ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Με κάτω τα χέρια

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού με αρκετά λάθη και χωρίς καμία συγκέντρωση στο παιχνίδι τους ηττήθηκαν με 71-46 από το Ελληνικό, στον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Με κάτω τα χέρια

Τα κορίτσια του Παναθηναϊκού δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο δεκάλεπτο μόνο κάπως κόντραρε το Ελληνικό αλλά κατά τα άλλα το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στον Τάφο του Ινδού, όπου οι παίκτριες του Πέτρου Πρέκα θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να στείλουν τη σειρά ξανά στην έδρα του Ελληνικού για ένα, τελευταίο παιχνίδι.

Το ματς

Με την αρχή της αναμέτρησης το Ελληνικό με 2 αιφνιδιασμούς προηγήθηκε με 4-0 και ανάγκασε τον Κώστα Πρέκα να καλέσει σε τάιμ-άουτ. Οι «πράσινες» όμως με σερί 5-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ με 4-5. Στο ίδιο τέμπο συνέχισαν τα κορίτσια του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να προηγούνται με 11-15 4 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι η Έϊβερι είχε πετύχει ήδη 10 πόντους! Το Ελληνικό όμως αντέδρασε και με σερί 6-0 πέρασε μπροστά με 17-15.Τελικά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις «πράσινες» να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 22-17.

ÅËËÇÍÉÊÏ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ ÃÕÍÁÉÊÙÍ)

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 26-20. Το βασικό πρόβλημα για τις «πράσινες» ήταν η αδυναμία που είχαν στα αμυντικά ριμπάουντ. Με 5-0 ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 26-25 και μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Τα αμυντικά λάθη του Παναθηναϊκού συνεχίζονταν με αποτέλεσμα το Ελληνικό να προηγηθεί με 33-25.Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 35-25.

ÅËËÇÍÉÊÏ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ ÃÕÍÁÉÊÙÍ)

Το Ελληνικό με επιμέρους σκορ 8-4 προηγήθηκε με 43-29 περίπου 8 λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Οι δύο ομάδες ήταν για αρκετή ώρα άστοχες με αποτέλεσμα να μην αλλάζει το σκορ. Οι «πράσινες» πέτυχαν τελικά ένα καλάθι  και σταμάτησαν το σερί της αστοχίας. Με περίπου 5 λεπτά να μένουν στην τρίτη περίοδο το Ελληνικό ήταν μπροστά με 47-31.Με τη λήξη του τρίτου ο Παναθηναϊκός βρισκόταν πίσω στο σκορ με 54-35.

ÅËËÇÍÉÊÏ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (1ïò ÔÅËÉÊÏÓ ÐËÅÉ ÏÖ ÃÕÍÁÉÊÙÍ)

Η Έιβερι με τρίποντο μείωσε σε 54-38 και έφτασε τους πόντους. Το Ελληνικό με επιμέρους σκορ 6-1 προηγήθηκαν με 60-39 6 λεπτά πριν το τέλος. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά. Τελικά, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 71-46.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 35-25, 54-35, 71-46.

Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 4, Σταμάτη 5 (1), Καλογήρου 6 (1), Κοσμά 9 (1), Παπαμιχαήλ 6, Μπαλτά 6 (1), Χαλιβέρα 12 (3), Τζόνσον 12, Μπόνη 11, Β. Φουράκη, Στ. Φουράκη.

Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 3 (1), Δανούση 2, Αυτζή 7 (2), Καλημέρη, Κόνιαλη 2, Όλιβερ 8, Σλούκα 4, Έιβερ 17 (3), Γλυνιαδάκη, Κυριακοπούλου 3.

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ