ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πρώτη σεζόν «στα βαθιά» για Βλάντο

«Εκτόξευσε» τους αριθμούς του ο νεαρός στην πρώτη του σεζόν σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πρώτη σεζόν «στα βαθιά» για Βλάντο

Πέρσι στη θέση «3» ο Παναθηναϊκός είχε Μπράμο, Ματσιούλις που «δάγκωναν». Φέτος με βασικό Βλάντο Γιάνκοβιτς η ομάδα χάνει σε «οικονομία» παιχνιδιού, μπορεί π.χ ο μικρός να «φυσάει» επιθετικά αλλά η ομάδα να μην κεφαλαιοποιεί την σπουδαία του βραδιά, παρουσιάζοντας «μείον» σ’ άλλους βασικούς τομείς (άμυνα, ριμπάουντ) που εν τέλει κοστίζουν νίκες.

Ο αθλητής είναι ταλεντάρα αλλά άγουρος ακόμα να επωμιστεί βάρη βασικού σε ΜΕΓΑΛΑ παιχνίδια, ιδίως όταν πίσω υπάρχει μονάχα ο 18χρονος Χαραλαμπόπουλος.  Οι τελευταίοι πιτσιρικάδες που θυμόμαστε να παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ’ όσο περίμεναν και να τα βγάζουν πέρα με τα θηρία της Ευρωλίγκας ήταν οι (Δημήτρης και Κώστας) Παπανικολάου το 1996-1997 και το 2012-2013 στον Ολυμπιακό.

Ο Γιάνκοβιτς έπεσε στα βαθιά (πέρσι δεν υπολογιζόταν καν), αύξησε τον χρόνο συμμετοχής του (έπαιξε σε 27 ματς έναντι 17 πέρσι), εκτίναξε τους αριθμούς του (8.3 πόντοι έναντι… 0.6 πέρσι), τέλειωσε με διψήφιο αριθμό πόντων 11 παιχνίδια και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την τεράστια ευκαιρία που του δίνεται, να γίνει σημείο αναφοράς στο τριφύλλι.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.861 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ας μην ξεχνάμε πως ο 25χρονος έχει ήδη δώσει ψήγματα ηγέτη: Πέρσι ήταν το κρυφό χαρτί του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον 4ο τελικό του ΣΕΦ, με υπέροχη εμφάνιση στο 2ο δεκάλεπτο που έδωσε στον Παναθηναϊκό διαφορά νίκης την οποία η ομάδα κράτησε ως στο τέλος. Αυτή τη σεζόν το κύπελλο θα μπορούσε να γράφει το… όνομά του! Καταπληκτικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις 9 Οκτώβρη (11 πόντοι, 4 κλεψίματα, 2 ασίστ, ΜΗΔΕΝ λάθη σε 30΄), κομβικός στην Πυλαία (με 13 πόντους και το buzzer beater με τη λήξη!)  Κάτι που δεν πρέπει να μας διαφεύγει: Το παλικάρι ΜΟΛΙΣ άρχισε να γράφει πρωταγωνιστικά χιλιόμετρα με την πράσινη φανέλα…

Δημήτρης Στρατής

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.