ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Όχι, η χρονιά δεν τελείωσε!

Ισοδυναμεί σχεδόν με καταστροφή να θεωρήσουμε ότι η χρονιά τελείωσε και παρά το δικαιολογημένο «ξενέρωμα» η ομάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Μόνο αν κλείσει θετικά η φετινή χρονιά μας περιμένουν επιτυχίες στο μέλλον. Γράφει, ο Πάνος Φραγκουλάκης.

Όχι, η χρονιά δεν τελείωσε!

Η αναμέτρηση στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο δεν αντέχει σοβαρή κριτική με τα διαιτητικά εγκλήματα που για ακόμα μια φορά υπέστη η ομάδα, αλλά σίγουρα η εικόνα και η διάθεση των ποδοσφαιριστών στη Βέροια ήταν απαράδεκτη. Ισοδυναμεί σχεδόν με καταστροφή να θεωρήσουμε ότι η χρονιά τελείωσε και παρά το δικαιολογημένο «ξενέρωμα» η ομάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της.

Το κλίμα που επικρατεί δεν είναι καλό. Οι ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο έχουν καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και απολύτως δικαιολογημένα κατά την άποψη μου νιώθουν αδικημένοι. Δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτούσε το πρωτάθλημα αν δεν αντιμετώπιζε κάθε Κυριακή «Δασκαλόπουλους» και «Τριτσώνηδες». Ναι η ομάδα έχει αδυναμίες, αλλά να πάρει η ευχή, αφήστε την να το διεκδικήσει.

Το ζητούμενο τώρα είναι, παρά το «ξενέρωμα» σε ομάδα και κόσμο, να μη πιστέψουμε στιγμή ότι η χρονιά τελείωσε. Η ομάδα πρέπει άμεσα να αφήσει πίσω τη Βέροια, να συγκεντρωθεί και κυρίως να ηρεμήσει κατά τη διάρκεια της διακοπής και να εμφανιστεί σοβαρή στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος. Ένας σοβαρός Παναθηναϊκός που θα πάει με αέρα βαθμών στα play-off και θα κατακτήσει την πρώτη θέση σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, ξεκινά την επόμενη χρονιά ήρεμος. Αποφεύγει τις καλοκαιρινές ευρωπαϊκές περιπέτειες από τους πρώτους προκριματικούς γύρους και ουσιαστικά εξασφαλίζει τη συμμετοχή του τουλάχιστον στο Europa League.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.221 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν κάνει το αυτονόητο και παρουσιαστεί ως το τέλος αδιάφορος, η επόμενη χρονιά δεν αρχίζει καλά. Αλλάζει όλος ο σχεδιασμός, μια και οι υποχρεώσεις στα προκριματικά θα αρχίσουν στα μέσα Ιουλίου, καθώς και διακινδυνεύει τα υπερπολύτιμα έσοδα της συμμετοχής του σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ομάδα τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος, χρειάζεται την στήριξη και την ώθηση του κόσμου. Τίποτα δεν τελείωσε για φέτος αν θέλουμε του χρόνου να μας περιμένουν οι επιτυχίες. Δεν πρόκειται ούτε για κύρος ούτε για ιστορικούς λόγους. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο και να βρεθεί το κίνητρο άμεσα.

Πάνος Φραγκουλάκης
Πάνος Φραγκουλάκης Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο Πάνος Φραγκουλάκης που αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και ως φετίχ. Παρότι πολιτικός συντάκτης, η αγάπη του για τον Παναθηναικό τον έφερε στο panathinaikos24. Γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ το 2007. ALPHA TV, Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και www.thinkover.gr οι επόμενοι σταθμοί του, πιστεύει βαθιά στην ελευθερία του λόγου και στη σημασία της ενημέρωσης και της κριτικής.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.