ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Λαγός: «Να περιμένετε να κάνουμε το ίδιο πράγμα, όπως με Εργοτέλη…»

Στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει βρει τα πατήματα του, αλλά και στον αποκλεισμό από τη Σταντάρ Λιέγης το καλοκαίρι και τον τραυματισμό του Μπεργκ, στάθηκε ο Τάσος Λαγός, σε συνέντευξη του στο «Sport24 Radio 103,3».

Λαγός: «Να περιμένετε να κάνουμε το ίδιο πράγμα, όπως με Εργοτέλη…»

Ο αμυντικός μέσος των «πρασίνων» μίλησε για την πορεία του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, τη συνέχεια, αλλά και τα γεγονότα που «στοίχισαν» στην ομάδα το καλοκαίρι.

Αναλυτικά όσα είπε στον «Sport24 Radio 103,3»:

Για το υπόλοιπο της σεζόν:

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 283.507 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Από δω και πέρα θέλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο όπως με Εργοτέλη, να περιμένετε να κάνουμε το ίδιο πράγμα όπως προχθές, να μπαίνουμε δυνατά και να τελειώνουμε τα παιχνίδια γρήγορα. Με τον Εργοτέλη βάλαμε πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο, το καθαρίσαμε γρήγορα το ματς, αυτό θέλουμε να κάνουμε και ο κόσμος το θέλει, να παίρνουμε εύκολες νίκες».

Δημιούργησε κάποιο «βάρος» η περσινή σας πορεία, με αποτέλεσμα τις μέτριες εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν;

«Δε νομίζω ότι δημιουργήθηκε κάποιο βάρος. Ο αποκλεισμός από τη Σταντάρ Λιέγης, μας απογοήτευσε γιατί το θέλαμε πολύ, επειδή έχουμε και κάποια οικονομικά θέματα, τα οποία και θα «κλείναμε».

Από κει και πέρα προσπαθήσαμε να έρθουμε στα περσινά επίπεδα, περάσαμε τη Μίντιλαντ, αλλά μετά μας επηρέασε ο τραυματισμός του Μπεργκ. Ο Μάρκους είναι ο βασικός μας επιθετικός, μας βοηθάει πάρα πολύ και ειδικά στις πρώτες αγωνιστικές ψαχνόμασταν λίγο. Βέβαια και ο Νίκος (Καρέλης) μας βοήθησε με τα γκολ του και είμαστε στη θέση που είμαστε. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους».

Το γεγονός πως δεν συμμετέχετε σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις βοηθάει στην συγκέντρωση σας σε πρωτάθλημα και κύπελλο;

«Ισχύει αυτό, αλλά κανείς δεν ήθελε τον αποκλεισμό και την πορεία που κάναμε. Αφού όμως ήρθε εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε σε πρωτάθλημα και κύπελλο, να είμαστε δυνατοί και να κερδίσουμε όλα τα ματς, όπως κάναμε με τον Εργοτέλη, να έχουμε σταθερή απόδοση και να ξέρουμε τι θέλουμε μέσα στο γήπεδο».

Είναι ο στόχος σας το πρωτάθλημα; Και αν ναι, σας αγχώνει;

«Είναι η 2η χρονιά μας με την ομάδα πέρσι να είναι νέα, ήταν πολύ δύσκολο, φέτος είμαστε πιο δυνατοί και καλύτεροι από πέρσι. Δεν μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι πάμε για τον τίτλο, αλλά το κυνηγάμε, είμαστε 6 βαθμούς μακριά από την κορυφή, έχουμε βρει τα πατήματα μας και γιατί να μην κάνουμε έναν 2ο γύρο, όπως και πέρσι και ότι βγει. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα δούμε στο τέλος».

Η εικόνα των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ;

«Και οι δύο έχουν χάσει βαθμούς, όπως και μεις. Αυτό μπορεί να πάει μέχρι τέλους, ποτέ δεν ξέρεις, καμία ομάδα δεν είναι σταθερή, να πεις ότι πάει μέχρι τέλους χωρίς να χάσει. Όλο αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κάποια γκέλα τους και να βρεθούμε στην κορυφή».

Για το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και για το γεγονός ότι έχετε τα ντέρμπι στη Λεωφόρο:

«Το πρόγραμμα είναι «και καλά»… εύκολο, αλλά δεν υπάρχουν αυτά, γιατί μπορεί να χάσεις από κάποιον αντίπαλο, που δεν τον υπολογίζεις. Είναι σημαντικό να είμαστε εμείς καλά και όσο μπορούμε να καθαρίζουμε τα παιχνίδια και να είμαστε σοβαροί».

Είναι πιο «βαρύ» το φορτίο, όταν δεν παίζει ο Μέντες;

«Με τον Ντέιβιντ όταν παίζουμε είναι λιγότερο το τρέξιμο, γιατί παίζει αυτός ως αμυντικό χαφ και εγώ η δεξιά η αριστερά. Είναι ένας παίκτης που παίζει  καλά με τη μπάλα, από την άμυνα, την σπάει στα πλάγια, γενικά είναι πολύ καλός και σε βοηθάει σε ότι και αν κάνει στο γήπεδο».

Τις μετράς τις  κίτρινες κάρτες (γέλια);

«Ναι… (γέλια)»

Αν μπορούσες να πάρεις έναν παίκτη στην ομάδα, σε ποια θέση θα ήθελες;

«Αν βρεις κάτι καλό, σε κάποια θέση που δεν έχεις πρόβλημα, τότε χρειάζεται, αν ωστόσο δεν κάνει τη διαφορά και ειδικά αν είναι ξένος, δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει αυτό».

Ποια ομάδα της Σούπερ Λιγκ σου έχει κάνει θετική και ποια αρνητική εντύπωση;

«Καλή εντύπωση μου έχει κάνει η Βέροια, έχει καλούς παίκτες, ειδικά επιθετικά, ήταν και πρώτη στην αρχή. Έχει πέσει λίγο τώρα τελευταία αλλά είναι λογικό. Από την άλλη αρνητική εντύπωση μου έχει κάνει ο ΟΦΗ. Έχει παίκτες, έχει κόσμο, ξέρω είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση εκεί, πέρυσι ήταν πολύ δυνατός, φέτος χάσαμε αν και στο συγκεκριμένο ματς, χάσαμε από δικά μας λάθη».

Πήρε δίκαια ο Ρονάλντο τη χρυσή μπάλα;

«Εμένα μ’ αρέσει ο Μέσι προσωπικά. Αλλά νομίζω ότι δίκαια την πήρε ο Ρονάλντο έχει κάνει περισσότερα πράγματα φέτος (το 2014), όχι ότι αν το έπαιρνε ο Μέσι θα έλεγα άλλα».

Για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Η Τσέλσι…»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.