ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ντε Κολό: «Ο Παναθηναϊκός ζει γι’ αυτά τα μας»

Τι δηλώνει ο Νάντο Ντε Κολό για τη σειρά των αγώνων με τον Παναθηναϊκό, στο Euroleaguegreece

Ντε Κολό: «Ο Παναθηναϊκός ζει γι’ αυτά τα μας»

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκρίθηκε στα playoffs με το καλύτερο ρεκόρ μεταξύ όλων των ομάδων που συμμετέχουν στα προημιτελικά: 22-2. Εν τέλει, τι είναι αυτό που σας κάνει τόσο αποτελεσματικούς;

“Νομίζω ότι, απλώς, προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός για έναν τεράστιο οργανισμό σαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ξέρουμε ότι για να φτάσουμε ως το τέλος της διαδρομής στην Euroleague, πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι, να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Θεωρώ, λοιπόν, ότι μέχρι στιγμής τα πάμε αρκετά καλά”.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός και η Αναντολού Εφές έχουν τη χαμηλότερη επίδοση. Πιστεύεις ότι το 12-12 του Παναθηναϊκού είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων του, ως ομάδα;

“Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, στο TOP-8, δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τόσο πολύ τι προηγήθηκε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, έχει τεράστια εμπειρία στα playoffs και ξέρουμε ότι περιμένει αγώνες σαν κι αυτούς! Ότι, δηλαδή, ζει για αυτά τα παιχνίδια! Επομένως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι και να κάνουμε αυτά που ζητάει ο κόουτς”.

Πόση πίεση επιτρέπεις στον εαυτό σου να αντέξει, με δεδομένο ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι και φέτος εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στη Μαδρίτη;

“Δεν το σκεφτόμαστε τόσο πολύ. Είδαμε, άλλωστε, τι έγινε στο παρελθόν. Τα προηγούμενα χρόνια η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διέθετε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης ενώ βρέθηκε πολλές φορές κοντά στον τίτλο όμως της έλειψαν κάποιες λεπτομέρειες. Πλέον ξέρουμε τι λείπει, έχουμε παίκτες που γνωρίζουν πώς έχει η κατάσταση στα playoffs. Όπως είπα και πριν, συνεχίζουμε και ξέρουμε πως οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές σε ένα Final Four”.

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.104 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι άλλαξε στην ΤΣΣΚΑ, μετά την προσθήκη του Αντρέι Κιριλένκο στα μέσα της χρονιάς;

“Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν πολύ εύκολο στην αρχή αφού δεν υπήρχε παίκτης σαν τον Κιριλένκο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Επομένως έπρεπε να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και να μάθουμε να παίζουμε με τον Αντρέι στο rotation. Πλέον πιστεύω πως όλα είναι καλύτερα. Εξάλλου, είναι πάντα καλό να έχεις έναν… Κιριλένκο στην ομάδα σου! Είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία, ίσως είναι η τελευταία του χρονιά και η αλήθεια είναι ότι κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ΤΣΣΚΑ”.

Επίσης, πώς είναι η συνύπαρξη-συνεργασία σου με τον Μίλος Τεόντοσιτς;

“Είναι καλό για μένα το ότι παίζω με τον Μίλος! Δεν μπορούμε να παίξουμε μαζί επειδή δεν έχουμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού. Ο Τεόντοσιτς είναι περισσότερο σουτέρ από εμένα. Εγώ προτιμώ να σκοράρω με ντράιβ και να δημιουργώ με την μπάλα. Ο Μίλος είναι σπουδαίος πασέρ. Νομίζω ότι έχουμε πολύ καλή συνεργασία, όπως και με τους υπόλοιπους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας”.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΤΣΣΚΑ, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στο TOP-8;

“Νομίζω ότι από τη στιγμή που προκρίνεσαι στα playoffs, το σημαντικό είναι να έχεις το πλεονέκτημα της έδρας. Έχουμε να κάνουμε με σειρές best-of-five, μεσολαβούν μόλις δυο μέρες από το πρώτο στο δεύτερο παιχνίδι, επομένως πρέπει να δώσουμε τεράστια προσοχή για να κάνουμε το 2-0 στη Μόσχα. Κόντρα στον Παναθηναϊκό πρέπει να είμαστε επιθετικοί για να τελειώσουμε καλά τη δουλειά”.

Η συνεργασία σου με τον Δημήτρη Ιτούδη; Αναδείχθηκε Κόουτς της Σεζόν από τους GMs της Euroleague κατά τη διάρκεια της χρονιάς ενώ πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να τελειώσει αυτό που ο Μεσίνα και ο Καζλάουσκας άφησαν στη μέση.

“Ο κόουτς Ιτούδης είναι ένας σπουδαίος προπονητής! Είναι νεαρός όμως διαθέτει μεγάλη εμπειρία, ως ασίσταντ κόουτς. Βάζει συνεχώς στόχους και θέλει να πετύχει κάτι πραγματικά μεγάλο αυτή την χρονιά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και ο προπονητής μάς βγάζει αυτοπεποίθηση”.

Σε προσωπικό επίπεδο, δείχνεις να απολαμβάνεις το μπάσκετ μετά την εμπειρία στο ΝΒΑ.

“Ναι, όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Πέρασα δυο χρόνια στο ΝΒΑ. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα κάθε μέρα όμως τώρα αγωνίζομαι σε μια ομάδα όπου απολαμβάνω το παιχνίδι! Μπορώ να παίξω σε τρεις θέσεις κι αυτό είναι πραγματικά καλό για μένα. Είναι κάτι που μου αρέσει”.

Τέλος, θα ήθελα τη γνώμη σου για τις άλλες τρεις σειρές των playoffs. Φενέρ – Μακάμπι, Ρεάλ – Εφές και Μπαρσελόνα – Ολυμπιακός.

“Η Φενέρ έχει κάνει πολύ καλή χρονιά μέχρι στιγμής! Σίγουρα θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι. Η Μακάμπι είναι η εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης και όλοι ξέρουν ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζεις στο Τελ Αβίβ. Το ίδιο ισχύει και στην Κωνσταντινούπολη. Ίσως η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να έχει μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στο Final Four. Η Ρεάλ παίζει στην έδρα της, φέτος ξέρει τι πρέπει να κάνει ενώ η Εφές διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολο για αυτούς να αποκλείσουν τη διοργανώτρια του Final Four. Θα έδινα, λοιπόν, περισσότερες πιθανότητες στη Ρεάλ. Από ‘και και πέρα, το ζευγάρι του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα είναι το πιο δυνατό σε σχέση με τα άλλα δυο. Νομίζω ότι και οι δυο ομάδες μπορούν να προκριθούν στο Final Four. Ίσως τα πάντα να κριθούν σε πέμπτο παιχνίδι”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.