ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι γνωστοί σου Άσοι

«Μέχρι να καταλάβω τι είχε συμβεί…»

Ο Κριστόφ Βαζέχα, ο μεγάλος σκόρερ του γκολ στο Αμστερνταμ, στο 0-1 επί του Αγιαξ, μιλάει στο panathinaikos24.gr για εκείνες τις στιγμές και για την… αδυναμία του να πανηγυρίζει το μεγαλύτερο τέρμα της καριέρας του!

«Μέχρι να καταλάβω τι είχε συμβεί…»

Ο Πολωνός αναφέρεται στην «κούρσα» του Δώνη, στο πλασέ του, το σπουδαίο «διπλό» του Παναθηναϊκού που έγινε σαν σήμερα, αλλά και τη ρεβάνς, όπου, όπως τονίζει: «Ίσως αν μερικά πράγματα γίνονταν διαφορετικά να το πετυχαίναμε. Αλλά ο Αγιαξ ήταν πολύ μεγάλη ομάδα τότε και το απέδειξε».

Ποιες ήταν οι σκέψεις σας από την στιγμή που πήρατε την μπάλα από τον Γιώργο Δώνη;

«Ο Γιώργος έκανε μία εκπληκτική προσπάθεια και η αλήθεια είναι πως αυτό που σκεφτόμουν είναι το πως θα βρω την μπάλα, πριν την μπλοκάρει ο Φαν Ντε Σαρ. Ετρεξα και πρόλαβα να πλασάρω και να βάλω γκολ. Το μεγαλύτερο γκολ της καριέρας μουΕίμαι χαρούμενος που τελικά το κατάφερα και έδωσε μία μεγάλη νίκη στην ομάδα».

Ο λόγος που δεν πανηγυρίσατε τόσο έντονα και απλά σηκώσατε τα χέρια στον αέρα ποιος ήταν, με δεδομένο ότι επρόκειτο για το μεγαλύτερο ματς στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού;

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Υπήρχε η κούραση και καθώς φτάναμε στο τέλος του αγώνα, αυτό γινόταν πιο έντονο. Ασε που μέχρι να καταλάβω καλά τι είχε συμβεί, πέρασαν δευτερόλεπτα (γέλια). Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που δεν πανηγύρισα».

Στην διάρκεια της επιστροφής τι σκέψεις υπήρχαν; Μπορούσατε να καταλάβετε τι έχετε πετύχει;

«Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα είναι η αλήθεια ότι δεν το σκεφτήκαμε τόσο. Κατά την διάρκεια όμως της επιστροφής ξέραμε ότι έχουμε πάρει μία μεγάλη νίκη και περιμέναμε την άφιξη μας στην Αθήνα. Ηταν μια τεράστια νίκη από μια πολύ μεγάλη ομάδα, που ήταν οικογένεια».

Πριν την ρεβάνς στην Αθήνα, είχατε πίστη πως θα πάτε τον μεγάλο τελικό;

«Φυσικά και είχαμε. Ίσως αν μερικά πράγματα γίνονταν διαφορετικά να το πετυχαίναμε. Αλλά ο Αγιαξ ήταν πολύ μεγάλη ομάδα τότε και το απέδειξε. Είχαμε μερικές απουσίες και δεχτήκαμε ένα γκολ πολύ νωρίς. Αν δεν είχαμε δεχτεί τέρμα τόσο νωρίς, θα είχαν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Όπως και να’ χει η επιτυχία μας στο Αμστερνταμ δεν μπορεί να μειωθεί. Οσα χρόνια κι αν περάσουν αυτό δεν θα ξεχαστεί ποτέ…»

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ