ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γιάνκοβιτς: «Παναθηναϊκός σημαίνει μαχητική ψυχή»

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μίλησε για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έδωσε υπόσχεση για νίκη στο αποψινό 4ο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ.

Γιάνκοβιτς: «Παναθηναϊκός σημαίνει μαχητική ψυχή»

Ο Βλαντο Γιάνκοβιτς συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ, στο ματς της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ. Μιλώντας στη «SportDay»,ο 25χρονος σμολ φόργουορντ, τόνισε ότι όλοι στην ομάδα θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κάνουν το 2-2 και να μπορέσουν έτσι να ταξιδέψουν στη Μόσχα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάνκοβιτς για:

-την επικράτηση του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ:«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Ήταν μια μάχη και έχουμε και συνέχεια. Πρέπει ωστόσο να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο, να καταθέσουμε ξανά καρδιά και ψυχή στο παρκέ. Κάτι που ζητούν όλοι από εμάς, αλλά και οι ίδιοι μας οι εαυτοί».

-τα δύο πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στη Μόσχα:«Θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Άλλο να χάνεις και να προσπαθείς και άλλο να χάνεις με κατεβασμένα τα χέρια. Θα πρέπει να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό, να δίνουμε μάχη σε κάθε λεπτό του αγώνα. Δεν είμαστε μόνο ομάδα με ταλέντο και δεν στηριζόμαστε μόνο στην ευστοχία στο δίποντο ή στο τρίποντο, αλλά οφείλουμε να βάζουμε τα κορμιά μας στη φωτιά».

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.966 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– την ψυχολογιά της ομάδας μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες: «Ήταν δύσκολες μέρες γιατί σε βάζει να σκέφτεσαι πολύ, να κοιτάς πράγματα εκτός μπάσκετ, να μην περνάει η ώρα και να βλέπεις εφιάλτες. Οταν δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και την προσπάθεια που έχεις κάνει δεν περνάς και ωραία. Αρα θεωρώ ότι μια χρονιά όσο επιτυχημένη και να είναι, άλλο τόσο ρόδινα περνάς τις μέρες σου».

-το πως άλλαξε η εικόνα της ομάδας: «Δεν υπάρχει τσιπάκι σε νίκη ή ήττα. Παλεύεις ή δεν παλεύεις. Το θέμα είναι να παλέψεις και ό,τι βγει. Παναθηναϊκός σημαίνει μαχητική ψυχή. Ετσι είναι».

-τη συμπαράσταση των φιλάθλων στο ματς της Δευτέρας: «Ξαφνιάστηκα με τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Μακάρι να το ζήσει κάθε αθλητής αυτό στην καριέρα του. Ενιωσα ξανά τι σημαίνει αυτός ο κόσμος και πόσο κοντά είναι οι φίλαθλοί μας.Το δείγμα που δείξαμε στη Μόσχα ήταν αρνητικό εκτός από μερικές περιπτώσεις. Ημασταν στενοχωρημένοι και δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Μας αποστόμωσαν. Νιώθω συγκινημένος. Τους το χρωστούσαμε, όπως και σε όλη την ομάδα »

-το που μπορεί να φτάσει η ομάδα: «Δεν μπορούμε να βάλουμε ταμπέλες και όρια. Υπάρχει μπροστά μας άλλο ένα μεγάλο ματς για την ιστορία του Παναθηναϊκού και θέλουμε να κάνουμε το 2-2 ώστε να πάμε στη Μόσχα. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, να παίξουμε σκληρά και αν χρειαστεί να βγούμε όλοι και με 5 φάουλ. Πάντως θα δώσουμε το 150% των δυνατοτήτων μας».

-τη θέση στην οποία θα αγωνιστεί στο παιχνίδι: «Θα αγωνίζομαι σε όποια θέση θέλει ο προπονητής μου. Σε όποια θέση με έχει ανάγκη η ομάδα. Από πλέι μέικερ μέχρι και σέντερ. Αν χρειαστεί θα μαρκάρω και τον Κάουν. Αλλωστε στο μπάσκετ δεν υπάρχουν θέσεις. Σημασία έχει να δουλέψεις στον τρόπο μαρκαρίσματος»

-την εμφάνιση του Νίκου Παππά: «Ο Νίκος βγήκε μπροστά. Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση για άλλη μια φορά και απέδειξε γιατί έφτασε έως εδώ και τι τύπος είναι. Μας οδήγησε μαζί με τον Διαμαντίδη και τον Φώτση σε αυτή την μεγάλη νίκη και είμαι διπλά χαρούμενος».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.