ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Τον «καθάρισε» στο δεύτερο

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο σοβαρεύτηκε και πήρε τη νίκη με 79-46. Καθοριστική η εμφάνιση τόσο του Ει Τζέι Σλότερ, όσο και του Μπατίστα. Επεσαν και μαθηματικά οι κυανέρυθροι.

Τον «καθάρισε» στο δεύτερο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Σλότερ, Νέλσον, Γιάνκοβιτς, Φώτσης και Μπατίστα. Οι «πράσινοι» με το μυαλό στην Άλμπα ήθελαν μόνο τη νίκη.

Μουδιασμένο ξεκίνημα

Ο Φώτσης με τρίποντο άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό. Παρόλα αυτά με ένα σερί 5-0 ο Πανιώνιος πέρασε μπροστά στο σκορ με 5-3 7 λεπτά πριν το τέλος. Το «τριφύλλι» με επιμέρους σκορ 2-8 πήραν προβάδισμα με 7-11 3 λεπτά πριν το τέλος στης αναμέτρησης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Φώτσης είχε πετύχει τους  7 από τους 11 πόντους του Παναθηναϊκού.

Την ίδια στιγμή ο Πανιώνιος με ένα σερί 5-0 πέρασε μπροστά με 12-11 ενώ οι «πράσινοι» δεν φαίνονταν συγκεντρωμένοι. Στο σημείο εκείνο ο Διαμαντίδης με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους» με 12-14 με τον Πανιώνιο όμως να ισοφαρίζει(14-14) κατευθείαν στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 14-14.

Χωρίς συγκέντρωση αλλά ξύπνησε προς το τέλος

Το «τριφύλλι» με αρκετά λάθη και χωρίς συγκέντρωση βρέθηκε πίσω στο σκορ με 16-14 στο πρώτο λεπτό του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο εναλλαγές στο σκορ ήταν συνεχόμενες με τον Πανιώνιο να δείχνει διατεθειμένος να παλέψει μέχρι τέλους και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί.

Ο Πανιώνιος με τρίποντο 7 λεπτά πριν το τέλος πήρε το προβάδισμα με 21-18 όμως ο Λαουάλ μείωσε με εντυπωσιακό κάρφωμα στον πόντο. Η αστοχία του Παναθηναϊκού και η απουσία συγκέντρωσης είχε ως αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να προηγηθεί με 28-20 3 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο Διαμαντίδης με τρίποντο μείωσε σε 28-23 και στη συνέχεια με άλλο ένα τρίποντο ο Παππάς μείωσε σε 30-26 στην συνέχεια. Με άλλο ένα τρίποντο ο Σλότερ μείωσε σε 30-29 και έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό. Ο Κόλεμαν είχε κάνει μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό αφού ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου είχε πετύχει ήδη 15 πόντους.

Το καλάθι του Σλότερ στην εκπνοή του χρόνου έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια με 34-34.

Το «καθάρισαν» οι Σλότερ, Μπατίστα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρίποντο από τον Διαμαντίδη και έδωσε αέρα τριών πόντων στο στον Παναθηναϊκό(34-37). Στη συνέχεια με νέο τρίποντο ο Σλότερ έκανε το 36-41 και πήρε αέρα πέντε πόντων. Οι «πράσινοι» με την υπεροχή που είχαν στα τρίποντα βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 41-45 πέντε λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Το καλάθι του Μπατίστα και το τρίποντο του Σλότερ έδωσαν αέρα 9 πόντων στους «πράσινους» (41-50)  στο 6ο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου. Η απίστευτη ευστοχία του Σλότερ στην τρίτη περίοδο είχε σαν αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φύγει με 16 πόντους διαφορά(41-57) 2 λεπτά πριν το τέλος, με τον Σλότερ να έχει φτάσει τους 17 πόντους. Μαζί με τον Σλότερ και ο Μπατίστα είχε καλή απόδοση με 10 ριμπάουντ και 14 πόντους. Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει προβάδισμα με 21 πόντους (41-62).

Διαδικαστικό όπως πάντα στην Α1

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα μιας και οι  «πράσινοι» είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι. Με αρκετούς νέους στην πεντάδα ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με και βλέπει πλέον τον επόμενο σημαντικό αγώνα με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ. «καθάρισε» στο δεύτερο με 46-79.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 34-34, 41-62, 46-79.

Πανιώνιος (Χουγκάζ): Ξανθόπουλος 6 (2), Πετρόπουλος, Βεργίνης 5 (1), Στρναντ 2, Οικονόμου, Μπιλής, Σταμάτης 1, Άσελιν 2, Κόλεμαν 21, Κορόλεφ 5 (1), Ταμπς 4, Διαμαντόπουλος.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 18 (3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 10 (2), Νέλσον 1, Παππάς 12 (2), Διαμαντίδης 9 (3), Γκιστ 2, Μπατίστα 14, Λούντζης 3 (1), Λαουάλ 6.

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ