ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γιάνκοβιτς: «Είμαστε αναγκασμένοι να πρωταγωνιστούμε»

Για τις «αιώνιες μάχες» του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, επισημαίνοντας πως όποιος ανήκει στον Παναθηναϊκό, είναι αναγκασμένος να πρωταγωνιστεί και να είναι έτοιμος για τέτοια ματς.

Γιάνκοβιτς: «Είμαστε αναγκασμένοι να πρωταγωνιστούμε»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Μας έχει προβληματίσει σε κάθε μας παιχνίδι στη φετινή χρονιά. Παίζει πάρα πολύ σκληρά, έχει τρομερούς παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή. Ήμασταν πολύ έτοιμοι γι’ αυτούς τους αγώνες (σ.σ. για τα ματς της ημιτελικής φάσης). Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε και στην επίθεση και στην άμυνα έτσι ώστε να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμασταν για να πάμε στους τελικούς. Από εκεί και πέρα, κάποιες φορές δεν παίξαμε στα 40 λεπτά όπως θα θέλαμε. Σε κάποιο παιχνίδι παίξαμε 35 λεπτά, σε άλλο 32… Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε 40 λεπτά όλο το παιχνίδι έτσι όπως ακριβώς μας ζητάνε οι προπονητές».

Πλέον «πλησιάζουν» οι αγώνες με τον Ολυμπιακό… Πώς βλέπετε στο «τριφύλλι» την προσπάθεια που θα γίνει για την κατάκτηση του τίτλου;

«Το πιστεύουμε… Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε 100% έτοιμοι και να προετοιμαστούμε κατάλληλα γι’ αυτά τα παιχνίδια. Να ακούσουμε τι μας ζητάνε οι προπονητές τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…»
Έπαθε πλάκα με το ηφαίστειο του ΟΑΚΑ ο σπίκερ της Ευρωλίγκας: «Δεν το έχω ξαναζήσει – Έτρεμα…» 10.679 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού έτσι ώστε να μην τον αφήσουμε να τα κάνει απέναντί μας. Να επικεντρωθούμε στα αδύνατα σημεία του αλλά και σε αυτά που μπορούμε να έχουμε εμείς το πλεονέκτημα. Να έχουμε δυνατή και σκληρή άμυνα, να πάρουμε αμυντικά ριμπάουντ και να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να πάρει επιθετικά ριμπάουντ. Να παίξουμε στην επίθεση με αυτοπεποίθηση και όταν έχουμε ελεύθερο σουτ, να το παίρνουμε με χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση».

Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από διάφορα προβλήματα τραυματισμών. Επίσης υπάρχει και το θέμα προσαρμογής των παικτών που απέκτησε. Κατά πόσο έτοιμοι είναι οι «πράσινοι» για τους αγώνες με τους «ερυθρόλευκους»;

«Ο Παναθηναϊκός υπάρχει για να πρωταγωνιστεί. Αυτό θα κάνει και φέτος, αυτό θα κάνει και κάθε χρονιά. Είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε έτοιμοι, είτε είμαστε είτε δεν είμαστε. Ουσιαστικά θα είμαστε… Από εκεί και πέρα οι νεαροί παίκτες παίρνουν εμπειρίες όλη την χρονιά και περιμένουμε όλη την σεζόν αυτούς τους αγώνες. Αυτά τα ματς κρίνουν όλη την χρονιά».

Για τον τίτλο του αουτσάιντερ που πολλοί «δίνουν» στους «πράσινους» εν όψει των μαχών με τον Ολυμπιακό:

«Σίγουρα μας πεισμώνει αυτός ο τίτλος. Και πέρυσι χάσαμε εντός έδρας και μετά πήγαμε και κερδίσαμε εκτός έδρας. Οδηγός μας είναι πως κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Κάθε παιχνίδι είναι ένα καινούριο παιχνίδι και παλεύουμε για τρεις νίκες. Είτε αυτή θα είναι με 20 πόντους διαφορά, είτε με έναν δεν μας πειράζει. Και οι δυο ομάδες θα παλέψουμε για τις τρεις νίκες».

Τι άλλαξε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος σε σχέση με τον Παναθηναϊκό του Ντούσαν Ιβάνοβιτς και τι νέα στοιχεία έβαλε στο παιχνίδι των «πρασίνων»:

«Έχουμε πιο πολύ πειθαρχία στις λεπτομέρειες… Έχουμε βάλει πολύ μεγαλύτερη βάση σε κάποιες λεπτομέρειες του παιχνιδιού έτσι ώστε να γυρίζει η μπάλα από όλους και να βρεθεί ο κατάλληλος στο κατάλληλο σημείο για να εκτελέσει».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.