ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο προπονητής οι παίκτες και ο… Γκιστ

Οι αλλαγές στο ρόστερ του Παναθηναϊκού θα είναι πολλές, όσο αναφορά την επόμενη χρονιά. Οι σίγουροι, οι «φευγάτοι», ο Γκιστ και ο προπονητής, που πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο.

Ο προπονητής οι παίκτες και ο… Γκιστ

Μετά την απώλεια του τίτλου από τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός βάζει άμεσα σε εφαρμογή το πλάνο της επόμενης χρονιάς η μάλλον των επόμενων ετών. Χθες έγινε το πρώτο βήμα, με την επίσημη πρόταση στον Κώστα Σλούκα, μια περίπτωση που ωστόσο φαντάζει πάρα πολύ δύσκολη, από κει και πέρα όμως, το φλέγον ζήτημα για το «τριφύλλι», είναι (και πρέπει να είναι) το θέμα του προπονητή.

Τα ονόματα των προπονητών που έχουν περάσει από τα ρεπορτάζ εδώ και κάμποσες μέρες, είναι πολλά. Κοκόσκοφ (θα συνεχίσει ΝΒΑ), Γιασικεβίτσιους, Ομπράντοβιτς (Σάσα), Ζντοβτς, Πρίφτης, και άλλοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Σάσα Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Πρίφτης συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και δεν αποκλείεται η έκπληξη… με κάποιον, το όνομα του οποίου δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 214.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι παίκτες

Όσον αφορά το ρόστερ, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως θα παραμείνει αναλλοίωτος ο Ελληνικός κορμός, ανεξάρτητα από τον προπονητή που θα έρθει τελικά.

Από τους υπάρχοντες Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μένει ελεύθερος, με την πρόθεση του «τριφυλλιού» να είναι να τον κρατήσει, ωστόσο ένα ζητούμενο είναι το οικονομικό, αφού ο διεθνής σέντερ είχε λαμβάνειν περί τις 800.000 ευρώ το χρόνο, ποσό που δύσκολα θα μπορέσει να του δώσει ο Παναθηναϊκός.

Από την άλλη, με τα πλέι οφ που έκανε ο Λουκάς, οι ενδεχόμενες προτάσεις από το εξωτερικό μπορεί να είναι πολλές και συμφέρουσες για τον ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη, αφού ακόμα είναι νωρίς.

Πλην του Λουκά, ο Γιώργος Παπαγιάννης ενδέχεται να αποχωρήσει, αφού τα Αμερικάνικα Κολέγια κάνουν πάρτι… για το ποιο θα τον αποκτήσει.

Δυσαρέσκεια για τους ξένους, πλην… Γκιστ

Στον Παναθηναϊκό έχουν αποφασίσει να αλλάξουν όλους τους ξένους, ούτως ώστε ο Ελληνικός κορμός να πλαισιωθεί από καλύτερους παίκτες που θα μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερα και να οδηγήσουν εκ νέου τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.

Οι Νέλσον, Σλότερ, Μπλουμς, Μπατίστα, Κούπερ, Μόργκαν θα αποτελέσουν παρελθόν, ενώ μόνο για τον Τζέιμς Γκιστ υπάρχει πρόθεση να μείνει στην ομάδα, ωστόσο υπενθυμίζεται πως θα είναι διαθέσιμος τον Δεκέμβριο, χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση/τοποθέτηση της ΚΑΕ, που να το επιβεβαιώνει προς το παρόν.

Ο Καλάθης

Οι «πράσινοι» έχουν ως βασικό στόχο για τη θέση του πόιντ γκαρντ τον Νικ Καλάθη, κάτι που είναι γνωστό εδώ και καιρό. Αν ο Έλληνας ομογενής, αποφασίσει να ταξιδέψει για την Ευρώπη, από το ΝΒΑ, ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του, δίνοντας του την μπαγκέτα του ηγέτη.

Επειδή όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, ο «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να προβούν σε πολλές ακόμα κινήσεις όσον αφορά το ρόστερ, όλα όμως θα γίνουν μετά την πρόσληψη του νέου προπονητή (αυτό είναι το σωστό άλλωστε).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.