ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Ο Παναθηναϊκός είναι «φρέσκος»

Με Μόργκαν, Κούπερ να μαθαίνουν τα συστήματα, ο Παναθηναϊκός θυμίζει το υπό κατασκευή συγκρότημα του προπέρσινου Οκτώβρη. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ο Παναθηναϊκός είναι «φρέσκος»

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πριν περάσει από το ταμείο για να πάρει την αποζημίωσή του είχε ακούσει δις Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Μάνο Παπαδόπουλο να εκφράζουν τις ανησυχίες τους γιατί το project δεν προχωρούσε όπως ονειρευόταν η διοίκηση από το καλοκαίρι. Αρκετοί δυστρόπησαν θεωρώντας την παρέμβαση του ιδιοκτήτη ως «ωμή» παρέμβαση στο έργο του προπονητή αν και πολλοί τον θυμήθηκαν μετά την δεύτερη ήττα από τον Ολυμπιακό. Η μη ενεργοποίηση Λαουάλ, Νέλσον, η απουσία Γκιστ ουσιαστικά έκανε τον Εξάστερο να φαίνεται ότι αγωνίζεται δίχως ξένους όσο απέναντι ο… ξεχασμένος Τρεμέλ Ντάρντεν έκανε το παιχνίδι της ζωής του (15 πόντοι).

Αυτή η ήττα αποτέλεσε τα κύκνειο άσμα του Μαυροβούνιου με τους διαδόχους του να προσπαθούν να συμμαζέψουν την κατάσταση. Μπορεί Νέλσον, Κούπερ, Μόργκαν, Σλότερ να μην είναι οι παικταράδες που θα ξεσηκώνουν το κοινό αλλά τουλάχιστον στο χρόνο συμμετοχής που πήραν με Κολοσσό, ΠΑΟΚ ένιωσαν ενεργά μέλη του συνόλου.

Για τους δύο τελευταίους η ατμόσφαιρα στους τελικούς θα ισοδυναμεί με πολιτισμικό σοκ, ο Κούπερ έχει πάρει μυρωδιά από Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, χώρια που ζώντας στο Βορρά βίωνε καθημερινά την έχθρα των «ασπρόμαυρων» με τους «κίτρινους». Ο Νέλσον, τέλος, έχοντας βιώσει την αντιπαλότητα Παρτιζάν-Ερ. Αστέρα, το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός μπορεί να του φανεί… βόλτα στην παραλία! Τη δύναμη του συγκεκριμένου δεν έχει ούτε ο Σλούκας, ούτε ο Μάντζαρης, ούτε ο Σπανούλης, ούτε ο Λαφαγιέτ κι αφού είναι ο πιο φορμαρισμένος πράσινος παίκτης- μετά τον Μαυροκεφαλίδη- αναμένουμε τι θα δείξει ο «έλεγχος» το βράδυ της Κυριακής.

Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι «φρέσκια» ομάδα, θυμίζει το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη όταν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό με Πάνκο, Άρμστρονγκ στην αποστολή, τον Στέφαν Λάσμε να έχει 1/7 βολές και στη θέση «3» τον… Χάρη Γιαννόπουλο. Ο μόνιμος πρωταθλητής είναι Ιούνη μήνα υπό κατασκευή, κάνοντας πράγματα που έπρεπε να γίνουν το προηγούμενο καλοκαίρι, προσπαθώντας να εντάξει παίκτες στα συστήματα (Κούπερ, Νέλσον).

Ο πρώτος Έλληνας σκόρερ κι ο κορυφαίος του ξένος δεν υπολογίζονται, ο Μπατίστα δεν γνωρίζουμε με τι κουσούρια έμεινε μετά από τόσες μέρες στα πιτς, συνεπώς η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει 3ο σερί νταμπλ στηριζόμενη σε πολλούς εφηβικούς ώμους (Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Παπαγιάννης) και στην αύρα Διαμαντίδη, Φώτση που οι αντίπαλοι Τ-Ρ-Ε-Μ-Ο-Υ-Ν.

Οι υπερβολικές «ταμπέλες» που κρέμασαν οι Αγγελόπουλοι μετά τη συντριβή από την Ρεάλ («κορυφαία ομάδα της επταετίας») είναι λόγια που εύκολα θα ξεχαστούν αν οι Πειραιώτες βιώσουν ξανά πατατράκ! Άλλωστε ο Οκτώβρης δεν είναι μακριά, τότε που κανείς από τον πύρινο κόσμο δεν θυμόταν τα κατορθώματα  στην Ευρωλίγκα, παρά κατηφόρισαν στο ΣΕΦ για να ρίξουν… σφαλιάρες αισθανόμενοι ντροπή από το χουνέρι στο άδειο ΟΑΚΑ.

Ο αντίπαλος παρότι έχει αμφίβολους Παπαπέτρου, Πέτγουέϊ διαθέτει πλήρη 12άδα, δεν άλλαξε προπονητή προ εβδομάδων, ούτε έχει κάποιο νιόφερτο να του μάθει τα κατατόπια. Ο τίτλος του αδιαφιλονίκητου φαβορί, πάντως, μπορεί να τους «σκοτώσει», πλην Σπανούλη δεν διαθέτουν παίκτες με «μέταλλο» στον εσωτερικό ανταγωνισμό, γαλουχημένους σε τίτλους υπό δύσκολες συνθήκες! Ένα πρωτάθλημα έχει πάρει ο Ολυμπιακός από τον περασμένο…αιώνα κι αυτό γιατί το ελεύθερο τρίποντο του Νικ Καλάθη «μπήκε και βγήκε» από το καλάθι ένα λεπτό πριν τη λήξη του 5ου τελικού, το 2012.

Όσο φαβορί κι αν εμφανίζονται στις εφημερίδες ή στις αποδόσεις των εταιρειών οι αντίπαλοι, αν τα παιχνίδια αποδειχθούν «κλειστά» και κριθούν στις λεπτομέρειες, κάμποσα σορτσάκια/παντελονάκια θα λερωθούν!

Οι «παλιοί» του τριφυλλιού τους γεμίζουν νευρικότητα έχοντας σκαρώσει -χρόνια ολόκληρα- αμέτρητα «γούστα»! Πέρσι στο 4ο παιχνίδι ονειρεύονταν γλέντια για τους 4/4 τίτλους σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο μα τους βγήκαν ξινά! Τον Οκτώβρη είχαν σίγουρο το «διπλό», προηγήθηκαν με +11 στην 3η περίοδο και +7, ενάμιση λεπτό πριν ακουστεί η κόρνα και πάλι ο Διαμαντίδης τους άφησε ξερούς με τρίποντο-«μαχαιριά» και ασίστ «πάρε-βάλε» στον Μπατίστα, ενώ ο Φώτσης παρίστανε τον Ελ Σιντ μένοντας στο γήπεδο για 27 λεπτά, όντας απροπόνητος για μέρες. Έχει μείνει κάτι άλλο στο ρεπερτόριό τους;

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ