ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Κόουτς, εσύ φταις!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για το φαινόμενο αστάθειας στον Παναθηναϊκό και την κακή νοοτροπία, για την οποία ευθύνεται ο Γιάννης Αναστασίου.

Κόουτς, εσύ φταις!

Αρχικά, να ξεκαθαρίσω το εξής: Το πρόσημο για τον Γιάννη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό είναι θετικό, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, ξεκινώντας σχεδόν από μηδενική βάση. Ο κάθε άνθρωπος στη δουλειά του, έτσι και ο προπονητής, κρίνεται σε διάρκεια χρόνου και όχι σε στιγμές. Συνεπώς, σ’ αυτή τη διάρκεια, ο «Ολλανδός» έχει καταφέρει αρκετά και έχει δείξει ότι είναι συνεπής στη μέθοδο και το πλάνο του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνες και στα άσχημα. Όχι αποκλειστικές. Αλλά ένα μεγάλο κομμάτι του «ανήκει».

Πριν από λίγο καιρό είχα γράψει σ’ αυτή την εδώ την πράσινη διαδικτυακή γωνιά ότι το μεγάλο πρόβλημα του «τριφυλλιού» είναι η σταθερότητα. Μια σταθερότητα, που δεν υπάρχει φέτος, παρά το γεγονός ότι κάποιος θα περίμενε ότι μετά και τον εξαιρετικό περσινό β’ γύρο, οι «πράσινοι» και θα ανέβαιναν επίπεδο και θα παρουσιάζονταν πιο σταθεροί. Αυτό δεν έχει συμβεί, όμως…

Το επίπεδο έχει να κάνει με τις μεταγραφές που έγιναν, αλλά αυτό ας το αφήσουμε. Ας πάμε στο «φαινόμενο» σταθερότητας, άρα και νοοτροπίας των ποδοσφαιριστών…

Πόσες φορές φέτος δεν έχουμε παρατηρήσει το ίδιο έργο. Ένα ματς καλό, ένα κακό. Ή 70 λεπτά καλά, 20 άσχημα, τα οποία κάνουν και τη ζημιά. Τι να πρωτοθυμηθούμε. Εργοτέλης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ από τη μία, Εστορίλ, Ξάνθη, Πανιώνιος από την άλλη. Το απόλυτο «μπέρδεμα». Εκεί που ο φίλος του «τριφυλλιού» λέει «κάτι γίνεται παιδιά, ανεβαίνει η ομάδα», ξαφνικά… προσγειώνεται ανώμαλα. Όπως ακριβώς και χθες. Μόνο που, πλέον, η απόλυτη στήριξη από τον κόσμο φαίνεται πως «θολώνει». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι χθες για πρώτη φορά ακούσαμε αποδοκιμασίες στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει την ευθύνη σε όλο αυτό. Πολλές φορές, στις συνεντεύξεις Τύπου, έπειτα από άσχημα αποτελέσματα αναφέρεται στην κακή νοοτροπία που δείχνουν οι παίκτες του. Σωστή η παρατήρησή του. Αν, όμως, αυτό συμβαίνει συχνά, τότε υπεύθυνος για τη «μη αλλαγή» είναι ο προπονητής και κανένας άλλος! Αυτός θα αλλάξει την νοοτροπία, αυτός θα «γκαζώσει» τους παίκτες, αλλά θα μοχθήσει για να ομαλοποιήσει αυτή την κατάσταση. Όπως έχει την ευθύνη στα καλά, έχει την ευθύνη και στα άσχημα, χωρίς, φυσικά, οι παίκτες να… γλιτώνουν απ’ όλο αυτό. Ας σφίξουν, λοιπόν, τα λουριά από το τεχνικό τιμ και να δούμε κατά πόσο αυτή η περίφημη «κακή νοοτροπία» αλλάξει. Και από το καλοκαίρι συζητάμε για τα υπόλοιπα και τις σοβαρές διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο ρόστερ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ