ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το τέλος μιας ένδοξης πορείας!

Σαν σήμερα, στις 24 Απριλίου του 1985, ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τη Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ, στη 2η μεταξύ τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Το τέλος μιας ένδοξης πορείας!

Η μαγική πορεία του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1984-85 έμελλε να φτάσει στο τέλος της στις 24 Απριλίου του 1985. Πρίν από ακριβώς 30 χρόνια οι  «πράσινοι» υποδέχοταν στο ΟΑΚΑ τη Λίβερπουλ, στον επαναληπτικό τους εις βάρους του 4-0.

Το σκορ του πρώτου παιχνιδιού δεν άφηνε πολλές ελπίδες στην ομάδα  του Γιάτσεκ Γκμοχ, όμως οι παίκτες του  «τριφυλλιού» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έτοιμοι να κάνουν μια καλή εμφάνιση, να διεκδικήσουν τη νίκη και να αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά.

Στο πρώτο πεντάλεπτο ο Σαραβάκος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά τον Παναθηναϊκό στο σκορ. Στο 60’ ο Μαρκ Λόρενσον πέτυχε το  πρώτο και μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ στο 81’ ένα ακόμα σουτ του Σαραβάκου σταμάτησε στο δοκάρι του Γκρόμπελαρ.

EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! 3.498 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ΟΑΚΑ κατέκλυσαν 55.000 φίλαθλοι που παρευρέθηκαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, απέναντη σε μια πολύ ισχυρή αντίπαλο, αλλά και για να ευχαριστήσουν το  «τριφύλλι» για τις συγκινήσεις που τους πρόσεφερε με τη θριαμβευτική του πορεία στο Κύπελλο Πρωταθλητιών.

Παναθηναϊκός (Γιάτσεκ Γκμοχ): Λαφτσής, Ταράσης, Καρούλιας, Κυράστας, Ζάετς, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Χαραλαμπίδης, Ρότσα, Δημόπουλος.

Λίβερπουλ(Τζο Φάγκαν): Γκρόμπελαρ, Νιλ, Μπέγκλιν, Λόρενσον, Νίκολ, Χάνσεν, Νταλγκλίς, Γουίλαν, Γουόλς, Γκιλέσπι και Γουόρκ.

Χαρά Κουζέλη

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.