ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Φορτσάτος για play off…

Με τον Νίκο Καρέλη να πιάνει... 13αρι, ο Παναθηναϊκός έδωσε την τελευταία του παράσταση, πριν τα play offs, κερδίζοντας με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κλωναρίδης (4΄), Καρέλης (50΄) και Λαγός (60΄) οι σκόρερ του «τριφυλλιού». Όμορφο ποδόσφαιρο από την ομάδα του Αναστασίου, στο δεύτερο ημίχρονο.

Φορτσάτος για play off...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έκανε γρήγορα το γκολ, ωστόσο ισοφαρίστηκε εξίσου… γρήγορα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να πάρει τα πάνω του και να είναι αυτός που ήλεγχε τον αγώνα στο πρώτο 45λεπτο. Στο Β΄ ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία… έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, σκόραραν νωρίς… με το 13ο γκολ του Καρέλη στο πρωτάθλημα, με τη συνέχεια να είναι ανάλογη.

Ο Παναθηναϊκός κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο Β΄ μέρος, άξιζε τη νίκη και πλέον στοχεύει σε ένα καλό… μίνι πρωτάθλημα, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση της 1ης θέσης στα πλέι οφ. Δεύτερος στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, πάνω από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, χωρίς ωστόσο αυτό να δίνει βαθμολογικό πλεονέκτημα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Το ματς

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε το 4-4-2, με τον Νίνη να βρίσκεται πίσω από τους Κλωναρίδη και Καρέλη, ενώ και ο Γιάννης Πετράκης, «ακολούθησε» τοποθετώντας τους ποδοσφαιριστές του, με την ίδια διάταξη, με τους Ίλιτς και Μανιά στην κορυφή.

Με το καλημέρα… 1-1

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης στο 4΄με ένα εκπληκτικό γκολ, μετά από όμορφη κάθετη του Ζέκα,  άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, μοιράζοντας… σακούλες στον Ναδάλες, με μια εκπληκτική ντρίμπλα, τον άδειασε… πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα.

panathinaikos24.gr-Κλωναρίδης

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «πράσινων», ο ΠΑΣ σε μια αντεπίθεση, ο Τσουκαλάς «σέρβιρε» όμορφα στον Ίλιτς, στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού για το 1-1, στο 5΄.

Σούπερ ρυθμός…

Τα δύο αυτά γκολ, άνοιξαν τον ρυθμό του αγώνα, όπως ήταν λογικό, οι «πράσινοι» δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, κυκλοφορούσαν τη μπάλα, κυρίως από δεξιά, δημιουργώντας συνεχώς κινδύνους στην εστία του Βελλίδη.

Στο 10΄της αναμέτρησης, ο κεφάτος Κλωναρίδης, επιχείρησε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του κίπερ των Ηπειρωτών. Με κύριο εκφραστή, τον Ζέκα, ο Παναθηναϊκός, προσπαθούσε συνεχώς να… διεμβολίσει την άμυνα του ΠΑΣ, ωστόσο στις αντεπιθέσεις, η ομάδα του Πετράκη, ήταν επικίνδυνη, με το «τριφύλλι» να έχει τα… θεματάκια του, στο κέντρο της άμυνας.

Τσάβες και Ίλιτς προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι καλό για τον ΠΑΣ, στο 14΄, ωστόσο το σουτ του τελευταίου, δεν ήταν καλό, με τον Στιλ να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

panathinaikos24.gr-Νίνης

Κοντά στο 2ο ο Κλωναρίδης…

Στο 15΄ο Παναθηναϊκός μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, βγήκε μπροστά… με τον Κλωναρίδη να στρώνει κάθετα στον Νίνη, εκείνος δεν πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα, ωστόσο ο Μπέριος έκανε… τσαφ, ο Νίνης την πήρε εκ νέου, έστρωσε στον «Κλώνα», αλλά το σουτ, που έκανε στα όρια της μικρής περιοχής, κατέληξε άουτ.

Μετά το 20λεπτο, έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία, ωστόσο κάτι η αμυντική συνοχή του ΠΑΣ, κάτι οι… αποστάσεις και η έλλειψη κίνησης από τους «πράσινους», δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Αναστασίου να κάνει κάτι καλό, ωστόσο στο 21΄μετά από κακή απόκρουση του Μπέριου με κεφαλιά, ο Καρέλης σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, με τον Βελλίδη να διώχνει σε κόρνερ.

Καλή προσπάθεια από Πράνιτς…

Στο 24΄ήρθε η επόμενη καλή στιγμή για το «τριφύλλι», όταν ο Νίνης «άνοιξε» δεξιά για τον Πράνιτς, εκείνος έκανε την προσποίηση στον αντίπαλο του, σούταρε από καλή θέση έξω από την περιοχή αλλά δεν το… πιασε καλά, με αποτέλεσμα να η μπάλα να καταλήξει άουτ.

Απάντησε ο ΠΑΣ… εις διπλούν

Τσάβες και Ίλιτς συνδυάστηκαν όμορφα, μέσα στην «πράσινη» περιοχή, στο 25΄ο Στιλ βγήκε λανθασμένα δεν μάζεψε τη μπάλα, με τον Ίλιτς να σουτάρει εξ΄ επαφής σε κενή επί της ουσίας εστία, ωστόσο ο πεσμένος στο χόρτο Στιλ, απέκρουσε με το στήθος, σε μια μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ΠΑΣ έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα από αριστερά, ο Ακόστα, σηκώθηκε για κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή του Στιλ, ανενόχλητος, ωστόσο σημάδεψε ψηλά, ευτυχώς για το «τριφύλλι».

panathinaikos24.gr-Λαγός

Απείλησε με Νίνη

Μετά από χέρι του Μπέριου, στο ημικύκλιο της περιοχής του ΠΑΣ, ο Νίνης εκτέλεσε πανέμορφα το στημένο, ωστόσο η μπάλα βρήκε… οριακά στο τείχος και κατέληξε κόρνερ, στο 30΄του πρώτου ημιχρόνου.

Ξανά κοντά στο γκολ ο ΠΑΣ

Με τον Μανιά μετά από πάσα του ΤΣάβες, απείλησε στο 33΄ο ΠΑΣ, με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να βγαίνει τετ α τετ με τον Στιλ, αλλά ο Βρετανός απέκρουσε, γλιτώνοντας τον Παναθηναϊκό από το 1-2, ενώ και στην επόμενη φάση, ξανά ο Μανιάς με λόμπα, προσπάθησε να σκοράρει, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «πράσινων», αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, στις γρήγορες αντεπιθέσεις της ομάδες του Πετράκη, με αποτέλεσμα να δημιουργεί συνεχώς κινδύνους στην εστία του Στιλ. Οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, ενώ οι γραμμές του ήταν ψηλά, με αποτέλεσμα να βρίσκουν χώρους από τα άκρα κυρίως οι Γιαννιώτες και να απειλούν με τους γρήγορους επιθετικούς τους.

Αλλαγή τερματοφύλακα για ΠΑΣ

Στο 39΄ο Γιάννης Πετράκης αναγκάστηκε να αλλάξει τον τερματοφύλακα του, Βελλίδη, καθώς λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον Σωτηρίου να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ της φιλοξενούμενης ομάδας.

Στο πόδι η Λεωφόρος…

Τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν… δραματικά, καθώς ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση του, δημιούργησε κινδύνους στην άμυνα του ΠΑΣ, καταρχήν ζητώντας πέναλτι σε μια φάση του Νίνη (ανατράπηκε μέσα στη μικρή περιοχή), ενώ στο τέλος… ο Καρέλης σε εντυπωσιακή κίνηση… πέρασε τέσσερις παίκτες του ΠΑΣ μέσα την περιοχή, ωστόσο ο Σωτηρίου, απέκρουσε γλιτώνοντας την ομάδα του, με τον Παππά να σφυρίζει το τέλος, αμέσως μετά.

Χωρίς αλλαγές και για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το Β΄ ημίχρονο στη Λεωφόρο, με τον ΠΑΣ να είναι στη σέντρα αυτή τη φορά. Ο Κλωναρίδης μετά από πάσα του Νίνη, σούταρε δυνατά στο 47΄, ωστόσο η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε άουτ, στην πρώτη «επίσκεψη» των «πράσινων» στο δεύτερο μέρος.

Βολίδα και δοκάρι…

Στο 48΄της αναμέτρησης, ο Ζέκα λίγο έλειψε να βάλει μια απίστευτη… γκολάρα, όταν σούταρε με μεγάλη δύναμη λίγο πιο πίσω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Σωτηρίου, με τη μπάλα να βρίσκει τη συμβολή των δοκών, με το «τριφύλλι» να έχει μπει κεφάτο στο δεύτερο ημίχρονο.

Πράνιτς-Καρέλης και γκολ…

Ο Νίκος Καρέλης έδωσα ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 50΄, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πράνιτς, από τα δεξιά, έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, στέλνοντας τη στα δίχτυα, φτάνοντας τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» μετουσίωσαν σε γκολ… την υπεροχή τους, συνέχισαν την πίεση, με τον Νίνη, στο 52΄να σουτάρει έξω από τη  περιοχή, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε σε κόρνερ, ευρισκόμενος σε ετοιμότητα αυτή τη φορά.

Ο Αναστασίου είχε δώσει εντολή στους παίκτες του να πιέζουν ψηλά, με αποτέλεσμα να κλέβουν συνεχώς μπάλες και να δημιουργούν κινδύνους στους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΣ πάτησε… περιοχή στο 55΄για πρώτη φορά, ωστόσο η έξοδος του Στιλ, στην μπαλιά του Ίλιτς προς τον Τσάβες, ήταν αποφασιστική και γρήγορη και εν άφησε περιθώρια για κάτι καλό στους Γιαννιώτες.

Με το αριστερό… τριάρα

Ο Τάσος Λαγός σήκωσε στο πόδι τη Λεωφόρο, μετά από συνδυασμό με τον Κλωναρίδη, ο αμυντικός μέσος του «τριφυλλιού», με πανέμορφο πλασέ με το… αριστερό, έγραψε το 3-1, στο 60΄, με τον Παναθηναϊκό να έχει… αλλάξει τσιπάκι στο δεύτερο μέρος, παίζοντας πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, με τον Αναστασίου να έχει αλλάξει το σχήμα του, σε 4-3-3, με τους Πράνιτς και Ζέκα να αλλάζουν συνεχώς πλευρές.

panathinaikos24.gr-παναθηναικος πας γιαννινα

Έξω ο «Κλώνα», μέσα ο Ντίνας

Ο Γιάννης Αναστασίου πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον Ντίνα στη θέση του Κλωναρίδη, ενώ και ο Πετράκης, έβαλε τους Αυγενικού και Κοροβέση στη θέση των Χαρίση και Ναδάλες, στο 62΄.

Με στυλ… Βρετανικό

Ο Λουκ Στιλ πραγματοποίησε την απόκρουση του ματς, όταν στο 68΄μετά από λάθος του Τριανταφυλλόπουλου, ο Τσάβες βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Άγγλο, ο οποίος σε ετοιμότητα, έκανε πανέμορφη απόκρουση, γλιτώνοντας το γκολ για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ντίνας με προσωπική ενέργεια στο 70΄, λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ, επιχειρώντας σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει λίγο… άουτ.  Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Παναθηναϊκός ήλεγχε το ματς, αφήνοντας το πόδι από το γκάζι… με το 3-1, υπέρ του σκορ.

Στο 75΄της αναμέτρησης, ο Χρήστος Δώνης θα περάσει στο ματς στη θέση του Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος φάνηκε να έχει κάποιες ενοχλήσεις, μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί την δεύτερη αλλαγή του στο ματς. Λίγα λεπτά αργότερα ο Αναστασίου πέρασε τον Στάθη Ταυλαρίδη στη θέση του Νίνη, ο οποίος έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, ωστόσο κουράστηκε, κάτι που φαινόταν στα τελευταία λεπτά, πριν πάει στον πάγκο.

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης, δεν επιφύλασσε… κάτι ιδιαίτερο, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και τον ΠΑΣ, να μην μπορεί να καταφέρει κάτι καλύτερο. Η ομάδα του Αναστασίου πήρε το “τρίποντο” και πλέον βάζει πλώρη για τα πλέι οφ, όπου και θα κριθούν τα πάντα, όσον αφορά την επόμενη σεζόν και τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Καρέλης, Λαγός, Ζέκα, Κλωναρίδης (Ντίνας 62΄), Νίνης (Ταυλαρίδης 80΄), Μπούρμπος, Πράνιτς (Δώνης 75΄).

Στον πάγκο:

Κοτσόλης, Μαρινάκης, Μπερίσα, Δώνης, Ταυλαρίδης, Μπούι, Ντίνας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης(Σωτηρίου 40΄), Μπέριος, Μιχαήλ, Ίλιτς, Ριβέρα, Χαρίσης (Κοροβέσης 62΄), Ναδάλες (Αυγενικού 62΄), Τσουκαλάς, Τσάβες, Στρούνα, Μανιάς.

Στον πάγκο:

Σωτηρίου, Ντάσιος, Γιάκος, Αυγενίκου, Κοροβέσης, Σκόνδρας, Σαπαλίδης.

Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας, βοηθοί: Μαγιάννης Χρήστος, Φραγκιαδάκης Λεωνίδας. 4ος: Μάνταλος Σταύρος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ