ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Να κάνουμε το βήμα παραπάνω…»

Στόχος το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι, κάτι που μεταφράζεται σε πρωτάθλημα και κύπελλο, για τον Παναθηναϊκό της φετινής σεζόν, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου.

Αναστασίου: «Να κάνουμε το βήμα παραπάνω…»

 

Ο τεχνικός των «πράσινων», μίλησε στη Nova, με αφορμή την πρεμιέρα του «τριφυλλιού» στη Σούπερ Λιγκ, τη Δευτέρα στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, τονίζοντας πως η φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό, πρέπει να είναι καλύτερη από την περσινή.

Διάρκεια στο παιχνίδι του, σκορ τα «κλειδιά» σύμφωνα με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, έτσι ώστε η ομάδα του να είναι ανταγωνιστική μέχρι τέλους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στη Nova:

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Ο στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι από πέρυσι και να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Μειώθηκαν τα παιχνίδια, δυνάμωσε το πρωτάθλημα, το σημαντικό για μας, είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους και να καταφέρουμε καλύτερα πράγματα και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο».

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.095 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έχει ωριμάσει αρκετά η ομάδα έτσι ώστε να έχει την απαιτούμενη διάρκεια για να φτάσει στο πρωτάθλημα;

«Σίγουρα χρειάζεται διάρκεια και τύχη, οι λεπτομέρειες θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Πιστεύω πλέον, στον τρίτο χρόνο, έχουμε πλέον παίκτες νέους μεν σε ηλικία αλλά με εμπειρία, το σημαντικό είναι με την προσθήκη των έμπειρων και γενικά των μεταγραφών, να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σύνολο που θα είναι ώριμο, ανταγωνιστικό και το κυριότερο θα έχει διάρκεια στο παιχνίδι του».

Αν θα δούμε κάτι διαφορετικό φέτος, ως προς την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας:

«Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, σίγουρα με τις προσθήκες που έγιναν, φέραμε ποιότητα και προσωπικότητα σε κάποιες θέσεις και όταν όλοι είναι στο επίπεδο που θέλουμε, να μπορούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας με υψηλές ταχύτητες, να δημιουργούμε φάσεις και να τις τελειώνουμε».

Για την τακτική της ομάδας και πως θα παίξει:

«Ο τακτικός σχηματισμός έχει να κάνει και με τα χαρακτηριστικά κάποιων παικτών μας. Πολλά παίζουν ρόλο.  Εμείς θέλουμε να καλύπτουμε τις αδυναμίες που έχουμε και παράλληλα να εκμεταλλευόμαστε τις αδυναμίες του αντιπάλου. Το βασικό μας σύστημα είναι ο ρόμβος, από κει και πέρα μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές, από τη στιγμή που παίζουμε με 4χαφ. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά έχουν προπονηθεί και ξέρουν και το σημαντικότερο είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια, ανεξάρτητα σχηματισμού».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.