ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γιάνκοβιτς: «Μεγάλο ματς με τη Ρεάλ…»

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μίλησε για το ματς με τη Ρεάλ, τον Απόλλωνα Πάτρας, τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ «Sport24radio 103,3». Αμφίβολος για Μαδρίτη, όπως ομολόγησε ο ίδιος.

Γιάνκοβιτς: «Μεγάλο ματς με τη Ρεάλ…»

Ο «Βλάντο» διανύει μια εξαιρετική σεζόν στο «τριφύλλι», αφού έχοντας πλέον ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα, αποτελεί έναν από τους βασικούς κρίκους της αλυσίδας, που λέγεται Παναθηναϊκός.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στο ματς της Μαδρίτης ο Γιάνκοβιτς ανέφερε, πως είναι καθ΄ οδόν για εξετάσεις, λόγω ενοχλήσεων που έχει στο γόνατο και από τα αποτελέσματα αυτών, θα κριθεί η συμμετοχή του στο ντέρμπι της Πέμπτης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς:

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.861 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το ματς με τον Απόλλωνα:

«Κατά τη διάρκεια του Β΄ δεκαλέπτου ήθελα να μπω μέσα και να παίξω. Ο Απόλλωνας ήταν εξαιρετικός, το ματς ήταν μια διαφήμιση του μπάσκετ, παίζουν ελεύθερο μπάσκετ και αυτό βοηθάει στο να μπορούν να κοντράρουν οποιοδήποτε αντίπαλο».

Για το πρωτάθλημα:

«Έχει αλλάξει φέτος αρκετά σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που κοντράρουν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ειδικά στο γήπεδό τους. Πχ ο ΠΑΟΚ, η Πάτρα, η ΑΕΚ που είναι μια παλιά μεγάλη δύναμη, είναι πολύ καλή και έχει καλούς παίκτες. Η ΑΕΝΚ που νίκησε τον Ολυμπιακό. Γενικά είναι καλό για τη χώρα και το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό».

Για το αν βοηθάει αυτό ενόψει και των παιχνιδιών στην Ευρωλίγκα:

«Υπάρχουν στιγμές και αγώνες που δεν βοηθάει, αλλά και άλλες που βοηθάει. Εξαρτάται από τον αντίπαλο. Δεν μπορώ να το πω συγκεκριμένα. Αν πχ έχεις εκτός Μπαρτσελόνα, ΠΑΟΚ, Ρεάλ, Πάτρα, είναι δύσκολο. Σε σχέση με το Ισπανικό το δικό μας πρωτάθλημα είναι πιο physical και με την αλλαγή του χρονομέτρου μετά το ριμπάουντ, που από 24 γίνονται 14 τα δευτερόλεπτα, το κάνει πιο γρήγορο».

Τι έχει αλλάξει ο Ιβάνοβιτς;

«Αυτό που θέλει είναι πειθαρχία στο γήπεδο, συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του αγώνα και να μένουμε πιστοί στο πλάνο και στο που στοχεύουμε γενικά σε κάθε ματς. Όλα λειτουργούν ρολόι».

Είναι αυτός που παρουσιάζουν πολλοί, «μπαμπούλας», «δικτάτορας» κλπ;     

«Όχι, αυτά είναι υπερβολές. Είναι σκληρός, του αρέσει η πειθαρχία, όλα λειτουργούν κανονικά, γιατί και εμείς είχαμε ακούσει πολλά χειρότερα, δεν ισχύουν».

Είστε εντός αγωνιστικού πλάνου, όπως είχε τεθεί αυτό στην αρχή της σεζόν;

«Το πρωτάθλημα έχουμε δει και πέρυσι και άλλες φορές ότι κρίνεται στα πλέι οφ. Μέσα στη σεζόν είναι λογικό να έχεις σκαμπανεβάσματα. Πιστεύω ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό είμαστε εντός πλάνου, αυτό που θα θέλαμε να βελτιώσουμε είναι τα εκτός έδρας ματς, να μπορούμε να πάρουμε νίκες εκτός. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και δουλεύουμε σκληρά για να πάρουμε ένα μεγάλο διπλό».

Διαβάζεις για τις άλλες ομάδες, βαθμολογίες κλπ;

«Γενικά τα έχω δει όλα, βλέπω όλα τα παιχνίδια και διαβάζω και όσον αφορά βαθμολογίες κλπ. Πιστεύω ότι η νίκη της Μακάμπι επί της Μπαρτσελόνα δεν μας βοήθησε όπως και η νίκη της Γαλατά στη Σερβία με τον Ερυθρό Αστέρα. Εμείς είμαστε καλά θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες, να παίρνουμε τα εντός έδρας ματς που πρέπει να τα πάρουμε. Τα ματς με Άλμπα, Γαλατά και Ερυθρό Αστέρα εντός, πρέπει να τα χουμε ως τελικούς μέσα στο μυαλό μας».

Για τη νίκη επί της Μακάμπι:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμασταν καλοί και γι΄ αυτό κάνει τη νίκη αυτή πολύ σημαντική. Το είδαμε και πέρυσι,  μεγάλο προβάδισμα έχει η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας, γι΄ αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να βγούμε πρώτοι στο Top-16. Και οι διαφορές παίζουν ρόλο, όπως με τη Μακάμπι άλλο οι 4 άλλο οι 7, όπως και με την Μπαρτσελόνα».

Για το αν χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός:

«Ο προπονητής και ο πρόεδρος είναι οι καταλληλότεροι για να πάρουν μια τέτοια απόφαση. Ενδεχομένως με τον τραυματισμό του Λουκά να χρειαζόμαστε ένα «πεντάρι», αλλά μην ξεχνάμε ότι ένας παίκτης από το εξωτερικό χρειάζεται και χρόνο για να προσαρμοστεί, ειδικά σε ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό η τον Ολυμπιακό».

Για το ματς με τη Ρεάλ:

«Πιστεύω ότι αν δούμε το ματς Ρεάλ-Ούνιξ έχουμε μεγάλη τύχη να κερδίσουμε… Στη Βαρκελώνη είμασταν άτυχοι, ο Χουέρτας αποφάσισε να βάλει έξι αναπάντητα τρίποντα. Η Ρεάλ έχει τρεις νίκες και θεωρώ πως δεν θα είναι χαλαρή η ανέτοιμη για το ματς. Είναι σημαντικό για αυτούς, θέλουν να κλείσουν την 1η θέση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κλειδί θα είναι η ατομική άμυνα μας, ειδικά απέναντι στα γκαρντ τους. Η άμυνα μας και η ενέργεια που θα χουμε στην επίθεση θα είναι τα σημεία που θα κρίνουν πολλά. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι και δεν θα είναι εύκολο για κανέναν».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του:

«Νιώθω καλά, έχω αυτοπεποίθηση, την οποία μου την ανεβάζει και ο προπονητής μου. Δουλεύω καθημερινά, προσπαθώ να βελτιώνομαι και το βασικό είναι ότι έχω ρόλο και μπορώ να βοηθήσω».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.