ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια

Έμαθε να ζει με τα προβλήματά του και χωρίς τον κόσμο του. Ακόμη και έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του απέναντι στον ΠΑΟΚ και πλέον πάει στην Πυλαία να «καθαρίσει» τη σειρά και να προκριθεί στην τελική φάση των πλέι οφ. Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια

Στο πρώτο του ματς με κόσμο, μετά από τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, το θέαμα στις εξέδρες, ήταν αν μη τι άλλο, απογοητευτικό μιας και οι φίλαθλοι δεν ξεπερνούσαν τις 2.000.

Παρ όλα αυτά και δεδομένων των αγωνιστικών προβλημάτων ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να κάνει χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα το 2-0 επί του ΠΑΟΚ στη σειρά των ημιτελικών, να αναδείξει καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι του, αλλά και να ενεργοποιήσει παίκτες που δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όπως τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος πήρε τις ευκαιρίες του και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στην ομάδα. Η εμφάνισή του στα ματς των πλέι οφ, δικαιώνει τον προπονητή του που δείχνει να τον εμπιστεύεται όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.

«Πιστεύω στον καθένα που μπαίνει στο παρκέ», δήλωσε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, αλλά ταυτόχρονα περιμένει και από κείνους να δίνουν το 100% τους. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Αυτή τη φιλοσοφία θέλει να περάσει ο Έλληνας τεχνικός σε όλους τους παίκτες ανεξαιρέτως, ενώ μεγάλο βάρος έχει ρίξει και στην άμυνα. Και αυτό φαίνεται από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του Παναθηναϊκού.

Αναμφισβήτητα, υπάρχουν και αδυναμίες, ειδικά στο «5 εναντίον 5» αλλά και στα κενά διαστήματα που παρουσιάζει η ομάδα, όμως αυτά τα έχει πρώτα από όλους εντοπίσει η τεχνική ηγεσία και πάνω σε αυτά δουλεύει προκειμένου να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη ενόψει και των τελικών.

Το έργο του Σωτήρη Μανωλόπουλου και του Άρη Λυκογιάννη μόνο εύκολο δεν είναι, αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα σε χρόνο dt αμφότεροι είναι υποχρεωμένοι 1ον: να αποκτήσουν κώδικα επικοινωνίας, δεδομένου ότι δεν είχαν συνεργαστεί ποτέ στο παρελθόν 2ον: να μυήσουν τους νεοαποκτηθέντες Κούπερ και Μόργκαν στη φιλοσοφία της ομάδας και 3ον: να αντιμετωπίσουν τους τραυματισμούς που… φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια φέτος για τον Παναθηναϊκό και παράλληλα να τονώσουν το ηθικό και την αυτοπεποίθηση των παικτών. Προσθέστε και το βάρος που έχουν προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν στην ομάδα τα κεκτημένα και θα καταλάβετε…

Το θετικό και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε σε αυτή τη φάση είναι ότι ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν, παρόλο που έχει υποχρεωθεί άπειρες φορές να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και καταστάσεις (το να αναλύσουμε τις ευθύνες και τα λάθη που έχουν γίνει δεν είναι της παρούσης), στέκεται όρθιος, το παλεύει και αυτό θα κάνει μέχρι τέλους, προκειμένου να προσθέσει ένα ακόμη τίτλο στο ενεργητικό του.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ