ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Με φόρα πριν τον… τελικό

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Γαλατάσαραι (20:00, panathinaikos24.gr, NS2) με στόχο το 3ο «διπλό» στη φετινή διοργάνωση, ούτως ώστε να πάει με περισσότερη… ηρεμία στον τελικό με την Άλμπα την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Με φόρα πριν τον… τελικό

Μακριά από το ΟΑΚΑ δυσκολεύεται, ωστόσο παρά το γεγονός πως μετρά μόλις μία νίκη εκτός στο Top-16 (δύο συνολικά), είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, η οποία ανεξαρτήτου του σημερινού αποτελέσματος, θα περάσει μέσα από το φρούριο του Αμαρουσίου.

«Βλέπει» και 3η θέση

Παράλληλα με την πρόκριση, ο Παναθηναϊκός μπορεί απόψε το βράδυ αν φύγει νικητής από την Πόλη και σε συνδυασμό με πιθανή ήττα της Μακάμπι από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, να βρεθεί στην 3η θέση του ομίλου.

«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν!
«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν! 34.157 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός στοχεύει στο απόλυτο μέχρι το τέλος της φάσης των «16», ούτως ώστε να προκριθεί χωρίς… δράματα στα προημιτελικά.

Άπαντες παρόντες

Ο Παναθηναϊκός εδώ και κάμποσες μέρες, είναι πλήρης, μετά από ένα πρώτο εξάμηνο γεμάτο από τραυματισμούς και προβλήματα, ωστόσο απόψε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Από την άλλη η Γαλατά, είναι γεμάτη… προβλήματα, αφού οι μόνοι που έχουν απομείνει είναι οι εξής οκτώ: Κάρτερ, Γιανγκ, Μίτσοβ, Έρτσεγκ, Αρσλάν, Γκονλούμ, Πότσιους και Γκιουλέρ, οι οποίοι δεδομένα θα ματώσουν… τη φανέλα απόψε.

Τρανό παράδειγμα η νίκη της ομάδας του Αταμάν επί της Φενέρ προ ημερών για την Τουρκική Λίγκα, απόδειξη πως έστω και μισή… η Γαλατά παλεύει όλα τα ματς σαν τελικούς.

Σύντομη ιστορία…

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μόλις μία φορά στην ιστορία τους, στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, όταν ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 86-77. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).

Στη χθεσινή αγωνιστική ημέρα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 83-72, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των «8». Στο άλλο ματς του Ε΄ ομίλου, η Άλμπα κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα με 73-68, φτάνοντας στο 6-6 (6-5 ο ΠΑΟ, με ένα ματς λιγότερο).

Αναλυτικά η βαθμολογία και η αγωνιστική του Ε΄ ομίλου:

Ζαλγκίρις-Μπαρτσελόνα 72-83 Άλμπα Βερολίνου-Ερυθρός Αστέρας 73-68 Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός (27/3, 20:00) Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ (27/3, 21:45)

Βαθμολογία: Ρεάλ 9-2, Μπαρτσελόνα 9-3, Μακάμπι 7-4, Παναθηναϊκός 6-5, Άλμπα 6-6, Ζαλγκίρις 4-8, Ερυθρός Αστέρας 3-9, Γαλατάσαραϊ 2-9.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.