ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Συγκεντρωμένοι για τη νίκη»

Ο Γιάννης Αναστασίου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι οι «πράσινοι» πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, για να πάρουν τη νίκη στην αυριανή εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπριζ.

«Συγκεντρωμένοι για τη νίκη»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση. Αρχικά έκανε μια γενική τοποθέτηση ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο τι χρειάζεται η ομάδα για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά, ο Γιάννης Αναστασίου έκανε μια γενική τοποθέτηση λέγοντας: «Ξεκινάνε οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας, αρκετά νωρίς όπως πέρσι θα έλεγα. Με μια διαφορετική παράμετρο. Φέτος ευελπιστούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι φέτος θα είμαστε πιο έτοιμοι αγωνιστικά σε σχέση με πέρσι. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από την ίδια χώρα, με διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι, αλλά είναι μια ομάδα που έφτασε στους 8 του Europa League, κέρδισε το πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο, αλλά στα πλέι οφ ήρθε δεύτερη και πήρε το Κύπελλο.

Είναι μια ομάδα συγκροτημένη, με καλούς παίκτες κι επικίνδυνη στην κόντρα. Από εμάς θα χρειαστεί αυτοσυγκέντρωση, τακτική και πειθαρχία για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο, αυτό θα δώσει πίεση στον αντίπαλο αλλά και σε εμάς. Είναι σημαντικό να το διαχειριστούμε γιατί όλοι ξέρουν τη σημασία του παιχνιδιού. Θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας γιατί η Μπριζ είναι επικίνδυνη όταν βρει χώρους. Θα πρέπει να είμαστε ενενήντα λεπτά συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.026 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν είναι κλειδί το να μην δεχθεί γκολ ο Παναθηναϊκός, απάντησε: «Θα είναι σημαντικό για εμάς να κρατήσουμε το μηδέν. Θα παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό όλη η λειτουργία της ομάδας κι όχι μόνο η άμυνα. Στην τετράδα έχουμε τρεις παίκτες, με τον Πράνιτς που θα είναι αριστερό μπακ, είναι καινούριοι σε αυτό το ρόλο. Θα παίξει ρόλο η συνοχή κι η εμπειρία. Έχουμε παίκτες έμπειρους, με ωριμότητα κι αν κάνουμε τα βασικά στην αμυντική λειτουργία, δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Σε ερώτηση για την κατάσταση που είναι ο Στιλ και αν θα επηρεάσει η ζέστη τους Βέλγους, σχολίασε: «Ο Στιλ είναι καλά, το τελευταίο διάστημα παίζει χωρίς ενοχλήσεις, κάτι που ήταν αναμενόμενο. Έχει χάσει προπονήσεις, αλλά είναι σημαντικός παίκτης για την ομάδα, όπως κι ο Στέφανος. Η θέση παραμένει ανοιχτή, θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι τα παιδιά και θα αξιολογήσουμε τις συνθήκες. Όσο για τον καιρό, τα ίδια λέγαμε και πέρσι για τη Σταντάρ και είδαμε άλλα στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, γιατί αυτοί έχουν τη νοοτροπία να παίζουν χωρίς να τους ενδιαφέρει ο καιρός».

Για το τι διαφορετικό θέλει να δει από το ματς με την Ουντινέζε, ανέφερε: «Θέλω να δω συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι κι αποφασιστικότητα στο τελείωμα των φάσεων. Με την Ουντινέζε κάναμε αχρείαστα λάθη και βάζαμε τον εαυτό μας κάτω από πίεση. Είναι κάτι που το γνωρίζουμε, θέλουμε να έχουμε συγκέντρωση για να είμαστε αυτοί που πρέπει».

Για το αν στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι τα περσινά παιχνίδια με τη Σταντάρ, ανέφερε: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μου, υπάρχει μόνο η νίκη».

Για το αν η ομάδα είναι πιο ώριμη φέτος, είπε: «Το λέω από πέρσι, η ομάδα αυτή ωριμάζει. Η ομάδα φέτος είναι καλύτερη από πέρσι, αυτή είναι η αίσθηση που έχω από την καθημερινότητα των παιδιών, από τις προπονήσεις».

Για το πως σκοπεύει να δουλέψει το θέμα της συγκέντρωσης, επεσήμανε: «Φέτος θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες. Αυτό ξεκινάει από τις προπονήσεις, αλλά και τη συγκέντρωση του κάθε παίκτη. Αυτό είναι κάτι που το φροντίζει ξεχωριστά ο κάθε παίκτης και είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι σε αυτό το κομμάτι».

Για το αν παίζει ρόλο που το πρώτο ματς είναι στη Λεωφόρο, είπε: «Σε αυτό το επίπεδο δεν πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο. Πέρσι είχαμε θετικό αποτέλεσμα στη Λιέγη, όλοι θεώρησαν πως ήταν εύκολο το ματς αλλά λίγο η έλλειψη συγκέντρωσης και λίγο η ατυχία έφεραν τον αποκλεισμό. Είναι δυο παιχνίδια, δεν το βλέπουμε σαν ένα παιχνίδι, οπότε το βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε ένα».

Τέλος, για το αν επιθυμούσε ένα αποτέλεσμα, θα προτιμούσε το 2-0 ή το 2-1, απάντησε χαμογελαστός: «Το 3-1!».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.