ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Ευλογημένος που έγινε σύνθημα το όνομά μου»

Για το γνωστό, πια, «Γεια σου Παππά…», τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και τους στόχους του Παναθηναϊκού μίλησε ο Νίκος Παππάς.

«Ευλογημένος που έγινε σύνθημα το όνομά μου»

Ο γκαρντ του «τριφυλλιού» δηλώνει «ευλογημένος», τονίζει πως «Η ιστορία του μπάσκετ έχει αποδείξει πως οι αποφάσεις του Διαμαντίδη στα τελευταία λεπτά ήταν οι σωστές» και αναλύει τους στόχους του «εξάστερου».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Παππά στο «Eurobasket.com»:

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν δει πολύ μεγάλους παίκτες, αλλά μόνο λίγοι έχουν γίνει σύνθημα στο στόμα τους. Όταν άκουσες τους οπαδούς να τραγουδούν το όνομά σου και για σένα, σε έκανε να αισθάνεσαι σαν να πετάς;

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να ακούς όλους αυτούς τους ανθρώπους να φωνάζουν το όνομά σου. Σίγουρα αυτό λειτουργεί θετικά. Οι αθλητές δεν είναι ρομπότ και επηρεάζονται θετικά και αρνητικά. Ένιωσα ευλογημένος τη συγκεκριμένη στιγμή».

«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν!
«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν! 37.909 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ποιο είναι το όριο των ονείρων σου; Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σε βλέπουν σαν τον διάδοχο του Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα για συζήτηση. Για να φτάσω το επίπεδο του Διαμαντίδη πρέπει να κερδίσω μερικές Ευρωλίγκες, πρωταθλήματα και κύπελλα και εγώ είμαι ακόμα στην αρχή της καριέρας μου. Είναι τιμή μου και μόνο να θεωρούμαι πιθανός διάδοχος του Διαμαντίδη, αλλά αυτό θα είναι πολύ μελλοντικό. Το πιο σημαντικό πια είναι να βρω τον ρόλο μου στην ομάδα, να παίζω βάσει των ικανοτήτων μου και βάσει των απαιτήσεων που έχουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού από εμένα. Όπως και να ‘χει, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και δουλεύω σκληρά για να τα καταφέρω».

Από τη στιγμή που εσύ και ο Διαμαντίδης είστε φίλοι, ποια από τα στοιχεία του παιχνιδιού του θα ήθελες να έχεις;

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του που θα ήθελα να έχω, αλλά αν διάλεγα ένα θα ήταν το… κρύο αίμα του, η ικανότητά του να βλέπει τις φάσεις καθαρά στο παιχνίδι και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών, καθώς τόσο κερδίζοντας ή χάνονται παιχνίδια. Η ιστορία του μπάσκετ έχει αποδείξει πως οι αποφάσεις του Διαμαντίδη στα τελευταία λεπτά ήταν οι σωστές».

Συγκριτικά με τα πρώτα χρόνια της επαγγελματική σου καριέρας τι διαφορές μπορείς να βρεις;

«Έχω καλύτερη επίγνωση πλέον. Δεν είναι ότι μαθαίνω τώρα να παίζω μπάσκετ, αλλά μπορώ να χειριστώ διάφορες καταστάσεις καλύτερα και να μην παρασυρθώ από τη στιγμή. Είναι σαν να ξεπερνάω όλες τις παιδικές αρρώστιες, που έχει ο καθένας στη ζωή του και πλέον να κοιτάζω μπροστά, έχοντας στο μυαλό μου σαν παράδειγμα προς αποφυγή τα λάθη μου».

Τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αλλά δεν προκριθήκατε στο Final4. Μπορεί να είναι αυτή η χρονιά που η ομάδα θα επιστρέψει στο Final4, παρά το γεγονός ότι ξεκινάτε με μειονέκτημα έδρας;

«Ο αρχικός μας στόχος δεν ήταν η πρόκριση στο Final 4, γιατί η ομάδα βρίσκεται σε στάδιο ανανέωσης. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι ένα μεγάλο κλαμπ και η αύρα μιας τέτοιας ομάδας σε οδηγεί και σε κάνει να θέτεις ακόμα ψηλότερους στόχους. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να περάσουμε στους “8” και αν τα καταφέρουμε να προκριθούμε στo Final4. Είμαι σίγουρος πως ακόμα και με μειονέκτημα έδρας η ομάδα έχει πιθανότητες. Είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του Παναθηναϊκού στα Final4 και ελπίζω να γίνει σύντομα κάτι τέτοιο. Θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.