ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βόλεϊ

Κουτουξίδου: «Πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό»

Η επιστροφή της στον Παναθηναϊκό έγινε σε χρόνο «ντε-τε», πραγματοποιώντας την πιο γρήγορη συμφωνία που έχει κάνει ποτέ με σύλλογο. Αυτό είπε χαρακτηριστικά η Νικολέττα Κουτουξίδου, μιλώντας αποκλειστικά με συνέντευξη της στο Panathinaikos24.gr.

Κουτουξίδου: «Πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό»

Για το στόχο του Παναθηναϊκού ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου, η έμπειρη πασαδόρος φάνηκε να είναι ξεκάθαρη.

Επίσης, χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια του Ερασιτέχνη, ενώ δεν παρέλειψε να μας αποκαλύψει  και για το πόσο της έλειψε ο κόσμος του τριφυλλιού.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Νικολέττας Κουτουξίδου στο Panathinaikos24.gr:

LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
LIVE STREAMING: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1.596 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-Μετά από πέντε χρόνια στο εξωτερικό, αγωνιζόμενη  σε κάποια απ’ τα κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης, επιστρέφεις στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό…

«Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από την ομάδα, αισθάνομαι καταρχήν πολύ χαρούμενη, γιατί επιστρέφω σε ένα σύλλογο, όπου οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει είναι πάρα πολύ όμορφες. Είχαμε κλείσει ένα τριετές κύκλο με τον Παναθηναϊκό με πολλές επιτυχίες. Μόνο ευχάριστα πράγματα έχω να θυμάμαι. Είναι σαν να επιστρέφω στην οικογένεια μου. Δεν είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, γνωρίζω πως λειτουργεί ο σύλλογος. Είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία».

-Πως προέκυψε η πρόταση-επιστροφής;

«Μίλησα στο τηλέφωνο με τον κύριο Μαλακατέ, o οποίος είναι υπεύθυνος του τμήματος. Δώσαμε ένα ραντεβού, δεν χρειάστηκαν περαιτέρω συζητήσεις. Στην πρώτη συνάντηση, κατευθείαν υπήρξε μία ταύτιση απόψεων, στο τι θέλει ο καθένας και έτσι συμφωνήσαμε αμέσως. Η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό είναι από τις πιο γρήγορες συμφωνίες που έχω κάνει ποτέ με σύλλογο».

-Στόχος του Παναθηναϊκού  ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου;

«Αρχικά, προσωπικές μου φιλοδοξίες να κάνω ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, να βοηθήσω την ομάδα μου. Με την εμπειρία που έχω, με αυτή που απέκτησα, κυρίως από τις ομάδες του εξωτερικού, θα επιδιώξω να βοηθήσω τις κοπέλες, ώστε να κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Κάθε φορά να κάνω μία καλή ανάπτυξη, ώστε να δημιουργήσω τις ιδανικές συνθήκες για τις συμπαίκτριες μου. Από εκεί και πέρα, ο στόχος είναι πρωτάθλημα και Κύπελλο. Δεν γνωρίζω τι γίνεται στις αντίπαλες ομάδες, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πάντα υψηλούς στόχους είχε και αυτό θα γίνει και φέτος. Είναι ένας σύλλογος που ανέκαθεν είχε τον πήχη ψηλά, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ».

-Αγωνιζόμενη και σε ομάδες του εξωτερικού, υπάρχουν διαφορές  σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Η διαφορά επιπέδου είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ειδικά το επίπεδο στην Ιταλία, είναι πάρα πολύ ανεβασμένο, τουλάχιστον τα χρόνια που είχα αγωνιστεί στην συγκεκριμένη χώρα. Πάντως τα τελευταία χρόνια και το ιταλικό πρωτάθλημα εμφανίζει μία κάθοδο. Αν και ήμουν στην Α2 της Ιταλίας, το επίπεδο ήταν πολύ καλύτερο με της Α1 της Ελλάδας. Αυτό που διαφέρει επίσης, είναι η οργάνωση των ομάδων. Πάντως τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία επίσης γενικότερα, υπάρχει μία προετοιμασία στην οργάνωση, κυρίως στη Γαλλία, για το πως θα στηθεί μία ομάδα από πολύ νωρίς. Δηλαδή, οι διαδικασίες ξεκινάνε πριν καν ολοκληρωθεί μία σεζόν, ήδη ξεκινάνε και οργανώνουν την επόμενη».

Νικολέτα Κουτουκίδου Panathinaikos24.gr

-Τι πιστεύεις  ότι πρέπει να γίνει, προκειμένου και ο κόσμος να έρθει πιο κοντά στο βόλεϊ;

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό το θέμα των χορηγών. Μία ομάδα για να είναι δυνατή σε ένα πρωτάθλημα, χρειάζεται χορηγούς, οι οποίοι θα δώσουν χρήματα, προκειμένου η ομάδα να απαρτιστεί από καλές αθλήτριες. Στη Γαλλία για παράδειγμα, η ομάδα είχε πάνω από τριάντα χορηγούς. Δεν έχει να έχεις έναν και να βάζει πολλά χρήματα, μπορεί να έχεις πολλούς και από εκεί και πέρα μπορεί να γίνει πολύ καλό μοίρασμα των χρημάτων. Δηλαδή πως θα εξοικονομήσει χρήματα μία ομάδα. Είναι  πολλά τα πράγματα, που συντελούν, προκειμένου να γίνει μία πολύ καλή διαχείριση. Αρχικά να συγκεντρωθούν χρήματα και εν συνεχεία να διαχειριστούν σωστά».

-Ποια η γνώμη σου  για τη δουλειά που γίνεται στον Ερασιτέχνη;

«Η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων, είναι αξιέπαινη και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Δεδομένου των συνθηκών και της κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα, νομίζω ότι είχαν μία πολύ πετυχημένη  χρονιά και τα δύο τμήματα. Όλοι γνωρίζαμε ότι χρήματα πολλά δεν υπάρχουνε, ωστόσο οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού, δούλεψαν πολύ σκληρά, με το αποτέλεσμα να τις δικαιώνει, γιατί κατάφεραν να κοντράρουν έναν Ολυμπιακό, μία ομάδα που αποτελείται από υψηλό μπάτζετ. Από ότι έχω ακούσει στις λεπτομέρειες κρίθηκε, για το ότι χάθηκε το πρωτάθλημα.  Μπορεί τα χρήματα να είναι σημαντικά, ωστόσο και το ανθρώπινο δυναμικό είναι εξίσου σημαντικό. Αθλήτριες, δηλαδή no name έβαλαν στην άκρη τα προβλήματα και με πολύ σκληρή προσπάθεια, έφεραν  και  πάλει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

-Με τον προπονητή έχεις μιλήσει;

«Μίλησα με τον Γιώργο, με τον οποίο έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν. Δεν έχουμε μιλήσει πολύ αναλυτικά. Υποθέτω, ότι λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, τον Αύγουστο, θα  ξανασυναντηθούμε και θα τα πούμε όλα».

-Πες μου δύο λόγια για τον κόσμο του Παναθηναϊκού…

«Γνωρίζω πολύ καλά το φίλαθλο κοινό του Παναθηναϊκού, για το πόσο θερμός είναι. Είναι κάτι που μου έλειψε τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ, γιατί είναι εντελώς διαφορετικό το ταπεραμέντο των Γάλλων. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, που θα τους ξανασυναντήσω. Κάποιοι με υποδέχτηκαν πολύ θερμά μέσω μηνυμάτων στο facebook. Tους ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και για την υποδοχή. Τους υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό μέσα στο γήπεδο».

koutouxidou9

Ποιο είναι το κλίμα που βρήκες με την επιστροφή σου;

«Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και όρεξη. Είμαστε όλοι μαζί. Πιστεύω πως θα υπάρξει άψογη συνεργασία, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Από τη στιγμή που υπάρχει όρεξη, νομίζω ότι όλα θα πάνε πολύ καλά. Θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Έχω εμπιστοσύνη στις συναθλήτριες μου. Εύχομαι να υπάρξει καλή οργάνωση και συνεργασία. Ανυπομονώ να ενσωματωθώ στην ομάδα».

-Θα ήθελες να ολοκληρώσεις την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

«Δεν ξέρω αν θα κλείσει στον Παναθηναϊκό. Σαν ιδέα όμως, μου ακούγεται πολύ όμορφη».

-Θα πήγαινες ποτέ στον Ολυμπιακό;

«Δύσκολα θα πήγαινα στον Ολυμπιακό. Έχοντας ένα παρελθόν με τον Παναθηναϊκό, είναι μία σχέση που παρότι έχουν περάσει πέντε χρόνια παραμένει στην καρδιά μου. Σαν να πρόδιδα την οικογένεια μου. Ωστόσο, μη ξεχνάμε ότι και εμείς είμαστε επαγγελματίες αθλήτριες και κάποιες φορές αναγκάζεσαι να επιλέξεις κάτι διαφορετικό. Χαίρομαι, που οι συνθήκες δεν με έφεραν σε τέτοια θέση. Χαίρομαι που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό και όχι σε κάποια άλλη ομάδα»

*Ευχαριστούμε το Cafe NG Brothers για τη φιλοξενία

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.