ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

8 στα 8 και συνεχίζει!

Την 8η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε το... τρένο του Γιάννη Αναστασίου, 2-0 τον Εργοτέλη, στο Παγκρήτιο, χάρη σε γκολ των Μάρκους Μπεργκ (31') και Αμπντούλ Ατζαγκούν (40').

8 στα 8 και συνεχίζει!

Το ματς

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας είχε τους Τριανταφυλλόπουλο, Ταυλαρίδη, Κουτρουμπή και Νάνο. Στην μεσαία γραμμή ο Λαγός είχε δίπλα του, τους Δώνη και Ατζαγκούν, ενώ πίσω από τους Μπεργκ και Κλωναρίδη ήταν ο Πέτριτς.

Αρκετά λάθη, λίγες φάσεις

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με μόνο στόχο να καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι. Το «τριφύλλι» πίεζε ψηλά από την αρχή και έδειχνε να δυσκολεύει ιδιαίτερα τον Εργοτέλη. Οι «πράσινοι» απείλησαν για πρώτη φορά την εστία των Kρητικών στο 17ο λεπτό με τον Κλωναρίδη στον οποίο «στρώθηκε η μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά αυτός πέτυχε περισσότερο «αέρα» παρά μπάλα με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να γίνει απειλητικός.

Στο σημείο εκείνο και για πέντε λεπτά περίπου, οι ομάδες έκαναν αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να γίνονται απειλητικοί. Στο 22ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο Πέτριτς τσίμπησε όμορφα την μπάλα στον αέρα γύρισε στο πρώτο δοκάρι όμως ο Κλωναρίδης και πάλι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει από πολύ κοντινή απόσταση, αφού το σουτ που έπιασε ήταν κακό.

TO 0-1 ÌÐÅÑÃÊ  ÅÑÃÏÔÅËÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  BERG  ERGOTELIS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Μπεργκ και γκολ…

Από το σημείο εκείνο και μετά ο Παναθηναϊκός άρχισε να «βομβαρδίζει» συνεχώς την άμυνα των Κρητικών. Στο 24ο λεπτό ο Δώνης έκανε μια φανταστική μπαλιά (πίσω από το κέντρο) στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη με τον Μπεργκ να πιάνει το σουτ στον αέρα όμως η μπάλα δεν του «έκανε το χατίρι» και έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Εργοτέλη.

Έτσι ήταν ξεκάθαρο ότι οι «πράσινοι» δεν θα αργούσαν να βρουν τον δρόμο για τα δίχτυα. Στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κλωναρίδης έκανε την κάθετη πάσα για τον Μπεργκ, ο Ρέντζας αν και κοντά δεν μπόρεσε να κόψει την μπαλιά και ο Σουηδός με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 0-1 και έφτασε τα 11 γκολ σε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

ÄÙÍÇÓ ÌÐÅÑÃÊ  ÅÑÃÏÔÅËÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  DONIS BERG  ERGOTELIS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Ο Ατζαγκούν πήρε το «όπλο» του

Για ένα δεκάλεπτο περίπου το παιχνίδι είχε χαμηλό ρυθμό, καθώς μεσολάβησε και ο τραυματισμός του τερματοφύλακα του Εργοτέλη, Σαράνοφ, και η αλλαγή αυτού (μπήκε ο Καβουσάκης). Στο 40′ ο Παναθηναϊκός έφτασε και σε δεύτερο γκολ, με τον Ατζαγκούν να σουτάρει από τα 30 περίπου μέτρα με την μπάλα να «παίρνει» περίεργα φάλτσα και να καταλήγει στα δίχτυα.

Εντυπωσιακό τέρμα από τον Νιγηριανό ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα του Παναθηναϊκού. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με την ομάδα του Αναστασίου να έχει την κατοχή μέρος του και να γράφει  και τέσσερις τελικές (3 εκ των οποίων στην εστία).

ÔÏ 0-2 ÁÔÆÁÃÊÏÕÍ  ÅÑÃÏÔÅËÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  AJAGUN  ERGOTELIS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Χωρίς αλλαγές και κάνοντας συντήρηση

Στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» παρατάχθηκε χωρίς αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός με το 0-2 είχε την ευκαιρία, χωρίς το άγχος της νίκης, να πετύχει και άλλα τέρματα. Στο 46ο λεπτό ο Λαγός έκοψε τον Χαλκιαδάκη προτού ο τελευταίος γίνει απειλητικός.

Στο 52ο λεπτό ο Κλωναρίδης δεν μπόρεσε να κάνει καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να μην γίνει απειλητικός. Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πέτριτς  «έπιασε» το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνάει ελάχιστα άουτ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί με σουτ από μακριά.

ÃÊÅÍÔÓÏÃËÏÕ ÐÅÔÑÉÔÓ  ÅÑÃÏÔÅËÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  GENTSOGLOU PETRIC  ERGOTELIS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Στο 55ο λεπτό ο Χάρης Μαυρίας πήρε την θέση του Κλωναρίδη και στο 61’ έκανε αισθητή την παρουσία του. Πήρε την μπάλα από το κέντρο, πάσαρε στον Ατζαγκούν με τον τελευταίο να μην καταφέρνει να γίνεται απειλητικός.

Οι δύο ομάδες έκαναν συνεχώς λάθη με τον Γιάννη Αναστασίου να μην είναι ευχαριστημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του. Στο 87ο λεπτό ο Νίνης ,που είχε μπει λίγο νωρίτερα στη θέση του Δώνη, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τον Καβουσάκη να διώχνει με υπερένταση.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 8 νίκες σε ισάριθμες σερί αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και συνεχίζει ακάθεκτος. Οι “πράσινοι” βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και αναμφίβολα αποτελούν αυτή την περίοδο την καλύτερη ομάδα της Super League.

ÅÑÃÏÔÅËÇÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  ERGOTELIS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ταουσιάνης): Σαράνοφ (37’ Καβουσάκης), Ρέντζας, Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Κοζορώνης, Καζναφέρης, Γκέντσογλου, Χαλκιαδάκης (66’ Ολαϊτάν), Ουλά, Σολάρι (57’ Τζίλας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Λαγός (79’ Μέντες), Δώνης (86’ Νίνης), Ατζαγκούν, Πέτριτς, Κλωναρίδης (55’ Μαυρίας), Μπεργκ.

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ