ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Να κάνουμε βήματα για το καλύτερο»

Ο Γιάννης Αναστασίου μέσω της Nova, έκανε απολογισμό για τη χρονιά που τελείωσε, ενώ αναφέρθηκε στις μεταγραφές και στον Μίκαελ Εσιέν.

Αναστασίου: «Να κάνουμε βήματα για το καλύτερο»

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε για την παρουσία των «πράσινων» στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ αναφέρθηκε και στην εντυπωσιακή παρουσία της ομάδας του στα πλέι οφ.

Παράλληλα ο Γιάννης Αναστασίου, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα μεταγραφικά της ομάδας, ενόψει καλοκαιριού, ενώ σχολίασε και την μεταγραφή-μπαμ του Μίκαελ Εσιέν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova:

«Εξελιχθήκαμε, ωριμάσαμε, έχουμε προσανατολισμό και ξέρουμε τι ζητάμε. Πρέπει να βελτιώσουμε τη διάρκεια. Αρκετοί παίκτες απέκτησαν εμπειρία και θα αποτελέσουν τον κορμό για τα επόμενα χρόνια. Έχουν μπει οι βάσεις και το σημαντικό είναι να κάνουμε τα βήματα για να γίνουμε καλύτεροι. Να κερδίζουμε τίτλους και να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις στην Ευρώπη. Προσπαθήσαμε για το Πρωτάθλημα και δείξαμε αγωνιστικά πως μπορούμε να το διεκδικήσουμε. Για τους λόγους που όλοι γνωρίζουν δεν μας άφησαν να το κάνουμε. Μας μένει η πικρία».

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.035 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τα κέρδη των πλει οφ: «Ο Μπεργκ, ο Πέτριτς και ο Πράνιτς είναι οι πιο έμπειροι παίκτες μας. Κι όμως τα πλέι οφ τα κερδίσαμε με χωρίς την μεγάλη συμμετοχή αυτών των παιδιών. Είδαμε τον Χάρη Μαυρία να εξελίσσεται και να παίζει ανάμεσα στις γραμμές και ως δεύτερος επιθετικός. Ο Κουτρουμπής έπαιξε σε μια νέα θέση και φάνηκε σα να παίζει χρόνια εκεί. Ο Νίνης είχε διάρκεια, γιατί αυτό του έλειπε καθώς σαν παίκτη τον ξέρουμε όλοι. Ο Ταυλαρίδης που στην ηλικία που είναι κάποιοι θα νόμιζαν πως πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Δείχνει με την προσπάθεια και την δουλειά του πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Όλα τα παιδιά έκαναν το καλύτερο δυνατό. Αυτό θα έχουμε σαν βάση την επόμενη σεζόν».

Για το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του συλλόγου: «Στην Ευρώπη αποτύχαμε αν δούμε τα αποτελέσματα. Ήταν μια εμπειρία για όλους μας και θα είμαστε καλύτεροι την επόμενη σεζόν. Σαφώς και κάναμε λάθη, αλλά ως ομάδα γινόμαστε καλύτεροι. Κι εγώ προσπαθώ για τον εαυτό μου και για την ομάδα, να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Στον πρώτο χρόνο βάλαμε τα στοιχεία με την φυσική κατάσταση και το τεχνικό κομμάτι. Φέτος προσθέσαμε την τακτική. Επόμενος στόχος είναι να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες. Είναι σημαντικό να έχεις το 90% των παικτών απ’ την αρχή. Ο σχεδιασμός πηγαίνει καλά. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Είμαστε καλά και προσπαθούμε να ολοκληρωθεί το ρόστερ».

Για τον κεντρικό αμυντικό: «Είναι σημαντικό στον άξονα να έχεις παίκτες με προσωπικότητα. Μία τέτοια χρειαζόμαστε στην άμυνα. Σημαντικό είναι αυτός που θα έρθει να έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα για να μπει στα αποδυτήρια και να έχει την συμπεριφορά που πρέπει. Προτεραιότητα αποτελεί να πάρουμε αμυντικό και βλέπουμε».

Για τα προκριματικά: «Τα προκριματικά είναι μια δύσκολη περίοδος. Θα εξαρτηθεί απ’ τον αντίπαλο. Έχουμε στόχο να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αφού συμμετέχουμε στα προκριματικά και αν θέλουμε να πάμε ομίλους, πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς. Έχουμε εμπιστοσύνη και τα στοιχεία για να κοντράρουμε δυνατούς αντιπάλους. Έχουμε εμπιστοσύνη. Αυτός που θα θέλει να μας κερδίσει, πρέπει να ματώσει.

Για τον κόσμο: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξη. Έχουν κάνει αρκετή υπομονή και για την Ελλάδα είναι πρωτόγνωρο αυτό. Να ξέρουν πως τα παιδιά προσπαθούν. Προσπαθούμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Θα είναι σημαντικό την επόμενη σεζόν να κάνουμε αυτό που πρέπει για να χαρεί ο κόσμος και δίχως ακρότητες και βιαιότητες να χαρούμε όλοι μας».

Τέλος ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε στον «ντόρο» που έχει δημιουργηθεί με τη μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν λέγοντας: «Δεν θα αλλάξουμε την φιλοσοφία μας επειδή πήραμε ένα μεγάλο όνομα. Θέλαμε μια τέτοια προσωπικότητα στη μεσαία γραμμή. Θα βοηθήσει με το παιχνίδι και την συμπεριφορά του. Ο στόχος μας είναι να δίνουμε την ευκαιρία στα νέα παιδιά να εξελιχθούν. Ένας παίκτης μόνος του δεν μπορεί να κερδίσει παιχνίδια. Κάνοντας μεταγραφές όπως αυτή του Εσιέν, η δυναμική και το στάτους του κλαμπ αλλάζει. Από εκείνη την ημέρα που έγινε η μεταγραφή, με πήραν πολλοί απ’ το εξωτερικό. Αυτό δείχνει την απήχηση που είχε η μεταγραφή στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι άριστος χαρακτήρας ο Εσιέν και είναι σημαντικό αυτό για μας. Ο στόχος είναι να γίνει ξανά η ομάδα Παναθηναϊκός και στην Ευρώπη. Το μέλλον ανήκει στην ομάδα και σε αυτά τα παιδιά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.