ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Παίκτης για μεγάλα πράγματα

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αν δουλέψει/σταθεί τυχερός σύντομα θα μας απασχολεί για τα κατορθώματά του στο ΝΒΑ. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Παίκτης για μεγάλα πράγματα

Σιγά που δεν θα είχαμε κάποιο τραυματισμό στο μπάσκετ για να έχουμε ν΄ ασχολούμαστε μέρες! «Πάει» κι ο Εστεμπάν Μπατίστα λοιπόν, με πρόβλημα στη γάμπα κι ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό ώστε ο Λατινοαμερικάνος (που έχει κάνει καλά παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό) να μην χρειαστεί να απουσιάσει μέρες.

Στα ενθαρρυντικά του σημερινού διαδικαστικού αγώνα με τους Ροδίτες το θράσος του Γιώργου Παπαγιάννη που κάποια ποιοτικά λεπτά μπορεί να τα δώσει στη συνέχεια.  Οι αντίπαλοι αθλητή στο μπόι του δεν έχουν να τον σταματήσουν, ο μικρός βγάζει σιγουριά όποτε τροφοδοτείται, αν δεν «ψαρώσει» από το άγχος των ντέρμπι ίσως αποτελέσει άσο στο μανίκι του προπονητικού τιμ!

Σάμπως έχει να ζηλέψει τίποτα από τους Αγραβάνηδες; Το καλοκαίρι σε αφιέρωμα που είχε πραγματοποιήσει το ESPN ο νεαρός ήταν στο νο25 της λίστας με τους 100  παίκτες σχολείων με δυνατότητα να πραγματοποιήσουν λαμπρή καριέρα.

Ο Παπαγιάννης που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα Μέγαρα, βρέθηκε στα 13 του στα τσικό του Ολυμπιακού, πήγε στο Περιστέρι και στα 14 (!) έκανε ντεμπούτο στην Α1 κόντρα στον… Παναθηναϊκό, απασχόλησε μέχρι και την Ρεάλ Μαδρίτης (!) πριν η οικογένειά του αποφασίσει πως το καλύτερο γι αυτόν ήταν να παίξει στο Westtdown School, 20χλμ έξω απ’ την Φιλαδέλφεια.

Τ’ αμερικανάκια με το που τον είδαν έπαθαν πλάκα αφού ακόμα και στη Μέκκα της καλαθόσφαιρας δεν είναι συνηθισμένο αθλητής με μπόι μεγαλύτερο των 216 εκατοστών να είναι «ελαφρύς» και διόλου ατσούμπαλος! Το καλοκαίρι διαβάσαμε ύμνους για το ταλέντο του 18χρονου άσου, περιμέναμε πως και πως να τον δούμε, ξέροντας εκ των προτέρων ότι διαφέρει από τον σχεδόν συνομήλικο του, Γιώργο Διαμαντάκο (20 Μαιών).

Μπορεί το προπονητικό τιμ να μην του έδωσε πολλά παιχνίδια (εννιά φορές τον είδαμε στην Α1, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού αγώνα), αλλά σίγουρα οι συμβουλάτορές του στις ΗΠΑ είδαν με καλό μάτι την επιλογή του να διαβεί τον Ατλαντικό με προορισμό την πατρίδα. Στο κάτω-κάτω καλύτερα να «χτυπιέσαι» έστω και στις προπονήσεις με τους βασικούς σέντερ Ελλάδας, Ουρουγουάης παρά να κάνεις πλάκα στους συνομήλικούς σου στο κολλέγιο!

Ο Παπαγιάννης σ’ εννιά ματς πρόλαβε να μοιράσει 11 τάπες (1.22 μ.ο/σ’ ένα αφιέρωμα που του είχε γίνει από το Contra.gr οι προπονητές στην εθνική Παίδων μιλούσαν για ικανότητα αλά Παναγιώτη Φασούλα στην άμυνα ψηλά), να σκοράρει 42 πόντους με 57% ευστοχία (21/37 σουτ) και ν’ αποκτήσει ήδη ρεύμα στις τάξεις των οπαδών. Σίγουρα το μέλλον του δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αν δουλέψει και σταθεί τυχερός.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ