ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Και τυχερός ήταν…

Ο Παναθηναϊκός στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο, έμεινε στο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης για την 30η αγωνιστική της Super League, παρά το προβάδισμα των δύο γκολ του Μπεργκ (6', 45+'). Οι φιλοξενούμενοι με βάση την εικόνα του αγώνα θα μπορούσαν να έχουν φύγει και με τους τρεις βαθμούς από το «Απόστολος Νικολαΐδης». Τα γκολ του Αστέρα ο Χερόνιμο Μπαράλες (68' και 72').

Και τυχερός ήταν...

Ο Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε να αλλάξει μερικά πράγματα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, σε σχέση με το ματς της Βέροιας. Ο Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια με τον Χρήστο Μπούρμπο να βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χουχούμη αριστερά, ενώ το δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Σίλντενφελντ και Ταυλαρίδης. Ο Λαγός με τον Ζέκα και τον Πράνιτς ήταν στην μεσαία γραμμή, με τον Πέτριτς να είναι λίγο πιο πίσω από τους Κλωναρίδη και Μπεργκ.

Το ματς

Ο Μπεργκ «χτύπησε» νωρίς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, με τον Στιλ να σώζει την εστία του μετά από προσπάθεια του Μπαράλες. Οι «πράσινοι» απάντησαν άμεσα με τον Κλωναρίδη να μην μπορεί να πετύχει το γκολ από κοντά, μετά από σέντρα του Ζέκα.

Στην επόμενη φάση όμως ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ. Ο Χουχούμης συνδυάστηκε ωραία με τον Πράνιτς, ο τελευταίος έκανε την πάσα μέσα στην περιοχή από αριστερά και μετά πρώτη επαφή στον Κλωναρίδη, η μπάλα κατέληξε στον Σουηδό, ο οποίος και έκανε το 1-0 μόλις στο 6’του αγώνα.

Ο Αστέρας στην συνέχεια πήρε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Παντελιάδη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Πράνιτς απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Στο 15′ ο Κλωναρίδης πήγε να βγει απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο, αλλά ο Σανκαρέ τον έκοψε με καθαρό φάουλ που δεν δόθηκε, από τον Γιάχο. Αμέσως μετά ο Γιαννιώτας είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του το μπλόκαρε ο Στιλ.

Κατοχή ο Αστέρας και αναγκαστική αλλαγή από τον Αναστασίου

Ο Παναθηναϊκός άφησε για κάποιον ανεξήγητο λόγο στον Αστέρα την κατοχή της μπάλας, με την ομάδα της Τρίπολης ωστόσο να μην βγάζει φάσεις, ενώ μόλις στο 23′ ο Χουχούμης αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και ο Αναστασίου πέρασε τον Νάνο στο γήπεδο, στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή για το «τριφύλλι». Λίγα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι μετά από αρκετή ώρα, με τον Μπεργκ να σουτάρει και τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει σταθερά.

Ο Αστέρας συνέχισε να έχει τον έλεγχο της μπάλας, ενώ παράλληλα οι παίκτες του Αναστασίου έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Η φάση ήταν θέμα χρόνου να έρθει και αυτό τελικά έγινε στο 37λ λεπτό, με το σουτ του Ιγκλέσιας να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Στιλ. Και πάλι ο Παναθηναϊκός όμως ήταν αυτός που πήγε να κάνει την ζημιά, όταν ο Κλωναρίδης έβγαλε από δεξιά την σέντρα, την μπάλα δεν την βρήκε κανείς και εκείνη λίγο έλειψε να ξεγελάσει τον Θεοδωρόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε, αλλά ο Μπεργκ έδωσε την λύση

Η ομάδα της Τρίπολης και πάλι πήγε να κάνει την ζημιά στο 41 λεπτό, με το σουτ του Μάσα να φεύγει λίγο άουτ, σε μία φάση που θύμισε εκείνη του Ιγκλέσιας λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο Μάρκους Μπεργκ όμως ήταν και πάλι εδώ για να δώσει την λύση στον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μουνάφο και βγήκε απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο για να διπλασιάσει τα τέρματα των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, αλλά σίγουρα δεν το άξιζε με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους. Τα λάθη των πρασίνων ήταν πολλά, ο Αστέρας είχε την κατοχή και κάποιες φάσεις, αλλά η ποιότητα του Μπεργκ ήταν τελικά αυτή που έκανε την διαφορά.

Διπλή ευκαιρία με την έναρξη για τον Αστέρα

 Με την έναρξη του δευτέρου μέρους δεν υπήρξε καμία αλλαγή. Ο Αστέρας είχε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα απείλησε δύο φορές στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης. Αρχικά ο Γιαννιώτας μετά από εκτέλεση κόρνερ με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα ο Μάσα έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και αυτή πέρασε λίγο άουτ.

 Ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά μετά έπιασε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερό πως δεν λειτουργεί σωστά στο γήπεδο και μέχρι εκείνο το σημείο είχε φανεί σε αρκετές περιπτώσεις τυχερός. Ο Αναστασίου αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα και στο 60′ πέρασε τον Χρήστο Δώνη στην θέση του Κλωναρίδη, με πρόθεση να δυναμώσει το κέντρο της ομάδας.

Νέα ευκαιρία και γκολ

Ο Αστέρας αμέσως μετά απείλησε με νέα κεφαλιά του Σανκαρέ, την οποία μπλόκαρε ο Στιλ. Ο Παναθηναϊκός επιτέλους μετά από αρκετή ώρα έκανε φάση. Ο Πράνιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Ταυλαρίδης πετάχτηκε την καρδιά της άμυνας του Αστέρα, αλλά είδε την κεφαλιά του να φεύγει λίγο άουτ.

Η ομάδα της Τρίπολης μετά από τις αρκετές ευκαιρίες που είχε, πέτυχε τελικά το γκολ. Ο Μπαράλες μετά από σέντρα που έγινε από τα αριστερά πήρε την κεφαλιά ανάμεσα από «Σίφο» και Ταυλαρίδη και μείωσε σε 2-1. Αμέσως μετά ο Γιαννιώτας απείλησε και πάλι με σουτ το οποίο όμως κόντραρε και έφυγε άουτ.

Όλα από το μηδέν

Με την εκτέλεση του κόρνερ ο Μπαράλες δέχτηκε το τάκλιν του Σίλντενφελντ μέσα στην περιοχή και ο Γιάχος σωστά έδωσε το πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-2 στο 74 λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αναστασίου σε εκείνο το σημείο έκανε την τελευταία του παρέμβαση στο παιχνίδι, με τον Καρέλη να περνάει στην θέση του Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανέβει για να πετύχει το γκολ της νίκης, αλλά ήταν φανερό πως αυτό δεν μπορούσε να συμβεί, αφού ο Αστέρας ήταν σε πολύ καλύτερη βραδιά. Μαλιστα ο Μπαράλες έχασε ένα μεγάλη ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά η κεφαλιά του στο 84′ έφυγε κόρνερ μετά από μεγάλη επέμβαση του Στιλ.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό και στον Αστέρα Τρίπολης να μένουν στο 2-2, σε μία αναμέτρηση που το «τριφύλλι» ίσως δεν άξιζε ούτε την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης (24′ Νάνο), Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς, Κλωναρίδης (60′ Δώνης), Μπεργκ (72′ Καρέλης)

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης (82′ Κουρμπέλης), Μουνάφο, Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Λούι, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ