ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

«Να μη μας πιάνει κανείς»!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Χρήστου Μπέλλου στο panathinaikos24.gr. Η υπέρβαση που θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός, η συνέχεια στο πλάνο της ομάδας, η δουλειά του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, η νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και η στήριξη του κόσμου!

«Να μη μας πιάνει κανείς»!

Συνέντευξη στους Μάριο Μανιό, Γιώργο Μίχα

Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Μπέλλος  μίλησε για το μεγάλο ματς της καριέρας του, όπως χαρακτήρισε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό,  έναν αγώνα που σημείωσε 19 πόντους και η ευστοχία του έφτασε το εκπληκτικό 68%.

Ο έμπειρος άσος του «τριφυλλιού», αναφέρθηκε,  μεταξύ άλλων, στην «υπέρβαση» που θέλει να επιτύχει η ομάδα του, την δουλειά του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, τον πολύ καλό δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα, αλλά και την στήριξη του κόσμου της Θύρας 13.

Αναλυτικά όλα όσα μας είπε:

Μετά τον Φοίνικα Σύρου τον Φλεβάρη, η ομάδα μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες και ακολουθεί το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό»
Για τη Ρούξι, για τον Γιώργο, για την Πέννυ και για κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ το 27ο είναι το πιο «γλυκό» 1.109 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Έχουμε την μπάλα (τύχη) εμείς στα χέρια μας, αλλά έχουμε ως αντίπαλο την καλύτερη και την πιο πλήρη ομάδα στην Ελλάδα και εκτός έδρας, σε μία στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει και το Κύπελλο. Εμείς θα μπούμε δυνατά, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας από εμάς που να μην θέλει να μπούμε τετράδα. Απλά δεν θα είναι εύκολο».

Όταν επέστρεψες τον Ιανουάριο στην ομάδα, περίμενες ότι τώρα θα μιλάμε για τετράδα;

«Καταρχήν δεν περίμενα ότι θα γυρίσω και πάλι στον Παναθηναϊκό. Να τα λέμε όπως είναι. Παρουσιάστηκε μία πολύ καλή ευκαιρία για μένα. Ήταν πολύ δύσκολη η μετάβαση γιατί ο χρόνος πάνω στην Θεσσαλονίκη αγωνιστικά ήταν αρκετά κακός. Οι συνθήκες ήταν κακές. Οπότε ήθελα και ένα διάστημα προσαρμογής εδώ, για να δω τους δικούς μου, τα παιδιά μου.Όσο παίζαμε όμως με τα παιδιά και βλέπαμε την ομάδα, λέγαμε ότι έχουμε κάποια καλά στοιχεία και μπορούσαμε να τα βελτιώσουμε. Νομίζω πως από τις ομάδες που είναι για την τετράδα στον δεύτερο γύρο, εμείς αξίζουμε να είμαστε εκεί, λόγω απόδοσης και αποτελεσμάτων. Στην αρχή δεν το πίστευα, αλλά όσο παίζεις και ζεις την ομάδα βλέπεις ότι υπάρχει πιθανότητα. Δεν το φωνάζεις όμως».

Ματς με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη. Μεγάλη νίκη όπου ανακηρύχθηκες MVP της αγωνιστικής και μάλιστα με το απίστευτα ποσοστό ευστοχίας στο 68%.

«Αυτό το παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα παιχνίδια. Επειδή είμαι και Παναθηναϊκός, μπορεί να χάσεις πολλά ματς στην σεζόν, όμως αν κερδίσεις τον Ολυμπιακό θα είναι πετυχημένη η χρονιά. Νομίζω πως ήταν ο αγώνας που θα μας έδινε την ευκαιρία να κάνουμε την υπέρβαση. Ήταν όλη η ομάδα πολύ καλή. Άσε με εμένα. Όλη η ομάδα ήταν πολύ καλή. Και για να κερδίσεις τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, αλλά και γενικά τα μεγάλα παιχνίδια, δεν τα κερδίζεις με έναν παίκτη. Παίζει ρόλο η ομαδική δουλειά και εμείς ήμασταν εκεί μέσα ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Πολύ μεγάλη νίκη που μας έδωσε ώθηση και είπε στις άλλες ομάδες ότι κοιτάξτε είμαστε εδώ».

mpellos

Η δουλειά του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχει παίξει ξεχωριστό ρόλο;

«Δουλεύουμε πάρα πολύ. Πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Όλα τα παιδιά. Δουλεύουμε με στόχους. Ζητάει συνεχώς πράγματα. Ζητάει κάτι και γίνεται. Θα ζητήσει κάτι άλλο. Δεν θα εφησυχαστεί. Θα δουλέψουμε πολύ και ότι κάνουμε στη προπόνηση βγαίνει το Σάββατο στο γήπεδο. Είναι ήρεμη δύναμη. Μπορεί να μην τον ακούτε εσείς, αλλά εμείς είμαστε όλοι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Είναι σημαντικό να μπαίνεις στο γήπεδο και να θες να τα δώσεις όλα για τον προπονητή του».

Εκεί αποδίδεις λοιπόν τις πολύ καλές εμφανίσεις φέτος;

«Ο κόουτς έχει καταφέρει και μας έχει βγάλει τον καλύτερο μας εαυτό. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο προπονητής να παίρνει από τον αθλητή του όχι μόνο το 100%, αλλά το 110%. Να παίζει και για τον προπονητή του. Όχι μόνο για τον εαυτό του και για την ομάδα, αλλά και για τον προπονητή του».

«Πραγματικός χαμός στην Κυψέλη»

 Για την στήριξη του κόσμου όλη την φετινή χρονιά, τι έχεις να πεις;

«Από πέρυσι που πήγαμε να φάμε το ξύλο της αρκούδας (γέλια), να τα λέμε όλα έτσι. Από πέρυσι και τον δεύτερο γύρο, έρχεται ο κόσμος όλο και περισσότερο και αν καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση νομίζω ότι θα γίνει πραγματικά χαμός στην Κυψέλη.

Είναι όλα αποτέλεσμα της δουλειάς. Για τον Ολυμπιακό που το συζητήσαμε. Δεν έχασε ο Ολυμπιακός. Τον κερδίσαμε εμείς. Τα παιχνίδια τα κερδίζουμε εμείς. Που σημαίνει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στη προπόνηση και μετά βγαίνει στο γήπεδο».

Για την Θύρα 13 και την στήριξη που δίνει στην ομάδα;

«Νομίζω σε εμάς είναι ο επιπλέον παίκτης μας στο γήπεδο. Η βοήθεια τους είναι μεγάλη. Για τα οικονομικά δεν ξέρω ακριβώς, αλλά ξέρω πως μας στηρίζουν και εκεί, μέσα από μία υγιή διαδικασία. Είναι πολύ ωραίο να έχεις τον κόσμο μαζί σου».

Πιστεύεις ότι η ομάδα, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα μπορεί να μπει στη τετράδα;

«Δες τους άλλους τι έχουν κάνει στον δεύτερο γύρο. Νομίζω πως είμαστε δεύτεροι πίσω από τον ΠΑΟΚ και με βάση απόδοσης και με βάση αποτελεσμάτων, το αξίζουμε νομίζω, αλλά είναι υπέρβαση. Να πας στην Θεσσαλονίκη για να πάρεις δύο σετ και να μπεις τετράδα. Είναι δύσκολη έδρα, με μία ομάδα που δεν έχει ελλείψεις. Δεν θα είναι εύκολο».

mpellos2

«Να μην μας πιάνει κανείς»!

Τον Παναθηναϊκό πως τον βλέπεις τα επόμενα χρόνια;

«Όπως έχει πει και η διοίκηση και ο κόουτς, υπάρχει ακόμα ένα μικρό διάστημα, μία μεταβατική περίοδος για να κλείσουν όλες οι τρύπες του παρελθόντος. Αν έρθει μία επιτυχία που θα είναι σημαντική, δεν θα πρέπει να κάνει την διοίκηση να φύγει από αυτό το πλάνο. Πετυχαίνεις μία τόσο καλή πορεία σε πρότυπα υγείας. Θα πρέπει να συνεχιστεί αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος, μετά μπορεί να μην μας πιάνει κανείς.  Αν κάνει τόσα πράγματα όπως είναι τώρα, φαντάσου τι μπορεί να γίνει μετά. Το ίδιο πλάνο λοιπόν και θα γίνουν πολύ καλύτερα τα πράγματα».

Πως εξηγείς την διαφαινόμενη είσοδο στην τετράδα, με το μπάτζετ που υπάρχει;

«Αποτέλεσμα δουλειάς. Μπορεί να είναι χαμηλό το μπάτζετ σε σχέση με αυτό του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, αλλά τα παιδιά που είναι στην ομάδα έχουν πολύ καλά προσόντα και βελτιώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Σε μία μίξη καλή μεγάλων και μικρών, έχει βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Η χημεία μας είναι καλή. Θέλουν όλοι να κερδίσει η ομάδα και δεν κοιτάνε το επόμενο συμβόλαιο. Προσπαθούμε όλοι μέσω της ομάδας να φανούμε. Πρώτα η ομάδα και μετά όλα τα άλλα».

Μπορεί αυτό να είναι το σημαντικότερο στοιχείο για την επόμενη σεζόν και την κατάκτηση του τίτλου;

«Για την επόμενη σεζόν και την κατάκτηση θα τα σκεφτούν άλλοι. Όμως αυτό το συστατικό φτιάχνει ομάδες. Θα πω ένα παράδειγμα που μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά ο Ολυμπιακός για πάρα πολλά χρόνια, διατηρεί έναν κορμό βασικών αθλητών και όποτε έμπαινε μέσα κάποιος νέος, υπήρχαν οι άλλοι για να τον βάλουν στο κλίμα. Όταν ο αθλητής νιώθει ασφαλής θα αποδώσει και καλύτερα».

«Αντέχω, γιατί αγαπάω αυτό που κάνω»

Είσαι σε μία ηλικία που το τέλος λογικά πλησιάζει. Αντέχεις;

«Αντέχω. Αντέχω γιατί δουλεύω πάρα πολύ και δουλεύω όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολύ. Μπορεί να μην είμαι 2.10, αλλά για αυτό που είμαι μπορώ και καλύτερα. Αντέχω και μου αρέσει αυτό που κάνω. Το αγαπάω και το γουστάρω αλλιώς θα είχα σταματήσει».

Για τον τίτλο είναι ο ΠΑΟΚ το φαβορί; Έχει μόλις μία ήττα και αυτή από τον Ολυμπιακό.

«Κοίτα νομίζω πως θα το πάρει. Δεν ξέρω αν θα γίνει εύκολα ή δύσκολα, αλλά πιστεύω ότι θα το πάρει. Έχει μεγάλη δυναμική. Θυμίζει ομάδα παλιάς εποχής. Ανάλογα και με ποιον θα παίξει στον τελικό, αλλά νομίζω ότι από τον Ολυμπιακό είναι καλύτερη ομάδα αν και δεν μετράει πάντα αυτό. Είναι έμπειρη ομάδα όμως. Με τον Κουρνέτα και τον Γκόμεζ είναι μία δυνατή ομάδα. Είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό».

Γήπεδο πας; Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ;

«Τώρα με τα παιδιά μου, είναι πιο δύσκολο. Παλαιότερα πήγαινα πιο πολύ. Πήγα στο ντέρμπι όμως της Λεωφόρου παρέα με τον Σωτήρη (Πανταλέων). Έχω ξαναπάει στην Λεωφόρο σε ντέρμπι. Δεν μου άρεσαν η αλήθεια είναι τα επεισόδια. Κόβουν την ομάδα. Δεν το καταλαβαίνουν πολλές φορές οι οπαδοί, από την θέληση τους να στηρίξουν και αντί για καλό κάνουν κακό.Το χειρότερο είναι πως στα επόμενα παιχνίδια θα παίζεις χωρίς κόσμο. Ο αθλητισμός είναι θέαμα και δεν το έχουμε καταλάβει δυστυχώς. Είναι διασκέδαση, ευχαρίστηση, πάθος. Δεν το χαίρεσαι. Αλλά φαντάσου να είναι προκλητικός και ο αθλητής, όπως έγινε και στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Δεν πρέπει να είναι».

Η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου μέχρι τώρα;

«Είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν συγκρίνεται. Για αθλητή το να παίζει σε ντέρμπι, και να βγαίνει νικητής και MVP, συγκρίνεται μόνο με την κατάκτηση του τίτλου. Η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι βαριά και κάτι τέτοιο σημαίνει πολλά. Το να πετύχεις πράγματα με αυτή την φανέλα είναι πολύ σημαντικό».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.