ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Στοιχειωμένο… Μπριζ

Η «κατάρα» του Παναθηναϊκού, απέναντι στη Μπριζ, συνεχίστηκε, καθώς η ομάδα του Αναστασίου ηττήθηκε με 3-0 (53΄Κόουλς, 57΄Βάσκεθ, 83΄Ουλάρε), μένοντας εκτός play offs Τσάμπιονς Λιγκ. «Πλασματική» εικόνα το σκορ, δίκαιη η πρόκριση των Βέλγων.

Στοιχειωμένο… Μπριζ

Σε εφιαλτικό εξελίχθηκε το βράδυ του Παναθηναϊκού, στο Βέλγιο, παρά την εξαιρετική εικόνα του στο πρώτο 45λεπτό, αλλά και στις αρχές του Β΄ μέρους. Η ομάδα του Αναστασίου δέχθηκε δύο… κολλητά γκολ (53′, 57΄) και κατέρρευσε. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε φθηνά γκολ, τακτικά στάθηκε εξαιρετικά μέχρι και το 53΄, ωστόσο το άμεσο… δεύτερο γκολ από τον Βάσκεθ, δημιούργησε άγχος και σύγχυση στην ομάδα, ο οποία δεν βρήκε τρόπο να επιστρέψει, χάνοντας την πρόκριση, εύκολα και νωρίς. Απογοητευτικοί οι παίκτες του Αναστασίου μετά το πρώτο γκολ, δεν μπήκαν ποτέ ξανά στο ματς.

Αυτός ήταν ο 4ος αποκλεισμός του Παναθηναϊκού, από τη Μπριζ, η οποία τείνει να γίνει το… στοιχειό του τριφυλλιού, στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην κληρωτίδα των play off, του Γιουρόπα Λιγκ, στις 20/8 οι πράσινοι, οι οποίοι θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία, στη φετινή σεζόν.

Το ματς

Με τις αναμενόμενες αλλαγές ξεκίνησε το ματς, ο Γιάννης Αναστασίου, καθώς επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ, που ήθελε τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο να αντικαθιστά τον τιμωρημένο Σέρχιο Σάντσεθ, ενώ στη μεσαία γραμμή, Λαγός και Κουτρουμπής, μαζί με τον Ζέκα, αποτέλεσαν την τριάδα, στο 4-3-2-1, που επέλεξε ο τεχνικός των «πράσινων», με τον Νίκο Καρέλη να βρίσκεται στην κορυφή και τον Μπεργκ αριστερά.

Με ένα αδύναμο σουτ του Καρέλη μετά από πάσα του Νίνη, στα 18΄΄, άρχισε το ματς, με τη Μπριζ να έχει την κατοχή και τον Παναθηναϊκό να αμύνεται. Οι Βέλγοι με τον Βάσκεθ προσπάθησαν να απειλήσουν  στο 2΄, ωστόσο το σουτ του παίκτη της Μπριζ, ήταν αδύναμο και κατέληξε άουτ, με τον Κοτσόλη να έχει τον πλήρη έλεγχο της φάσης.

Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν κυρίως με τον Νίνη να περάσουν μακρινές μπαλιές, με στόχο τον Καρέλη, ο οποίος στο ξεκίνημα του αγώνα, βρισκόταν στην κορυφή, με τον Μπεργκ να τραβιέται πιο αριστερά.

Κυριάρχησε η νευρικότητα…

Η Μπριζ, προσπαθούσε κυρίως από αριστερά, με Ντιαμπί και Ντιρκξ να εκμεταλλεύονται την ταχύτητα τους, έναντι του αρνητικού Βέμερ, ωστόσο η συνολική αμυντική προσήλωση του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική και δεν άφηνε χώρους. Η ομάδα του Πρεντόμ φαινόταν εκνευρισμένη και έψαχνε συχνά-πυκνά… τσαμπουκάδες σε διεκδικούμενες φάσεις, δείγμα του άγχους που είχε.

Στο δίλεπτο 7’-9’, η Μπριζ πίεσε ασφυκτικά, κέρδισε δύο συνεχόμενα κόρνερ, με τον Παναθηναϊκό να περνάει αυτό το διάστημα αναίμακτα. Το παιχνίδι γενικά στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήταν ποιοτικό, ήταν σκληρό, όχι αντιαθλητικό, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα, δείχνοντας από την αρχή τις «πολεμικές» τους διαθέσεις.

Οι «πράσινοι» στον ανασταλτικό τομέα πήγαιναν αρκετά καλά, ωστόσο δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, με αποτέλεσμα στο 15΄ο Βόρμερ, αφού «άδειασε» τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού, σούταρε με τον Κοτσόλη να μπλοκάρει.

Καλή στιγμή με τον Νίνη

Στο 16΄ο Σωτήρης Νίνης, βρήκε χώρο έξω από την περιοχή σούταρε δυνατά, η μπάλα πήρε φάλτσα, ωστόσο ο Μπρουζές απέκρουσε, στην δεύτερη και καλύτερη στιγμή του «τριφυλλιού» στο ματς, μέχρις εκείνη τη στιγμή.

«Μάτωσε» ο Ταυλαρίδης

Οι Βέλγοι συνέχισαν το σκληρό παιχνίδι, με τον Ντε Σούτερ να ρίχνει αγκωνιά στον Ταυλαρίδη, ο οποίος μάτωσε στο φρύδι, χωρίς να σφυρίζει κάτι ο Γιοχάνεσον, στο 18΄.

Ο Παναθηναϊκός αν και δεν είχε στην κατοχή του τη μπάλα, δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο, περνώντας το πρώτο κρίσιμο διάστημα του αγώνα, κάτι που φοβόταν και ο Αναστασίου.

Τον έσβησε ο Πράνιτς

Ο Ντιαμπί στο 21΄έκανε μια κούρσα, από «πούλημα» της μπάλας του Ζέκα, μπήκε στην περιοχή επικίνδυνα, αλλά ο Πράνιτς τον έκοψε σωτήρια, γλιτώνοντας τον Παναθηναϊκό από τα χειρότερα, δείγμα της προσήλωσης και του ζήλου που είχαν οι «πράσινοι» για το ματς και κατ’ επέκταση την πρόκριση.

Απείλησε η Μπριζ

Στο 26΄η Μπριζ απείλησε και πάλι, με τον Ντε Σουτέρ, ο οποίος στην πλάτη του Βέμερ πήρε την κεφαλιά που κατέληξε λίγο άουτ, με τους Βέλγους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του Παναθηναϊκού να κρατήσουν μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, κάτι που έπρεπε να αλλάξει στο παιχνίδι του το «τριφύλλι».

Στο 28΄μετά από πάσα του Πράνιτς μέσα στην περιοχή, ο Μπεργκ έκανε το τακουνάκι, ο Καρέλης βρέθηκε σε καλή θέση, ωστόσο γλίστρησε πάνω στην προσπάθειά του για σουτ, το οποίο αδύναμα κατέληξε μακριά από την εστία του Μπρουζές.

Προϊόντος του χρόνου και παρά το σχεδόν 60-40 στην κατοχή της μπάλας από τη Μπριζ, ο Παναθηναϊκός άρχισε να κυκλοφορεί δειλά-δειλά τη μπάλα, στην προσπάθειά του να πάρει μέτρα και να ηρεμήσει το παιχνίδι, με τον Πρεντόμ να είναι εκνευρισμένος, διότι οι παίκτες του δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν την κατοχή της μπάλας.

Ο Ντουάρτε στο 31΄δέχθηκε την κίτρινη κάρτα (πρώτη στο ματς), για σκληρό φάουλ στον Μπεργκ, με το «τριφύλλι» να έχει την ευκαιρία να απειλήσει με στημένη μπάλα. Ο Νίνης εκτέλεσε, η βέλγικη άμυνα… μπερδεύτηκε, η μπάλα στρώθηκε στον λαγό, έξω από την περιοχή, εκείνος δεν την άφησε να πέσει κάτω, σούταρε αλλά δεν την «έπιασε» όπως θα ήθελε.

Τακτικά οι «πράσινοι» έπαιρναν άριστα, καθώς και σημαντικές φάσεις δεν δεχόντουσαν και εκνεύριζαν τη Μπριζ, η οποία έβλεπε το χρόνο να κυλάει χωρίς να έρχεται κάποιο γκολ.

Τα «έχωσε» στον «Τριάντα»

Στο 37΄από το πουθενά ο Κόυλς απείλησε μετά από λάθος του Τριανταφυλλόπουλου, με τον Ταυλαρίδη να τα «χώνει» χοντρά στον συμπαίκτη του, για το λάθος που έκανε, που ωστόσο δεν κόστισε στην ομάδα του Αναστασίου. Η εμπειρία του Ταυλαρίδη αποτελούσε… σημείο «κλειδί», αφού ο έμπειρος μπακ κρατούσε τα «ηνία» στην «πράσινη» άμυνα.

Τεράστια φάση στο 45΄

Καρέλης και Μπεργκ συνεγάστηκαν στο 45΄, όταν σ΄ςεν ρταρε ο Πράνιτς, ο Σουηδός πήρε την κεφαλιά μέξυπνα, προς τον Καρέλη, ο οποίος στην προσπάθεια του να σουταρει, δεν τα κατέφερε την τελυταία στιγμή, με΄σα από την μικρή περιοχή του Μπρουχές.

Δίλεπτο «φωτιά»!

Ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα στο 45΄(+), έκανε τη κούρσα έδωσε κάθετα στον Καρέλη, εκείνος σούταρε, αλλά ο Μπρούζες έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 46΄ο Νίνης και πάλι από αριστερά, μετά από προσπάθεια του εκπληκτικού Πράνιτς, σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Μπρούζες να αποκρούει, σε ένα «φονικό» δίλεπτο για τον Παναθηναϊκό, που ωστόσο δεν ευτύχησε να προηγηθεί.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με το 0-0, με το πρόσημο να είναι θετικό, διότι ούτε απειλήθηκε αρκετά, αλλά και κατάφερε προς το τέλος του ημιχρόνου να απειλήσει, όντας εκείνος που είχε τις καλύτερες φάσεις στο Α΄ μέρος.

Ο Παναθηναϊκός τον έλεγχο…

Μετά από πλαγιοκόπηση του Βέμερ από δεξιά, ο Καρέλης βρέθηκε κοντά στο γκολ, με προβολή που επιχείρησε στο 46΄, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει από κει που σταμάτησε, από το πρώτο μέρος.

Οι «πράσινοι» κέρδιζαν κατά κράτος όλες τις μονομαχίες και στο 48΄, μετά από εξαιρετική πάσα του Μπεργκ ο Καρέλης βγήκε μπροστά και ενώ αρχικά έχασε τη μπάλα, την κέρδισε αμέσως, άλλαξε στα δεξιά με τον Λαγό να βρίσκεται εκεί και να σεντράρει μέσα στην περιοχή, αλλά ούτε ο Σουηδός, ούτε ο Καρέλης βρήκαν την μπάλα στην παράλληλη πορεία που είχε προς την εστία του Μπρούζες.

Ο Παναθηναϊκός ξεκάθαρα κυριαρχούσε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, βρίσκοντας φάσεις και το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να συνεχίσει έτσι.

Με την πλάτη στον τοίχο…

Παρά το καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, η Μπριζ βρήκε το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε, με τον Κόυλς να παίρνει την κεφαλιά (λάθος τοποθέτηση του Ζέκα) μετά από τη σέντρα του Ντιρκξ και πλέον από το 53΄, η ομάδα του Αναστασίου έπρεπε να βρει ένα γκολ για να πάρει ξανά προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε πλέον να παίξει με υπομονή, μυαλό και να εκμεταλλευτεί το χρόνο που είχε μπροστά του, προκειμένου να φτάσει στην ανατροπή.

Ψυχρολουσία…

Με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάσκεθ (η μπάλα βρήκε στον Βέμερ), η Μπριζ σκόραρε ξανά (58΄) κάνοντας το 2-0 και πλέον οι «πράσινοι» έψαχναν ένα θαύμα για να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Οι «πράσινοι» τα είχαν χαμένα, η Μπριζ πίεζε, είχε ψυχολογία έχοντας πλέον προβάδισμα πρόκρισης και καθαρό μάλιστα, με τον Αναστασίου να προχωράει άμεσα σε αλλαγή, με τον Πέτριτς να περνάει στη θέση του Κουτρουμπή, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2, με επιθετικό δίδυμο, Μπεργκ-Πέτριτς.

Δοκάρι ο Καρέλης!

Ο Παναθηναϊκός στο 62΄έφτασε κοντά στο γκολ με τον Καρέλη να παίρνει κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση (63΄), ο Ντιαμπί έκανε μια κούρσα, βρήκε τον Ντε Σούτερ μέσα από στην περιοχή, εκείνος σούταρε, αλλά ο Κοτσόλης απέκρουσε σωτήρια, κρατώντας την ομάδα του, μέσα στο παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» αμύνονταν ηρωικά, απέναντι στους Βέλγους, οι οποίοι είχαν πλέον απελευθερωθεί, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό ο οποίος δεν μπορούσε, έχοντας απολέσει κάθε ψήγμα ψυχολογίας,  να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Μπρούζες.

Οι κινήσεις των παικτών του Αναστασίου ήταν νευρικές, το παιχνίδι κυλούσε υπέρ των Βέλγων και ο Αναστασίου προσπάθησε να αλλάξει το αρνητικό για την ομάδα του μομέντουμ, με διπλή αλλαγή. Στο 73΄, Νίνης και Καρέλης βγήκαν έξω, για να μπουν Λουντ και Κλωναρίδης, αλλάζοντας επί της ουσίας πρόσωπα και όχι σύστημα.

Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά για το «τριφύλλι», το οποίο εκτός μια στημένης φάσης στο 75΄ (σούταρε ψηλά άουτ ο Πράνιτς) δεν μπόρεσε να απειλήσει, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του αγώνα.

Τίτλοι τέλους…

Στο 82΄ο Ουλαρέ χωρίς κόπο… έκανε το 3-0 μετά από μπαλιά του Κόουλς, βάζοντας «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες των «πράσινων» για ανατροπή.

Ο Αναστασίου γέμισε την επίθεση, βγάζοντας τρεις μπροστά (Μπεργκ-Πέτριτς-Κλωναρίδης) σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μπουν δύο γκολ, που θα ισοδυναμούσαν με πρόκριση, πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο…

Οι συνθέσεις:

Κλαμπ Μπριζ (Πρεντόμ): Ντουάρτε, Κόουλς, Ντε Μποκ, Μέχελε, Σίμονς, Βάσκεθ (83΄Βάνακεν), Βόρμερ, Ντε Σούτερ (76΄Ουλάρε), Ντιαμπί, Ντιρκξ (65΄Μμπόμπο).

Στον πάγκο: Τένκενς, Ντε Φάου, Ντένσβιλ, Μμπόμπο, Βάνακεν, Ισκουέρδο, Ουλάρε

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Βέμερ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Λαγός, Κουτρουμπής (60΄Πέτριτς), Ζέκα, Νίνης (73΄Λουντ), Καρέλης (73΄Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Στιλ, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Ατζαγκούν, Λουντ, Δώνης, Πέτριτς.

Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνεσον, βοηθοί: Κούλουμ Μεχμέμ, Σνόμπλομ Μάγκνους, 4ος: Αλ Χακίμ Μοχάμεντ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ