ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Το χρώσταγε στον εαυτό του

Τα… χαστούκια που έφαγε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα τον ταρακούνησαν για τα καλά και η αντίδραση του στο τρίτο ματς των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ, ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Γράφει στο Panathinaikos24.gr η Ρούλα Στεφανάκη

Το χρώσταγε στον εαυτό του

Τα… χαστούκια που έφαγε ο Παναθηναϊκός στη Μόσχα τον ταρακούνησαν για τα καλά και η αντίδραση του στο τρίτο ματς των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ, ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Ο πληγωμένος εγωισμός των παικτών του Ιβάνοβιτς λειτούργησε καταλυτικά και σε συνδυασμό με τον κόσμο που δεν σταμάτησε λεπτό να τους «ντοπάρει» φωνάζοντας: «ΠΑΟ, μπορείς μπορείς να προκριθείς» κάμφθηκε η αντίσταση της ΤΣΣΚΑ και το 2-1 είναι γεγονός.

Οι «πράσινοι» έτρωγαν… σίδερα. Πώς εμφανίστηκαν στα δύο πρώτα ματς στη Μόσχα; Ε καμία σχέση. Με «σκυλίσια» άμυνα και περίσσιο πάθος μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο φρέναραν το ρώσικο «θηρίο» και έδειξαν ότι στο… σπίτι τους βάζουν εκείνοι τους όρους του παιχνιδιού.

Δεν σημαίνει ότι με το 2-1 ο Παναθηναϊκός έγινε ξαφνικά το φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης, ούτε ότι σε μια νύχτα «εξανεμίστηκε» η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Η ποιότητα της ΤΣΣΚΑ δεν αμφισβητείται και αυτό αν είσαι ρεαλιστής δε μπορείς παρά να το δεχτείς. Φάνηκε άλλωστε και στο ματς της Δευτέρας, όπου μέσα σε δευτερόλεπτα, έφερνε τα πάνω κάτω. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 74-65 μετατράπηκε σε λιγότερο από 2,5 λεπτά σε 85-85 λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Όμως, ο Παναθηναϊκός αυτό το ματς δε μπορούσε να το χάσει. Δεν γινόταν.

Ήταν τέτοια η θέληση των παικτών του και ειδικά του Νίκου Παππά ο οποίος ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, που ήταν αδύνατο να αφήσει την ΤΣΣΚΑ να κλέψει, όταν επιχείρησε, τη νίκη στο φινάλε. Αυτή την εμφάνιση και αυτή τη νίκη τη χρώσταγε στον εαυτό του και στον κόσμο του, τον οποίο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ στο ματς της Τετάρτης.

Ότι και να γίνει στο τέταρτο παιχνίδι, το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε για μια ακόμη φορά ότι στο… σπίτι του μεταμορφώνεται, ενώ παράλληλα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι μόνο ξεγραμμένο δεν μπορείς να τον θεωρήσεις. Πόσο μάλλον να του… γυρίσεις την πλάτη.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ