ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Αλλη κλάση…

Στην αρχή προβλημάτισε, αλλά με μια εξαιρετική πάσα του MVP Πέτριτς και ένα ακόμη καλύτερο πλασέ του Καρέλη, ο Παναθηναϊκός ξεκλείδωσε την άμυνα της Ξάνθης στο 67' και άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή στις νίκες. Ο Πράνιτς με πέναλτι στις καθυστερήσεις το τελικό 2-0.

Αλλη κλάση...

Με κόσμο μετά από αρκετό καιρό, ο Παναθηναϊκός στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου, την Skoda Ξάνθη για την 32η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν μπορούσε να υπολογίζει τους Μπεργκ, Μαυρία, Μπούρμπο, Ταυλαρίδη και Μέντες, παρέταξε το «τριφύλλι» με σύστημα 4-2-3-1 και τους Στιλ, Ζέκα, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Μπούι, Λαγό, Καρέλη, Κλωναρίδη, Ατζαγκούν και Πέτριτς.

Τα πρώτα λεπτά, ήταν καθαρά αναγνωριστικού χαρακτήρα για τις δύο ομάδες, με το «τριφύλλι» να δείχνει σε δύο περιπτώσεις επιθετικούς προσανατολισμούς. Με τον Μπούι να μην μπορεί να πλασάρει όπως θα ήθελε στην κακή έξοδο του Κυριακίδη στο 7ο λεπτό. Η Ξάνθη απ την πλευρά της είχε και αυτή μια καλή στιγμή, με το άτσαλο διώξιμο του Τριανταφυλλόπουλου και την προβολή του Ράνου, που μπλόκαρε ο Στιλ στο 8’.

Το αμυντικό δίδυμο των «πρασίνων» έδειχνε να έχει προβλήματα στα λεπτά που κυλούσαν, καθώς το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο, με τους παίκτες της Ξάνθης να γίνονται συχνά-πυκνά απειλητικοί για τα καρέ του Στιλ.

Συμπληρώνοντας το πρώτο εικοσάλεπτο στο ματς, ο Παναθηναϊκός με τον Καρέλη να έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, θέλησε να δημιουργήσει ρήγματα στα μετόπισθεν της Skoda, με το αξιοσημείωτο όλων, να είναι η κεφαλιά του νεαρού στράικερ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νάνο.

Η συνέχεια του ματς… ήταν ανιαρή καθώς δεν είχε δημιουργηθεί μια καλή στιγμή για καμία απ τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει μεν αλλά να μην γίνεται απειλητικός για τα καρέ του Κυριακίδη και ενώ είχαμε συμπληρώσει τριάντα λεπτά αγώνα.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν σε πολύ αργό τέμπο για τις δύο ομάδες και με αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν ν’ αλλάξουν 2-3 πάσες με επιτυχία.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο, αλλά ο Μλάντεν Πέτριτς δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά μετά από σέντρα του Κλωναρίδη στο 42ο λεπτό. Η Skoda θα μπορούσαμε να πούμε πως ισοφάρισε τις υποψίες ευκαιριών, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό (43’), ο Λουσέρο δεν μπόρεσε να σουτάρει όπως θα ήθελε, με την μπάλα να περνάει άουτ. Αυτές ήταν και οι καλύτερες στιγμές μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και τον κόσμο να αποδοκιμάζει έντονα.

Στην επανάληψη ο Γιάννης Αναστασίου, έριξε τον Ντάνιελ Πράνιτς στο ματς στη θέση του Μπούι για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, ειδικά στο χώρο του κέντρου, με την εικόνα της ομάδας στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου να βελτιώνεται αισθητά.

Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο ματς, καθώς σε διάστημα δύο λεπτών είχε δύο καλές στιγμές, με το φάουλ του Νάνο και το σουτ του Πράνιτς στο 59’ και στο 60’.

Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια έδειχνε πως είχε ξυπνήσει δημιουργώντας αρκετές φάσεις και ευτύχησε σε μία απ αυτές ν’ ανοίξει το σκορ με τον Καρέλη (67’) μετά από εκπληκτική ασίστ του Μλάντεν Πέτριτς.

Μετά το γκολ, ο Αναστασίου απέσυρε τον Ατζαγκούν με τον Σωτήρη Νίνη να μπαίνει στο ματς για να δημιουργήσει κινδύνους και ρήγματα με τις κάθετες μπαλιές του. Η Ξάνθη δεν είχε τρόπο αντίδρασης πέρα από το σουτ του Κλείτον στο 69ο λεπτό.

Ο Σωτήρης Νίνης θα μπορούσε να έχει κάνει πιο απλά τα πράγματα για την ομάδα του, αν το τεχνικό πλασέ που επεχείρησε κατέληγε στα δίχτυα του Κυριακίδη στο 76ο λεπτό. Το «τριφύλλι» από κείνο το σημείο και μετά κράτησε μπάλα, όσο έπρεπε και με τον δραστήριο Καρέλη, θα μπορούσε να έχει πετύχει άλλο ένα τέρμα.

Οι «Ακρίτες» στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησαν για το καλύτερο, όμως δεν δημιούργησαν φάσεις με αξιώσεις με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Νίκου Καρέλη μέσα στην περιοχή και τον Πράνιτς να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα για το τελικό 2-0.

Έτσι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, όμως προβλημάτισε με την εμφάνισή του στο πρώτο μέρος.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ζέκα, Μπούι (46’ Πράνιτς), Πέτριτς (77’ Δώνης), Νάνο, Ατζαγκούν (68’ Νίνης), Καρέλης, Κλωναρίδης, Λαγός

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο (72’ Τριάδης), Ομπόντο (80’ Βασιλακάκης), Παπαστεριανός, Κλέιτον, Γούτας, Λισγάρας (52’ Καρυπίδης), Ράνος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ