ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Focus… στους υποψήφιους πέντε

Μόνο εύκολη δεν θα είναι η αποστολή του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με πιθανούς αντιπάλους την Σαχτάρ, τον Άγιαξ, την Μπριζ, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μονακό.

Focus... στους υποψήφιους πέντε

Το panathinaikos24.gr επιχειρεί μια πρώτη προσέγγιση στους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού, παρά το γεγονός πως το καλοκαίρι είναι ακόμα στην αρχή του και τα ρόστερ αναμένεται να διαμορφωθούν αργότερα μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Μετά την νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0 οι «πράσινοι» εξασφάλισαν την πρώτη θέση των πλέι οφ και παράλληλα πήραν την πρόκριση για τα προκριματικά του Champions League της σεζόν 2015-16.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.290 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου θέλει να κάνει την έκπληξη και παράλληλα το πρώτο βήμα για τους ομίλους και περιμένει την κλήρωση για να μάθει τον αντίπαλο της. Ας δούμε τις πέντε ομάδες που είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός.

Άγιαξ

Ajax

Η ολλανδική ομάδα τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, με 17 βαθμούς λιγότερος από την πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν σε μία αρκετά κακή χρονιά. Είναι σίγουρα πιο βατός αντίπαλος σε σχέση με άλλους. Στην Ευρώπη ο «Αίαντας» αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League και βρήκε ως αντιπάλους τις Μπαρτσελόνα, Παρί και ΑΠΟΕΛ και βγήκε τελικά τρίτος για να πάει στο Europa League. Εκεί συνάντησε την Λέγκια Βαρσοβίας και πανηγύρισε δύο νίκες με 1-0 εντός και 0-3 εκτός. Στην πορεία βρήκε μπροστά της την μετέπειτα φιναλτί Ντνίπρο και γνώρισε την αποκλεισμό με μία νίκη και μία ήττα.

Προπονητής: Φρανκ ντε Μπουρ

Γήπεδο: Άμστερνταμ Αρένα 53.346 θέσεις

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

cska

Η ΤΣΣΚΑ έχει μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια, καθώς φέτος αγωνίστηκε και αυτή στους ομίλους του Champions League, τερματίζοντας τελευταία με 5 βαθμούς και με αντιπάλους τις Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι και Ρόμα. Στο ρωσικό πρωτάθλημα έχασε τον τίτλο από την Ζενίτ, σε μία όχι και τόσο καλή χρονιά. Το μεγάλο της αστέρι είναι ο Νάτχο που πέρασε και από τον ΠΑΟΚ και εκείνος είναι ο «εγκέφαλος» της ΤΣΣΚΑ. Τελείωσε την σεζόν με 14 γκολ και 10 ασίστ σε 34 αγώνες.

Προπονητής: Λεονίντ Σλούτσκι

Γήπεδο: Χίμκι Αρένα 20.000 θέσεις

Μονακό

monaco

Ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος από αυτό το γκρουπ. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία στο φετινό Champions League, ενώ στο πρωτάθλημα δεν ήταν το ίδιο σταθερή τερματίζοντας στην 3η θέση. Στους ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης η Μονακό βρήκε στους ομίλους τις Λεβερκούζεν, Ζενίτ και Μπενφίκα, κατακτώντας την πρώτη θέση. Εν συνεχεία συναντήθηκε με την Άρσεναλ την οποία και πέρασε, πριν πέσει στο εμπόδιο της μετάπειτα φιναλίστ Γιουβέντους.

Προπονητής: Λεονάρντο Ζαρντίμ

Γήπεδο: Στάδιο Λουί Ντε 18.523 θέσεις

Σαχτάρ Ντόνετσκ

1364

Μία από τις κλασικές ομάδες που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, με σπουδαία παρουσία στους ομίλους του Champions League. Στο πρωτάθλημα της τερμάτισε τελικά στη δεύτερη θέση, ενώ στους ομίλους συναντήθηκε με τις Πόρτο, Μπιλμπάο και Μπάτε. Πήρε την πρόκριση ως δεύτερη και μετά έπεσε πάνω στην Μπάγερν Μονάχου, με το παιχνίδι στην Γερμανία να λήγει με το βαρύ 7-0. Στην έδρα της πήρε την ισοπαλία, αλλά δεν ήταν αρκετή.

Προπονητής: Μιρτσέα Λουτσέσκου

Γήπεδο: Αρένα Λβιβ (Λόγω βομβαρδισμών στην Ντονμπάς Αρένα) 34.915 θέσεις

Κλαμπ Μπριζ

1248

Στο πρωτάθλημα κατάφερε να χάσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, παρά το γεγονός πως είχε τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια. Στο Europa League όμως έκανε μία πολύ καλή πορεία, που σταμάτησε και αυτή πάνω στην Ντνίπρο. Στον όμιλο της είχε τις Τορίνο, Ελσίνκι και Κοπεγχάγη και κατάφερε να βγει πρώτη. Στους «32» συναντήθηκε με την Άαλμποργκ την οποία και πέρασε με δύο νίκες (3-0, 3-1), ενώ στη επόμενη φάση αντιμετώπισε την Μπεσίκτας και κατάφερε να την αποκλείσει και πάλι με δύο νίκες (2-1, 3-1), αλλά όπως είπαμε στην συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της μετέπειτα φιναλίστ, Ντνίπρο και αφού έφερε ισοπαλία στο πρώτο ματς (0-0), έχασε στον επαναληπτικό με 1-0 και αποχαιρέτησε την διοργάνωση.

Προπονητής: Μισέλ Πρεντόμ

Γήπεδο: Σταντ Γιαν Μπρεϊντέλ 29.945 θέσεις

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.