ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το χρονικό… της «κατάρας»

Ο Παναθηναϊκός είναι καταραμένος. Δεν γίνεται αλλιώς, καθώς από την αρχή της σεζόν, ζήτημα είναι να έχουν προπονηθεί όλοι μαζί οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, πάνω από δέκα μέρες. Τελευταίο και… «μόνιμο» θύμα, ο Νίκος Παππάς.

Το χρονικό… της «κατάρας»

Με αφορμή τη νέα ατυχία του Νίκου Παππά, αλλά και το χθεσινό ιατρικό ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, το panathinaikos24.gr, με τους Γκιστ και Σλότερ να είναι αμφίβολοι ενόψει Γαλατασαράι,  ξετυλίγει το κουβάρι των τραυματισμών, που έχουν πλήξει την ομάδα του Ιβάνοβιτς από την αρχή της προετοιμασίας, το καλοκαίρι.

Οι «πράσινοι» ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς από την αρχή της προετοιμασίας τους με αποτέλεσμα αν μην μπορεί να δουλέψει η ομάδα όπως πρέπει, κάτι που φαίνεται στο γήπεδο.

Βρισκόμαστε στα μισά του πρώτου γύρου του Top-16, στο πλέον κρίσιμο σημείο για το «τριφύλλι», αφού έχει μπροστά του τρεις «τελικούς» με Γαλατά, Άλμπα και Ερυθρό Αστέρα, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς ποιοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι, αφού η… κατάρα συνεχίζεται.

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 26.358 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το χρονικό…

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο ραντεβού στις 21/08 και στη συνέχεια μετέβη στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Απών, ποιος άλλος; Μα ο Νίκος Παππάς φυσικά, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερική ίωση που τον κράτησε μακριά από αρκετές προπονήσεις.

Εκτός για κάμποσες προπονήσεις έμειναν και οι Μποχωρίδης/Παπαγιάννης, με τον δεύτερο να φεύγει από το Καρπενήσι για την Αθήνα για να υποβληθεί σε μαγνητική.

Στη συνέχεια ήρθε η σειρά του αρχηγού. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχασε αρκετές προπονήσεις και ένα φιλικό με τον Απόλλωνα, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Διαμαντάκος με πόνο στο πέλμα και Φώτσης με οσφυοϊσχιαλγία, ανάγκαζαν τον Ιβάνοβιτς να παίρνει… ντεπόν για τον πονοκέφαλο.

Η συνέχεια της προετοιμασίας λίγο πολύ γνωστή, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν έκανε καθώς προερχόταν από θλάση πρώτου βαθμού, ο Νέλσον τέθηκε νοκ άουτ (επανήλθε λίγο πριν τα Χριστούγεννα), ενώ λίγες μέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας, Χαραλαμπόπουλος και Σλότερ μπήκαν στα «πιτς».

Ο Σλότερ έμεινε εκτός σχεδόν για όλον τον Σεπτέμβρη, αφού επί της ουσίας προπονήθηκε λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο. Παράλληλα ο Γκιστ λόγω ενός οικογενειακού θέματος που είχε, βρισκόταν στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου άργησε να ενσωματωθεί στην ομάδα.

Ο Μαυροκεφαλίδης επανέρχεται από τη θλάση… με θλάση στον τετρακέφαλο και τίθεται και αυτός εκτός από τον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό, τον περασμένο Οκτώβρη.

Η σεζόν ξεκινά, ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα του, «πετάει», ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος, ωστόσο λες και κάποιος έχει κάνει μάγια στην ομάδα, οι τραυματισμοί δεν σταματούν.

Μετά τις 10 Οκτωβρίου λοιπόν, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει δει να τραυματίζονται οι περισσότεροι παίκτες του.

Στις 10/10 ο Νίκος Παππάς θα υποστεί θλάση στο γαστροκνήμιο, μία μέρα αργότερα ο Γιώργος Διαμαντάκος παθαίνει διάστρεμμα, στις 31/10 πάλι ο Παππάς μένει εκτός με θλάση στον τετρακέφαλο.

Στις 12/11 ο Τζούλιαν Ράιτ θα απουσιάσει με πρόβλημα στο γαστροκνήμιο, ενώ στις 21/11 ο Μπατίστα θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες περίπου με μυϊκό σπασμό στο πόδι. Ο Γκιστε θα τον… ζηλέψει και την ίδια μέρα θα μείνει εκτός μετά από χτύπημα στον αγκώνα. Μέσα στον Δεκέμβρη, θα τεθούν εκτός οι Μαυροκεφαλίδης (θλαση), Διαμαντίδης (πρόβλημα στη γάμπα) Μποχωρίδης (θλάση).

Ο Ιανουάριος ξεπέρασε τον Δεκέμβριο… αφού μέχρι στιγμής έχουν μείνει στα «pits», οι Μποχωρίδης, Μαυροκεφαλίδης με θλάση, ο Παππάς με θλάση και στη συνέχεια με ίωση και τώρα με σκωληκοειδίτιδα (χειρουργήθηκε χθες), αλλά και ο Γιάνκοβιτς με πρόβλημα στο γόνατο.

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το ματς με τη Γαλατά (30/1, 21:45), με τον Παππά να είναι νοκ άουτ, τον Λουκά να βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας, ενώ χθες έμειναν εκτός προπόνησης οι Γκιστ και Σλότερ.

Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για «έρευνα αγοράς» ψηλού στο «τριφύλλι», ωστόσο μάλλον ένα ευχέλαιο χρειάζεται, διότι αυτό που συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς, μάλλον με κατάρα μοιάζει.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.