Μπάσκετ

Τα πλάνα της FIBA για την Ευρωλίγκα

Σχέδιο 38 σελίδων ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ, που αφορά τη διεξαγωγή της επόμενης Ευρωλίγκα, αλλά και του Eurocup.

Την ώρα που η Ευρωλίγκα γιόρταζε τη συμπλήρωση 15 χρόνων της διοργάνωσης υπό την αιγίδα της, ήρθαν στο φως τα σχέδια της FIBA για την επόμενη Ευρωλίγκα και το Eurocup.

Πρόκειται για ένα σχέδιο 38 σελίδων στο οποίο  αναλύονται εννιά διαφορετικά συστήματα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας και δυο διαφορετικά για το Eurocup. Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει παρουσιάσει αναλυτικά τις συμμετέχουσες κατά περίπτωση ομάδες, τη δομή του πρωταθλήματος, τα θετικά και τα αρνητικά κάθε σχεδίου. Επιπλέον, παρουσιάζονται και οι πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων τα επόμενα τρία χρόνια.

Ορισμένα από τα καινούρια στοιχεία που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι η μακροπρόθεσμη επέκταση σε χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως Λίβανος, Κατάρ, Ιορδανία, Ιράν και Βόρειας Αφρικής, όπως Αίγυπτος, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο. Επίσης, θα διεξάγεται στο τέλος της σεζόν τουρνουά μεταξύ των πρωταθλητών όλων ηπείρων.

Exit mobile version