ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Ας μετρήσουμε τα αστέρια μας

Άλλο η κριτική, δίκαιη σε μεγάλο βαθμό και άλλο η ισοπέδωση. Ο Παναθηναϊκός παρά την απουσία του για 3η σερί σεζόν από το φάιναλ φορ εξακολουθεί να έχει διπλάσια αστέρια από τον «αιώνιο». Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Ας μετρήσουμε τα αστέρια μας

Ο Παναθηναϊκός για τρίτη συνεχόμενη χρονιά απουσίαζε από το μεγάλο ραντεβού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αντίθετα, ο «αιώνιος» αντίπαλός του ήταν και πάλι «παρών» στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και μάλιστα έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Η αλλαγή… σκηνικού τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει απογοήτευση και πίκρα στις τάξεις των «πρασίνων», που έχουν συνηθίσει να πρωταγωνιστούν την τελευταία 20ετία στα ευρωπαϊκά σαλόνια και να συλλέγουν τίτλους και όχι να αγκομαχούν να φτάσουν στους «8» της Ευρωλίγκας.

Πολλοί θα σχολιάσετε, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Παρά την απουσία του Παναθηναϊκού και από το φετινό φάιναλ φορ, τα αστέρια του παραμένουν διπλάσια από εκείνα του Ολυμπιακού.

Χωρίς να θέλω να μειώσω την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού και την προσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία χρόνια να καθιερωθεί στην Ευρώπη η ιστορία εξακολουθεί να γράφει: Παναθηναϊκός έξι ευρωπαϊκά τρόπαια, Ολυμπιακός τρία. Με άλλα λόγια οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν δουλειά πολλή για να φτάσουν τους τίτλους του «τριφυλλιού» όχι μόνο τους ευρωπαϊκούς, αλλά και τους εγχώριους.

Και αυτά δεν τα λέω ούτε ως… παρηγοριά στον άρρωστο, ούτε για να χρυσώσω το χάπι κανενός. Απλά θεωρώ ότι το να φτάνουμε και στο άλλο άκρο και να τα ισοπεδώνουμε όλα είναι λάθος. Αυτά για να βάζουμε και λίγο τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και να μην αφορίζουμε με περίσσια ελαφρότητα και το κυριότερο, να ξεχνάμε….

Πάμε λοιπόν παρακάτω και στο παρόν.

Τα πράγματα φέτος είναι εμφανές ότι δεν ήρθαν όπως τα περίμενε η ομάδα. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ατυχία που χτύπησε «κόκκινο», με τελευταίο «θύμα» τον Νίκο Παππά, στον οποίο εύχομαι περαστικά και να επιστρέψει σύντομα ακόμη πιο δυνατός. Το χειρότερο κατά τη γνώμη μου είναι ότι φτάνει το τέλος της σεζόν και η ομάδα ακόμη ψάχνει να βρει «ταυτότητα». Συγγνώμη αλλά εγώ αυτή την αίσθηση έχω. Θεωρώ ότι οι κινήσεις που έχουν γίνει καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν είναι σπασμωδικές και δείχνουν από τη μια επιθυμία να στηριχθεί το πλάνο της ελληνοποίησης και από την άλλη άρνηση του να συμβιβαστεί με την ιδέα να χάσει τα κεκτημένα.

Με συγχωρείτε αλλά και τα δύο μαζί, είναι δύσκολο να γίνουν. Ή θα δείξεις υπομονή και θα παραμείνεις πιστός στο πλάνο σου, στηρίζοντάς το μέχρι τέλους με όποιο κόστος, ή θα κινηθείς με στόχο να κυνηγήσεις όλους τους στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θεωρώ ότι φέτος κάπου χάθηκε η… μπάλα. Αυτά όμως προς γνώση και συμμόρφωση για τη νέα χρονιά. Επειδή όμως προέχει η φετινή και απομένει η διεκδίκηση ενός τίτλου, ας περιμένουμε με το καλό να ολοκληρωθεί και θα χουμε χρόνο να πούμε περισσότερα.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ