ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Καρδιοχτύπι…

Ο Λεβαδειακός δεν ανοίχτηκε, ο Παναθηναϊκός φούλαρε από «βαριά» κορμιά κι ευτυχώς που ήρθε η στιγμή έμπνευσης των Κροατών! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Καρδιοχτύπι...

Καρδιοχτυπήσαμε ακόμα και σε «εύκολο» (αν και η έννοια είναι σχετική για τον μνημονιακό Παναθηναϊκό) παιχνίδι σαν το σημερινό. Με βασικό σχήμα φουλ στα βαριά κορμιά (Μέντες, Ταυλαρίδης, «Σίφο», «Τριάντα», Πράνιτς, Πέτριτς), τον Λεβαδειακό αποφασισμένο όχι μόνο να παίξει άμυνα του θανατά αλλά να δείρει και ασύστολα («μάζεψαν» πολλές Μπεργκ, Λαγός, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ) ήταν φανερό ότι το αποτέλεσμα θα διαμορφωνόταν από στιγμές ποδοσφαιρικής κλάσης.

Μια τέτοια προσυπέγραψαν οι Κροάτες στη φάση της γκολάρας του Πέτριτς, κάτι που αρκούσε για το τρίποντο. Κατά τ΄ άλλα τον Πράνιτς τον είδαμε να έρχεται ξανά σε επαφή με τη μπάλα στο…72΄ όταν εκτέλεσε ξανά φάουλ που λίγο έλειψε να μετατρέψει σε γκολ ο Μπεργκ. Με τους Βοιωτούς να μαζεύονται μπροστά στον Σηφάκη και μόνο τον Χουχούμη να κάνει κίνηση ξεμαρκαρίσματος για να υποδεχθεί μπάλα (ο μικρός τακτικά ήταν σωστότατος πλην όμως όλα του τα χτυπήματα ήταν άσχημα) πάλι καλά να λέμε που ήρθε η έμπνευση των «χβράτσκι».

Επόμενο «μπλόκο» στη Νέα Σμύρνη όπου… όλως τυχαίως ο Πανιώνιος σε περιμένει ξεκούραστος για να σου βάλει εκ νέου δύσκολα. Ο τραυματισμός του Νίνη κι η μακρά απουσία του Νάνο δεν χαροποιούν το τεχνικό τιμ, πάνω σε αυτά τα παιδιά στηρίζονται πολλά στην ανάπτυξη, συνεπώς στην πορεία ίσως ο Αναστασίου αναγκαστεί να καταφύγει στη λύση του «μισό-μηδέν» παρότι είναι μακριά από την φιλοσοφία του.

Ο Ταυλαρίδης μπορεί να έχει τα χρονάκια του αλλά «γεμίζει» την περιοχή και προσφέρει επιθετικό μαρκάρισμα, τομέας στον οποίο υστερεί ο Σίλντενφελντ που είναι πιο ντελικάτος. Ο Γκόρντον μετά από μια περίοδο κάμψης (ίσως ήταν επηρεασμένος από το αβέβαιο μέλλον του) ήταν σωστός όποτε χρειάστηκε να επέμβει σήμερα, ενώ δεν μάσησε από τις …πονηρές ξυλιές που «έφαγε» από τον Βαγγέλη Μάντζιο που προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον εκνευρίσει («αρπάζει» εύκολα έτσι κι αλλιώς).

Κοντά τους σε απόδοση ο Λουκ Στιλ που χωρίς να κάνει την μεγάλη επέμβαση ήταν αρχοντικός όποτε χρειάστηκε να μαζέψει τη μπάλα ψηλά, σχεδόν αλάνθαστος στις επαναφορές του και στο παιχνίδι εκτός εστίας. Ο Άγγλος έχει αντίληψη και σβέλτα πόδια, κράτησε το μηδέν για 4ο ματς στις πέντε τελευταίες του συμμετοχές και με αυτόν σταθερό είναι φυσιολογικό οι συμπαίκτες του να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ