριφύλλι» σούταρε με 7/8 βολές, 7/12 δίποντα και 2/15 τρίποντα.

Παρά τα άσχημα ποσοστά, ο Παναθηναϊκός συνέχισε ήταν συνεχώς μπροστά στο σκοράρισμα (40-27) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο με τον Διαμαντίδη για το (43-29), ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Χαραλαμπόπουλος με νέο τρίποντο έγραψε το +17 (46-29). Ο Εστεμπάν Μπατίστα με γκολ-φάουλ έστειλε το ματς στο +20 για το (49-29), ενώ παράλληλα στο ίδιο διάστημα οι «πράσινοι» είχαν εγκλωβίσει τους παίκτες της Ελευσίνας και του οδηγούσαν σε λάθη ή σε απελπιστικά άστοχες προσπάθειες.

Την ψυχρή ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, ζέστανε κάπως με την είσοδό του ο Χαραλαμπόπουλος, αφού μπήκε ορεξάτος στο ματς και σε κάθε προσπάθεια, κέρδιζε το χειροκρότημα από την εξέδρα.

Το νεαρό άσο του «τριφυλλιού», συνόδευε και ο Τζέιμς Γκιστ αφού έβγαζε αρκετές φάσεις σε άμυνα και επίθεση. Η διαφορά έφτασε πάλι στη μέγιστη τιμή της +20, με το τρίποντο του Γιάνκοβιτς για το 59-39.

Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο (67-42), με τον Χαραλαμπόπουλο να έχει εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

Η διαφορά με την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου, έφτασε στο +30, αφού με γρήγορο 5-0 σερί το «τριφύλλι» έστειλε το ματς στο (72-42).

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, βλέποντας τη διαφορά να ξεφεύγει, έριξε στο παρκέ του Παπαγιάννη και Λούντζη, με το σκορ να παραμένει στα επίπεδα των 30 πόντων για το (78-48). Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι σ’ εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός είχε βρει σκορ, από 11 διαφορετικούς παίκτες, με τους μικρούς (Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη και Μποχωρίδη) να σημειώνουν 13 πόντους συνολικά.

Με το τρίποντο του Μπλουμς, η διαφορά πήγε στους +32 για το (88-54) ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ενώ με ένα ακόμα τρίποντο, ο Λετονός γκαρντ σημείωσε και το τελικό (91-54).

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 40-26, 67-42, 91-54

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Μποχωρίδης 4, Γιάνκοβιτς 5 (1), Φώτσης 13 (1), Νέλσον 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 6, Μπατίστα 17, Λούντζης, Μπλουμς 12 (4), Παπαγιάννης 4.

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Κοξ 13 (3), Μίτροβιτς 6, Τσακαλέρης, Λούμπι 18, Μάρκοβιτς 6, Ιωάννου 4, Τζόνσον 7 (1), Αβραμίδης, Γκουαλτιέρι.

Πάνος Καραουλάνης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ