ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ένας σπουδαίος τελικός

Σαν σήμερα, πριν απο 29 χρόνια, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το 9ο Κύπελλο ποδοσφαίρου στην ιστορία του, νικώντας τον Ολυμπιακό με 4-0 στο ΟΑΚΑ.

Ένας σπουδαίος τελικός

Πριν από 29 χρόνια ο Παναθηναϊκός, με μια μεγάλη εμφάνιση, κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας αντιμετωπίζοντας στον τελικό που έγινε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» πέτυχαν μια επιβλητική νίκη με 4-0 επί των «ερυθρολεύκων», με μεγάλο πρωταγωνιστή το Δημήτρη Σαραβάκο.

Το σκορ άνοιξε στο 24′ ο Βαγγέλης Βλάχος, για να έρθει  ο Χρήστος Δημόπουλος  στο 52′ να κάνει το 2-0 για λογαριασμό του «τριφυλλιού». Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όμως, δεν περιορίστηκαν στα δύο τέρματα.

Έτσι, στο 57′ και 72′ της αναμέτρησης ο Σαραβάκος πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και σφράγισε την κατάκτηση του τίτλου για την ομάδα του. Το δεύτερο γκολ του «μικρού» μάλιστα ήταν και το πιο εντυπωσιακό, καθώς προηγουμένως  είχε εκτελέσει πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Αρβανίτης. Τελικά,  ο Σαραβάκος σημειώσε σουτ από τα πλάγια και ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 1985-86.

Οι κυπελλούχοι εκείνης της σεζόν ήταν οι: Μήνου, Ταράσης, Πατσιαβούρας, Κυράστας, Ζάετς, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Γεροθόδωρος (61΄Ρότσα),  Μπατσινίλας, Βλάχος, Χ.Δημόπουλος (84 Αντωνίου).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.